karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Συνέντευξη Στ. Λαμπράκης: "Χαρισματικός σκόρερ ο Μάνος, ολοκληρωμένος φορ ο Κάιπερς"

26 Jan 2018 Written by

Ο Σταύρος Λαμπράκης, είναι ο άνθρωπος που πίστεψε πρώτος στο ταλέντο του επιθετικού-έκπληξη της φετινής χρονιάς στην Football league Δημήτρη Μάνου. Αυτός τον έφερε πρώτα στον Εργοτέλη και πέρσι στον ΟΦΗ, όταν ο Σταύρος είχε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Ο Λαμπράκης που σήμερα νοιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του αυτή, βλέποντας τον 23χρονο επιθετικό να είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Football league, μίλησε στον "ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1" και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, για το "πουλέν" του που βγάζει μάτια και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του, αλλά και το χαρακτήρα του.

Ο Σταύρος Λαμπράκης μίλησε ακόμη για την προσπάθεια του Εργοτέλη, τον Βέλγο επιθετικό Κάιπερς, που επίσης εντυπωσιάζει, την πρώτη νίκη μετά απο 12 παιχνίδια, το Γκώνια και τον Αιγύπτιο ιδιοκτήτη Μάγκεντ Σάμι.

Αναλυτικά οι αναφορές του Σταύρου Λαμπράκη στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1:

-Είναι μια δικαιώση για σένα η πορεία του Δημήτρη Μάνου;

«Σίγουρα είναι. Το πίστευα αυτό το παιδί, όταν το έφερα στον Εργοτέλη. Ο Μάνος έχει ένα μεγάλο χάρισμα, που δεν μαθαίνεται, ούτε εκπαιδεύεται. Εχει το γκολ. Είναι έμφυτο μέσα του.

Ο παίκτης βελτιώνεται, αλλά το ταλέντο που έχει για να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα, είναι μοναδικό.

Είναι ένα παιδί που δεν υπάρχει προπόνηση ή παιχνίδι που να μην είναι στην ευκαιρία, που να μην είναι στο γκολ.

Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην είναι μέσα στη φάση. Είναι οι τοποθετήσεις του μέσα στην περιοχή, που αποτελούν το μεγάλο του πλεονέκτημα».

-Είναι αυτό που λέμε στην κατάλληλη θέση στην κατάλληλη στιγμή…

«Ακριβώς. Είναι ένα παιδί ο Δημήτρης που έχει και αδυναμίες, δεν είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, που δουλεύει πολύ.

Προσπαθεί, βελτιώνεται και το μέλλον του ανήκει».

-Τελικά η θέση του είναι φορ ή πλάγιος επιθετικός;

«Πιο πολύ σέντερ φορ είναι, λιγότερο πλαινός. Εκεί ξεκίνησε και στη Βέροια. Το θέμα είναι που τον χρειάζεται η ομάδα. Που τον έχει ανάγκη η ομάδα και ο προπονητής. Στον Εργοτέλη ήρθε 21 ετών. Σε 14 παιχνίδια έβαλε 6 γκολ. Συνέχισε στον ΟΦΗ πέρσι έβαλε άλλα 10 γκολ.

Ακόμη να πω ότι ο Μάνος ήταν στον Εργοτέλη τη χρονιά που διαλύσαμε. Θέλω να πώ ότι έχει βιώσει και άλλες δύσκολες καταστάσεις. Εχει περάσει  δυσκολίες. Και από τις δυσκολίες του Εργοτέλη, κέρδισε πράγματα. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και στον ΟΦΗ.

Ξέρει το δρόμο και τι πρέπει να κάνει.

Πως πρέπει να συμπεριφερθεί και το έχει κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εχει βάλει σε δεύτερη μοίρα το οικονομικό και δικαιώνεται για αυτό».

-Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα ενός νέου ποδοσφαιριστή, που θέλει να κάνει καριέρα...

«Όταν ξεκινάει η προπόνηση, πρέπει να λειτουργούν σαν να είναι πληρωμένοι. Αυτά τα αφήνεις έξω από το γήπεδο».

-Τον βλέπεις τον Δημήτρη Μάνο, για ψηλότερα;

«Μπορεί να πάει ψηλότερα. Είναι 23 ετών, έχει το μέλλον μπροστά του. Θέλει δουλειά, βελτίωση και διάρκεια. Πιστεύω σίγουρα ότι μπορεί να πάει ψηλότερα».

-Τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσει; Το παιχνίδι με την πλάτη;

«Ναι, είναι και αυτό. Τις συνεργασίες του και την τεχνική του. Τα χαρακτηριστικά που έχει είναι τόσο σπουδαία όμως, για κάθε ομάδα και επιθετικό. Είναι σε καλό δρόμο, δουλεύει και βελτιώνεται».

-Χαίρεσαι που βλέπεις ένα νέο παιδί, να έχει αυτήν την εξέλιξη;

«Αυτό για μένα είναι η μεγάλη δικαίωση. Όπως και για άλλα παιδιά που ήμασταν μαζί στον Εργοτέλη, τη χρονιά που η ομάδα διέλυσε. Αλλά και την περίοδο 2012-13, που η ομάδα έπεσε και ανέβηκε απευθείας. Η φουρνιά του Μπουχαλάκη, του Σαρρή, του Κοζορώνη, παιδιά που παίζουν τώρα σε υψηλό επίπεδο. Ο Εργοτέλης τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει 15-20 παίκτες υψηλού επιπέδου από τις υποδομές, κάτι που θεωρώ σπουδαίο».

-Είπαμε για το Μάνο, θα ήθελες να μας κάνεις ένα σχόλιο για τον Βέλγο Κάιπερς που και αυτός σκοράρει πολύ και είναι δεύτερος σκόρερ;

«Τα γκολ που έχει βάλει είναι όλα γκολ σέντερ-φορ. Εχει ικανούς παίκτες δίπλα του, που δημιουργούν. Είναι του 1997 γεννημένος είναι 20 ετών, αλλά παίζει σαν 30αρης. Παίζει σαν επαγγελματίας. Δουλεύει πολύ και είναι ολοκληρωμένος αν και 20 ετών. Είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας μας. Εχει μεγαλώσει στα τμήματα υποδομής της Σταντάρ Λιέγης και έχει ποδοσφαιρική παιδεία».

 -Τι γίνετε στον Εργοτέλη. Επρεπε να περάσουν 12 παιχνίδια για να κερδίσετε…

«Γίνεται μια καινούργια προσπάθεια, με μια νέα ιδιοκτησία. Είναι μια μεταβατική περίοδος. Αργησε να χτιστεί η ομάδα. Νομίζω όμως ότι έχει τα στοιχεία που πρέπει, για να σωθεί και να βάλει τις βάσεις για κάτι καλύτερο τα επόμενα χρόνια και όποτε θεωρεί η ιδιοκτησία να ανέβει η ομάδα στην Σούπερ Λίγκ.

Δεν μας αξίζει η θέση που είμαστε. Υπήρχαν παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε και για διάφορους λόγους δεν τα καταφέραμε. Εύχομαι η νίκη στη Βέροια να είναι η αφετηρία για νικηφόρα αποτελέσματα».

-Το χρειαζόσασταν το διπλό στη Βέροια..

 «Ηταν κάτι που το ψάχναμε και πολύ καιρό. Πράγματι το χρειαζόμασταν και μας δίνει δύναμη για μια καλύτερη συνέχεια».

-Μεταγραφικά θα γίνει κάτι άλλο;

«Ναι, ένα ακόμη παίκτη αμυντικό χαφ και από εκεί και μετά θα δούμε».

-Ποια είναι η γνώμη σου για την ιδιοκτησία του Εργοτέλη και τον Αιγύπτιο επιχειρηματία;

«Ο Εργοτέλης είναι παράδειγμα προς μίμηση, σε ότι αφορά τη συνέπεια στο οικονομικό.

Είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία στο ποδόσφαιρο με τη Λίρς και μια ομάδα που έχει στην Αίγυπτο. Εχει εμπειρία στις κρίσεις και λειτουργεί με υπομονή. Αυτό που πιστεύει το στηρίζει.

Δεν αλλάζει εύκολα προπονητές, δίνει χρόνο και περιθώριο στους ανθρώπους να δουλέψουν και να φανεί η δουλειά τους».

-Το είδαμε με την περίπτωση του Γκώνια...

«Προφανώς κάτι βλέπει. Υπάρχει πίστη ότι η δουλειά που γίνεται θα βγεί στο γήπεδο και η ομάδα θα πάρει αυτό που της αξίζει. Ο Εργοτέλης είναι άδικα τόσο χαμηλά. Εχουμε χάσει δρόμο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και αποτελέσματα για να τα καταφέρουμε».

Read 8176 times Last modified on Tuesday, 13 February 2018 16:08
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi