karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Συνέντευξη Βασίλης Πλεσίτης: "Θα κάνει και άλλη μεγάλη μεταγραφή ο Καρέλης!"

11 Feb 2016 Written by

Είναι ο προπονητής των ταλέντων του Εργοτέλη. Ο άνθρωπος απο τα χέρια του οποίου, πέρασαν μεγάλα ταλέντα που σήμερα κάνουν καριέρα σε υψηλό επίπεδο. Η λίστα των παικτών που έχει αναδείξει είναι μεγάλη. Καρέλης (Γκένκ), Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Τζανακάκης (Ανόρθωση), Σαρρής (Καισερί σπορ-Τουρκία), Μπρούνο Χαλκιαδάκης (Πανιώνιος), Κοζορώνης (ΠΑΣ Γιάννινα) και Λενάρντο Κούτρης (ΠΑΣ Γιάννινα).

Όλα αυτά τα παιδιά αποτέλεσαν μέλη της ποιοτικής ακαδημίας του Εργοτέλη, η οποία την τελευταία δεκαετία έκανε …θαύματα. 

Ο Βασίλης Πλεσίτης, ο νούμερο ένα προπονητής των υποδομών του Εργοτέλη, έκανε γνωστό με ανακοίνωση του ότι αποχωρεί και αυτός μετά από 12 χρόνια στις τάξεις του συλλόγου. Η αποχώρηση του Εργοτέλη από την Football league και το άγνωστο της επόμενης μέρας στο σύλλογο, παρά τις διοικητικές διεργασίες που γίνονται, οδήγησε τον Πλεσίτη, να πεί αντίο στην ομάδα στην οποία πρόσφερε σημαντικό έργο.

Ο Βασίλης Πλεσίτης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 και στον Γιώργο Κορτσιδάκη ανέφερε ότι η απόφαση του δεν έχει να κάνει με τις διοικητικές διεργασίες, που σήμερα γίνονται στον Εργοτέλη. Ο ίδιος επισημαίνει απλά ότι έκλεισε ο κυκλος του στην κρητική ομάδα μετά απο 12 χρόνια και θα πρέπει να δουλέψει σε άλλη ομάδα, πιθανότατα στο Ηράκλειο όπου υπηρεσιακά (διορισμένος γυμναστής) και οικογενειακά (μόνιμος κάτοικος με την οικογένεια του) θα συνεχίσει να μένει.

Ο Βασίλης Πλεσίτης αναφέρθηκε και στους παίκτες που πέρασαν απο τα χέρια του στν Εργοτέλη και προέβλεψη ότι ο Καρέλης που σήμερα αγωνίζεται στην Γκένκ θα κάνει και άλλη μεγάλη μεταγραφή! Ενώ αναφέρθηκε ακόμη, στον καλο του φίλο Γιάννη Πετράκη ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της Σούπερ Λίγκ τη χρονιά που πέρασε, επισημαίνοντας ότι ΟΦΗ και Εργοτέλης έχασαν την ευκαιρία να έχουν ένα δικό τους άνθρωπο, στις τάξεις τους.

Διαβάστε τις πιο σημαντικές αναφορές του Βασίλη Πλεσίτη στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1:

-Bασίλη, το αντίο σου στον Εργοτέλη έχει να κανει με την ύπαρξη πρότασης απο κάποια άλλη ομάδα;

"Oχι. Δεν υπάρχει κάτι ακόμα.Δεν υπάρχει καμία πρόταση από κάποιο άλλο σωματείο. Όλα τα πράγματα φτάνουν κάποια στιγμή στο τέλος τους.

Νομίζω ότι έκανα τον κύκλο μου στον Εργοτέλη. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στον Εργοτέλη είχα άλλωστε ταυτιστεί τόσο πολύ με αυτό που έκανα, που είχα απορρίψει όλες τις προτάσεις, από άλλα σωματεία.Ο κύκλος του Εργοτέλη έκελισε για μένα.Τώρα πρέπει να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια με νέο δυναμισμό και νέα πρόσωπα".

-Πόσο δύσκολη ήταν η απόφση σου;

" Σίγουρα δεν είναι εύκολη απόφαση. 12 χρόνια δεν είναι λίγα. Είναι 12 χρόνια με πολύ δουλειά, με πολύ παραγωγή. Είναι 12 χρόνια με κατάθεση ψυχής".

-Γιατί ο Βασίλης Πλεσίτης δεν περίμενε  την επόμενη μέρα που θα στηριχθεί τις υποδομές του συλλόγου που τόσο καλά γνωρίζεις;

"Συμφωνώ κατ’ αρχήν ότι ο Εργοτέλης πρέπει να στηριχθεί σε αυτό το σπουδαίο που συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στις υποδομές του.

Η ακαδημία πρέπει να είναι ο πυλώνας για τη νέα προσπάθεια. Απλά η  διαδρομή όλων αυτών των ετών, έφτασε στο τέλος της.

Ο Εργοτέλης πρέπει να διατηρήσει την αξιοπιστία και τον πολιτισμό του, που τον διέκριναν τα προηγούμενα χρόνια.

-Η αποχώρηση σου δεν έχει να κάνει με τις διοικητικές διεργασίες που γίνονται αυτήν την εποχή;

 "Oχι, εγώ δεν συμμετέχω σε αυτά. Εγω υπηρέτησα τον Εργοτέλη, με πολλούς προέδρους. Ηρθα στο σωματείο από το Νίκο Τζώρτζογλου, η διαδρομή μου συνεχίστηκε με τον Απόστολο Παπουτσάκη και αργότερα με τους ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα. Δεν έχει να κάνει με τις διοικητικές εξελίξεις η αποχώρηση μου. Ποτέ δεν ήμουν άλλωστε άνθρωπος της μια διοίκησης ή της άλλης".

-Το  επόμενο σου προπονητικό βήμα θα ειναι σε ομάδα του Ηρακλείου;

"Η αλήθεια είναι ότι υπηρεσιακά και οικογενειακά θα παραμείνω στο Ηράκλειο. Οπότε εδώ θα εργαστώ".

-Από τα χέρια σου πέρασαν πολλά παιδιά, που σήμερα κάνουν καριέρα σε τοπ-επίπεδο, εντός και εκτός Ελλάδος. Πως νοιώθεις για αυτό;

«Είναι μια τεράστια ικανοποίηση γιατί βοηθήσαμε πολλά ικανά παιδιά να εξελιχθούν. Είμαι πολύ χαρούμενος αν κατάφερα να κάνω κάποιο από αυτά τα παιδιά λίγο καλύτερο άνθρωπο και λίγο καλύτερο ποδοσφαιριστή. Όλα τα παιδιά αυτά είχαν ταλέντο. Εμείς ήμασταν βοηθητικοί παράγοντες.

Πολλά από αυτά τα παιδιά παίζουν σήμερα σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν και πολλά παιδιά όμως, που δεν κατάφεραν να παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Εβλεπα πρόσφατα ένα παιχνίδι Γιούχτας-Ρούβας για το τοπικό Ηρακλείου και διέκρινα ότι 9 παιδιά και από τις δυο ομάδες γαλουχήθηκαν στις ακαδημίες του Εργοτέλη. Είναι και αυτό κάτι που με αφήνει πολύ ικανοποιημένο".

-Μπορείς να επιλέξεις ένα παίκτη από αυτούς που ανέδειξες, ο οποίος  είχε πραγματικά  την εξέλιξη που πραγματικά περίμενες;

 "Δεν είναι εύκολη η απάντηση. Πολλά από τα παιδιά αυτά δεν έχουν πιάσει ταβάνι. Και αναφέρομαι σε παίκτες που δουλέψαμε μαζί και σήμερα αγωνίζονται σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Όπως είναι οι Καρέλης, Μπουχαλάκης, Τζανακάκης, Μπρούνο Χαλκιαδάκης, Κοζορώνης, ο Λενάρντο Κούτρης.

Για παράδειγμα ο Νίκος Καρέλης που πήγε στο Βέλγιο, πιστεύω ότι έχει όλα τα περιθώρια για να κάνει μια ακόμη μεγάλη μεταγραφή.

Το ίδιο πιστεύω και για τον Μπουχαλάκη που σήμερα παίζει στον Ολυμπιακό. Είναι 22 ετών και πιστεύω πραγματικά ότι και αυτός μπορεί να πάει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Το ίδιο και ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης. Τα παιδιά αυτά έχουν ψηλό ταβάνι. Δεν έχουν ολοκληρωθεί. Το ίδιο πιστεύω και για τον Μπουρσέλη που πήγε στον ΟΦΗ, αλλά και τον Κούτρη που πήγε στον ΠΑΣ Γιάννινα".

-Απο που πρέπει να ξεκινήσει η νέα εποχή τoυ Εργοτέλη;

"Στον Εργοτέλη υπάρχει μια πολύ καλή βάση από την Κ19 του Εργοτέλη. Είναι μια πολύ καλή φουρνιά με παιδιά από τα οποία ο Εργοτέλης, μπορεί και πρέπει να στηριχθεί και να χτίσει σιγά-σιγά την πορεία του".

-Θα ήθελα ένα σχόλιο για τον πολύ καλό σου φίλο Γιάννη Πετράκη που πρόσφατα αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της Σούπερ Λίγκ για την προηγούμενη χρονιά...

"Είμαι πολυ χαρούμενος για την τιμή που του έγινε. Το αξίζει. Είναι τίμιος προπονητής. Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Ενας τζέντελμαν. Ξεκίνησε από τις χαμηλές κατηγορίες και έφτασε ψηλά με την αξία του. Ότι πέτυχε, το πέτυχε με την αξία του, χωρίς άλλες διαδικασίες.

Πέρασε από τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη, αλλά δυστυχώς και τα δυο σωματεία έχασαν την ευκαιρία να έχουν ένα δικό τους άνθρωπο".

 

Read 12352 times Last modified on Monday, 22 February 2016 12:52
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi