Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Το όνομα του Βάλντας Νταμπράουσκας, έγινε σύνθηκα στα χείλη των οπαδών του ΟΦΗ, μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στο Γεντί Κουλέ.
"Βάλντας Νταμπράουσκας" φώναξε ρυθμικά η θύρα 4 και όλο το γήπεδο χειροκρότησε, μετά την σπουδαία νίκη του ΟΦΗ.
Ο Λιθουανός τεχνικός, πήρε μια ομάδα σε μαύρο χάλι, τελευταία στην βαθμολογία και με τα προγνωστικά κόντρα σε αυτήν και κατάφερε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να την μεταμορφώσει.
Μάλιστα, το σημαντικό είναι, ότι το έχει καταφέρει αυτό, χωρίς ενίσχυση, αλλά με το ίδιο υλικό που είχε.
Οι Μοσκέρα και Μπάκιτς, οι νέες μεταγραφές του ΟΦΗ, είναι παίκτες που τώρα μπαίνουν στον πλάνο του.
Ο Νταμπράουσκας, έχει κάνει τη δουλειά, με τους ίδιους παίκτες, με τους οποίους ο ΟΦΗ είχε βρεθεί κάποια στιγμή, στην τελμευταία θέση του βαθμλλογικού πίνακα.
Τώρα, έχει τον ΟΦΗ, μακριά, απο τις θέσεις του κινδύνου και τον οδηγεί σταθερά σε ήρεμα νερά.
Ο Νταμπράουσκας, δούλεψε στην διακοπή του Μουντιάλ και με σημαία το 3-5-2, οχύρωσε την άμυνα του ΟΦΗ, δημιούργσε ένα σκληρό σύνολο, που χάνει δύσκολα και έχει πετύχει στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, να έχει την ομάδα του αήττητη, σε 5 παιχνίδια και να μην έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία ματς, γεγονός που αποτελεί μυστικό της επιτυχίας, καθώς οι ομάδες χτίζονται απο την άμυνα τους.
Ο ΟΦΗ στα χέρια του Λιθουανού προπονητή, ξανάγινε η ομάδα, που θέλει ο κόσμος του.
Ενώ και οι ποδοσφαιριστές, δεν ντρέπονται πλέον-κάθε άλλο-να κοιτάξουν στην εξέδρα και να πανηγυρίσουν με τους φιλάθλους.
Ο ΟΦΗ είναι σε πολύ καλό φεγγάρι και μακάρι αυτό να κρατήσει πολύ.