karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ : Ο Μίστερ EURALUMIN αποκαλύπτεται στο MVP Featured

05 Jun 2012 Written by

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης είναι το μοντέλο του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Ξεκίνησε αμούστακο παιδί δουλεύοντας ως εργάτης σε σίδερα και αλουμίνια και σήμερα στα 59 του χρόνια είναι ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο, της EYRALUMIN.

Με καταγωγή από το Μοχό-Σταλίδα και από μια φτωχή αγροτική οικογένεια, κατάφερε δουλεύοντας σταθερά και μεθοδικά να φτάσει σε ένα υψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Ο μίστερ EYRALUMIN άνοιξε την καρδιά του στο MVP, μιλώντας για την πλούσια επαγγελματική και συνδικαλιστική του δράση (10 χρόνια πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία αλουμινοκατασκευαστών), αλλά και για την αθλητική του δραστηριότητα, καθώς υπηρέτησε τόσο στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ όσο και σε αυτό του Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Όπως λέει, η σημερινή εικόνα του συλλόγου που υποστηρίζει από μικρό παιδί του προκαλεί μόνο θλίψη….

Το ραντεβού μας με τον Γ. Ανδρουλάκη δόθηκε στην έκθεση που διαθέτει η εταιρεία του στην Λεωφόρο Κνωσσού 136. Μας υποδέχθηκε φιλικά με παρέα τα δυο του σκυλιά (Άρια και Μαλού), τα οποία ανέβηκαν στο γραφείο του (!) για να μπορούν να παρακολουθούν την συνέντευξη. Η φιλία με τα ζώα είναι μια άλλη πτυχή της ζωής του Ηρακλειώτη επιχειρηματία, καθώς η σύζυγος του, κα. Ελένη Ανδρεαδάκη είναι πρόεδρος της «Ζωόφιλης Δράσης». Η συζήτηση ξεκίνησε από την ανάπτυξη της EYRALUMIN και ο Γ. Ανδρουλάκης ξεκίνησε την αναφορά του από την εποχή που πρωτομπήκε στο επάγγελμα….

 

Τα πρώτα βήματα

 

Όπως λέει «ήταν το 1964. Μαζί με τη σχολή του εμπορικού επιμελητηρίου πήγα και στη δουλειά. Ήμουν 15 ετών» θυμάται. Τα επαγγελματικά του βήματα επιταχύνθηκαν «μόλις απολύθηκα από στρατιώτης. Τότε είπα ότι θα κάνω δική μου δουλειά. Το είχα βάλει στόχο και το έκανα. Με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες βέβαια εκείνη την εποχή. Αλλά τα κατάφερα. Στην αγορά του Ηρακλείου λίγοι ασχολούνταν τότε με αλουμίνιο. Πήγα στην Αθήνα, βρήκα προμηθευτές και ξεκίνησα τη δουλειά. Ενημερώθηκα και έφερα υλικά. Ήταν ρίσκο γιατί χρεώθηκα, αλλά με πολύ δουλειά κατάφερα να καθιερωθώ πολύ γρήγορα». Ο Γ. Ανδρουλάκης θυμάται ότι «το πρώτο μου μαγαζί ήταν στην παλιά γέφυρα Πατελών, δίπλα στην Αγία Αννα. Ξεκίνησα με μεράκι, κέφι και πρόγραμμα. Μέσα σε δυο χρόνια ήμουν μέσα στις μεγαλύτερες δουλειές του Ηρακλείου σε αλουμινοκατασκευές. Το 1976 από την Ιτάνου πήγαμε στην σημερινή παραλιακή, στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου 71 απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Το 1993 αγόρασα κτίριο στη βιομηχανική περιοχή. Εκεί στεγάζεται σήμερα το εργοστάσιο όπου γίνεται η παράγωγη, ενώ λειτουργεί και έκθεση σε 1.700 τ.μ».

 

 Η…πρώτη πόρτα

Ο Γ. Ανδρουλάκης εντυπωσιάζει με το μνημονικό του, που φανερώνει και το πάθος για τη δουλειά του. Όπως μας λέει ««θυμάμαι ακόμα και σήμερα τις πρώτες μου δουλειές. Ακόμα και τώρα τόσα χρόνια μετά θα τις χαρακτήριζα άψογες. Για παράδειγμα πρόσφατα έβλεπα πίσω από τα δικαστήρια μια πολυκατοικία τα κουφώματα της οποία φτιάξαμε και είναι ακόμη τέλεια. Θυμάμαι την πρώτη πόρτα που φτιάξαμε το 1972. Στέκει και σήμερα. Είναι σε κατοικία πρώην καθηγήτη. Ακόμα και σήμερα μου λένε οι άνθρωποι τους οποίους γνωρίζω προσωπικά ότι αν αποφασίσουν να την αλλάξουν, γιατί είναι σε πολύ καλή κατάσταση, θα με τιμήσουν και πάλι (…γέλια). Ο 59χρονος επιχειρηματίας θυμάται ακόμη ότι «στα πρώτα μου βήματα έρχονταν πελάτες στο μαγαζί και ζητούσαν τον ιδιοκτήτη. Μόλις εμφανιζόμουν μου έλεγαν «φώναξε τον μπαμπά σου». Όταν όμως έβλεπαν τη δουλειά μου, μου έδιναν συγχαρητήρια».

 

Το…μεγάλο έργο

 

Η EYRALUMIN εχει καταξιωθεί σήμερα στο χώρο του Αλουμινίου. Στοχεύει κυρίως στην αγορά του Ηρακλείου, αλλά δεν λείπουν και οι δουλειές μέσα και έξω από το νησί. Σήμερα βρίσκεται μέσα στις 5 κορυφαίες εταιρείες της Κρήτης στο χώρο του αλουμινίου. Μέσα στα μεγάλα έργα που έχει αναλάβει ήταν και το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο. Ο Γ. Ανδρουλάκης μας λέει ότι «είναι από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στην Κρήτη. Σαν εταιρεία έχουμε ειδικότητα σε δύσκολες και ειδικές κατασκευές. Ήταν ένα μεγάλο έργο ειδικών συνθηκών για το οποίο πήραμε άριστα σε όλα. Και στην παράδοση και στην ποιότητα και στην συνέπεια».

 

Συνδικαλιστική δράση

Ο Γ. Ανδρουλάκης αναφέρεται με πάθος στην συνδικαλιστική του δράση. Ένας Κρητικός υπηρέτησε 10 χρόνια στη θέση του προέδρου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αλουμινοκατασκευαστών, οργανώνοντας συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και διεξάγοντας πολλά σεμινάρια και εκθέσεις για την ενημέρωση των κατασκευαστών. Ο ίδιος μας λέει ότι «έχουν γίνει πολλά. Όλες οι μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα έχουν σωματεία-μέλη. Εμείς ιδρύσαμε και σωματείο στα Χανιά. Κάναμε πάρα πολλά στον κλάδο. Εκπαίδευση συναδέλφων, συνέδρια με επιτυχία για την ενημέρωση που αφορά στην ποιότητα και την πιστοποίηση των προϊόντων από τους κατασκευαστές. Τελευταίο συνέδριο ήταν αυτό που έγινε το Νοέμβριο στην Κυλλήνη και είχε τεράστια επιτυχία. Λειτούργησε παράλληλη έκθεση με πάρα πολλούς συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα». Ενώ για την παρουσία του στον προεδρικό θώκο επισημαίνει ότι «ήταν θέμα εμπειρίας και γνώσης. Σαν επιχειρηματίας ήμουν γνωστός στον κλάδο, πάντα συμμετείχα ενεργά σε εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες είτε εντός είτε εκτός Κρήτης. Η συνδικαλιστική εμπειρία που είχα με βοήθησε να μπορέσω να ανταποκριθεί και να επικρατήσω όλα αυτά τα χρόνια. Πολύ σημαντικό ότι έτυχα αποδοχής και από σωματεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης». Ο Γ. Ανδρουλάκης υπήρξε ακόμη δυο θητείες πρόεδρος στο σωματείο αλουμονινοκατασκευαστών Νομού Ηρακλείου και άλλα έξι χρόνια πρόεδρος στο σωματείο αλουμινοκατασκευαστών και μηχανουργών Νομού Ηρακλείου». Για το λόγο που δεν έδωσε υποψηφιότητα στις τελευταίες αρχαιρεσίες, μας λέει ότι «όλοι πρέπει κάποια στιγμή να σταματάμε και να ξέρουμε πότε σταματάμε. Υπάρχει φθορά και κούραση με τα χρόνια. Πιστεύω ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή».

 

ΟΦΗ από μικρό παιδί

Η ενασχόληση του με τα διοικητικά του ΟΦΗ ήταν σύντομη. Αλλά η σχέση με το σύλλογο διαχρονική. Όπως μας λέει ο Γ. Ανδρουλάκης «είμαι φίλαθλος του ΟΦΗ από μικρό παιδί. Θυμάμαι τα μπαράζ για την άνοδο στην Α’ Εθνική. Έχω δει την ομάδα σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος. Και πικραίνομαι με τη σημερινή εικόνα. Ο ΟΦΗ πρόβαλε πάντα το νησί μας. Θυμάμαι σε εκθέσεις που συμμετείχα σε όλη τη χώρα, πατά είχαν κάτι καλό να μου πουν για τον ΟΦΗ. Ήταν πάντα μια μεγάλη υπόθεση. Σήμερα μου λένε ότι ο ΟΦΗ δεν πάει καλά. Για την κακή εικόνα του συλλόγου τα τελευταία χρόνια έχει ευθύνη το θέμα της ιδιοκτησίας». Για τον ΟΦΗ του σήμερα μας λέει ότι «πηγαίνω στο γήπεδο και φεύγω άρρωστος. Λέω να μην πάω, αλλά την τελευταία ώρα αλλάζω γνώμη. Όταν είσαι τόσα χρόνια φίλαθλος δεν μπορείς να μην στεναχωριέσαι με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα».

Για το πέρασμα του από τα διοικητικά λέει ότι «με κάλεσε ο Βασίλης Ξημέρης, ο οποίος είχε πάρει πληροφορίες για μένα από το Νίκο Βλαχάκη και τον Βασίλη Κλάδο, οι οποίοι ήταν ήδη στο συμβούλιο. Έτσι μπήκα στο συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ και για ένα διάστημα και στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Ήταν μια διαφορετική εμπειρία για μένα.

Μπορώ να πω μάλιστα ότι ήταν ένα συμβούλιο με πειθαρχία και τάξη και αξιόλογα άτομα. Μου άρεσε πολύ, αλλά ήμουν πολύ φορτωμένος με τον κλάδο και δεν μπόρεσα να συνεχίσω».

 

 

Read 5641 times Last modified on Monday, 15 July 2019 10:48
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi