Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Διπλό μεταγραφικό χτύπημα ετοιμάζει ο ΟΦΗ, καθώς αναμένονται στο Ηράκλειο δυο βασικοί μεταγραφικοί στόχοι της κρητικής ομάδας.
Πρόκειται για ξένους παίκτες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Νίκου Νιόπλια και είναι για την άμυνα και την μεσοεπιθετική γραμμή της κρητικής ομαδας.
Η περίπτωση του Σέρβου δεξιού μπακ-χάφ Νίκολα Μίκιτς, αλλά και μια ακόμη περίπτωση παίκτη με τον οποίο έχει συμφωνήσει ο ΟΦΗ (επίσης ξένος παίκτης με μεσοπιθετικά χαρακτηριστικά) αναμένονται στο Ηράκλειο για τις υπογραφές.
Οι δυο ποδοσφαιριστές «ανεβάζουν» το επίπεδο της ομάδας και τις επιλογές του Νίκου Νιόπλια και πιθανότατα θα είναι παρόντες στο φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ερμή Ζωνιανών, που θα είναι και το πρώτο του ΟΦΗ στη φετινή χρονιά.
Την ίδια ώρα, σε καλό δρόμο είναι και η επιλογή του σέντερ-φορ για τον ΟΦΗ, με τους ανθρώπους της κρητικής ομάδας να έχουν καταλήξει σε τρείς περιπτώσεις ξένων παικτών, με τους οποίους γίνονται διαπραγματεύσεις και ένας εξ’ αυτών θα αποκτηθεί.
Στο μεταξύ, όπως διαβεβαιώνουν διοικητικές πηγές του ΟΦΗ, η πρόταση της Αγγλικής εταιρείας "Intergrated Sports" που έχει εκφράσει ενδιαφέρον να επενδύσει στον ΟΦΗ, δεν επηρεάζει τον αγωνιστικό σχεδιασμό του ΟΦΗ, ο οποίος προχωράει κανονικά.
Ο ΟΦΗ τις επόμενες ημέρες, θα ζητήσει από τους υποψήφιους επενδυτές, να καταθέσουν εγγυητική επιστολή αξιόχρεης τράπεζας ή ένα σοβαρό χρηματικό ποσό σε μετρητά σε λογαριασμό, για να προχωρήσει η οποιαδήποτε συζήτηση, διαφορετικά το θέμα θα κλείσει αρνητικά, καθώς στον ΟΦΗ δεν θέλουν να γίνει "σίριαλ" χωρίς να υπάρχει λόγος. (Διαβάστε εδώ την θέση του ΟΦΗ για την πρόταση της Αγγλικής εταιρείας).
Η κρητική ομάδα, έχει ήδη μπεί στην Τρίτη εβδομάδα της προετοιμασίας της και ήρθε η ώρα για το χτίσιμο της, μέσα από την κορύφωση των μεταγραφών και τα φιλικά παιχνίδια που έρχονται.
Ενώ και διοικητικά, οι διαβουλεύσεις είναι στο φουλ, με την οριστικοποίηση της ίδρυσης της εταιρείας ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, την εκλογή της νέας διοίκησης των μετόχων, αλλά και την διαχείριση σοβαρών θεμάτων, που αφορούν την έλευση εσόδων, τις μεγάλες και μικρές χορηγίες, τα τηλεοπτικά της επόμενης περιόδου και τα εισιτήρια διαρκείας.