Με αυτογκόλ του 19χρονου στόπερ Ανδρέα Ντόι, απο την Β' ομάδα του Ολυμπιακού, τον οποίο ο Μίτσελ, έβαλε βασικό στο Γεντί Κουλέ, στο πλευρό του Παπασταθόπουλου, ο ΟΦΗ πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0, στη λήξη του πρώτου 45λεπτου.
Ωστόσο, αν και το γκολ που έβαλε τον ΟΦΗ σε θέση οδηγού, μπήκε με αυτογκόλ, η κρητική ομάδα ήταν καλύτερη του αντιπάλου της σε όλο το πρώτο 45λεπτο.
Ο ΟΦΗ άξιζε νωρίτερα το γκολ, σε μεγάλες φάσεις που είχε με τον Γκερέρο (4'). Μεγιάδο (11'), Ντίκο (14').
Ο χειρότερος Ολυμπιακός που έχει περάσει απο το Ηράκλειο, είχε το πρώτο του σούτ στο 20' με τον Μασούρα.
Στο 34' ο Μανδάς, έκανε την επέμβαση του αγώνα, όταν έδιωξε εξ' επαφής πλασέ του Μακαμπού, σε μια φάση όμως, που ο Μασούρας, που έκανε την πάσα στον φορ του Ολυμπιακού, ήταν οφσάιντ και αν έμπαινε το γκολ πιθανότατα να ακυρωνόταν, απο το VAR.
Στο 37' ο Μανδάς, μπλόκαρε το σουτ του Χουάνγκ και στο +45 ο Ντίκο, εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη.
Ο ΟΦΗ άξιζε το γκολ, ήταν καλύτερος απο τον Ολυμπιακό στο α' μέρος και έστω το...αυτογκόλ ήταν μια δικαίωση της προσπάθειας, των παικτών του Νίκου Νιόπλια.
O Oλυμπιακός, έκανε στο πρώτο ημίχρονο, τη χειρότερη εμφάνιση που έχει κάνει ποτέ στο Ηράκλειο.
Ομάδα, δίχως αρχή και τέλος.
Μεγάλη ευκαιρία, πραγματικά για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό.
Γ.Κορτς






























