karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Ακης Φλαούνας: "Θα ήθελα να συνεχίσω στον ΟΦΗ"

06 Apr 2021 Written by

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε στην 8η θέση την φετινή του παρουσία στην Volley League και ανανέωσε το ραντεβού του, για τη νέα σεζόν, που θα είναι η τρίτη συνεχόμενη, στα σαλόνια του Ελληνικού βόλει.

"Θα ήθελα να συνεχίσω το έργο μου στον ΟΦΗ" ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, ο προπονητής του ΟΦΗ, Ακης Φλαούνας.

Οπως είπε "δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον πρόεδρο. Είχαμε συνεχόμενα ταξίδια. Η επιθυμία μου είναι να συνεχίσω το έργο μου, αν συμφωνεί και ο πρόεδρος. Τις επόμενες μέρες θα του καταθέσω την αναφορά μου και τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, είτε είμαι εγώ, είτε είναι κάποιος άλλος για του χρόνου. Για μένα δεν έχει σημασία αυτό".

Ο ΟΦΗ είχε ανταγωνιστική παρουσία και φέτος στην μεγάλη κατηγορία, πάλεψε όλα τα παιχνίδια, αλλά του έλλειψαν τα αποτελέσματα και οι βαθμοί.

Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 3 νίκες και 9 βαθμούς  (8η θέση) και η γενική αίσθηση, είναι ότι η τελική συγκομιδή τον αδικεί, καθώς σε αρκετά παιχνίδια, έπαιξε πολύ καλό βόλει και κόντραρε στα ίσια τις μεγάλες ομάδες.

Οπως λέει ο  Ακης Φλαούνας "ναι, είναι αλήθεια αυτό. Παλέψαμε όλα τα παιχνίδια. Επίσης όλες οι μεγάλες ομάδες δεν έκαναν μαζί μας ροτέισον. Επαιξαν με τις βασικές τους ομάδες. Εκτός απο τη Σύρο, ένα παιχνίδι. Ολες οι ομάδες μας έπαιξαν πολύ σοβαρά, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Αυτό είναι ένα credit για μας. Κανείς δεν μας έπαιξε για πλάκα. Ολοι μας έπαιξαν με τη βασική τους ομάδα. Μπορούσαμε να κάνουμε μερικές νίκες ακόμη".

Ο Φλαούνας τονίζει ότι, ο ΟΦΗ με ένα πλάνο τριετίας, μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα.

Οπως λέει "το βόλει χρειάζεται τον ΟΦΗ και ο ΟΦΗ το βόλει. Ο ΟΦΗ πρέπει να είναι στην μεγάλη κατηγορία και μάλιστα να διεκδικεί ψηλότερες θέσεις. Με ένα καλό σχεδιασμό, μπορεί να γίνει. Το αγαπάει και το θέλει ο πρόεδρος, γιατί το αγαπάει πολύ το άθλημα. Με ένα πλάνο τριετίας, μπορεί να γίνει. Πρέπει να αξιοποιηθεί παραπάνω το έμψυχο δυναμικό της Κρήτης. Βλέπω σε όλη την Ελλάδα Κρητικούς παίκτες. Γιατί να μην είναι στον ΟΦΗ, οι παίκτες αυτοί;

Ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή είναι, η βιτρίνα του βόλει της Κρήτης. Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να αλλάζει κάθε χρόνο 10 παίκτες.

Πρέπει να έχει ένα κορμό στον οποίο να στηρίζεται και να κάνει απλά κάποιες προσθήκες κάθε χρόνο.
Μια ομάδα δεν είναι μόνο ο αγώνας. Είναι η προπόνηση, τα αποδυτήρια.
Παίζουν ρόλο όλα αυτά. Υπάρχει μια βάση παικτών για του χρόνου.".

Για την βοήθεια που είχε φέτος ο ΟΦΗ απο τους Κρητικούς παίκτες λέει ότι "έδωσαν ότι μπορούσαν οι Κρητικοί. Ο Φραγκιαδάκης ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος για μας. Ο Ρουμελιωτάκης είναι ένας παίκτης που τον ξέρω, με περγαμηνές. Ημασταν μαζί στην ΑΕΚ. Πέρσι δεν έκανε καλή χρονιά. Ηταν ένα στοίχημα δικό μου, να αναγεννηθεί φέτος. Και έγινε. Με επιμονή και συνέπεια στην προπόνηση δικαιώθηκε. Μπήκε και στην Dream Team των πλέι-άουτ".

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος απο την συνολική πορεία της ομάδας, φέτος, λέει πως  "παίξαμε στο Λίντο και χωρίς κόσμο. Θα βοηθούσε ο κόσμος να κάνουμε κάτι περισσότερο στις λεπτομέρειες, που είναι σημαντικές στο βόλει, στο να κερδίζεις βαθμούς και παιχνίδια. Με βάση την πορεία της χρονιάς με τα λοκ-ντάουν και όλα αυτά, η ομάδα προς το τέλος της σεζόν, άρχισε να αποδίδει. Είχαμε πεί ότι θα είναι μια διορθωτική χρονιά και οικονομικής εξυγίανσης για το τμήμα.

Το ξέραμε και το είχαμε συμφωνήσει αυτό. Με βάση αυτό, είμαι ευχαριστημένος".

Για τα πλέι-άουτ, στην διεξαγωγή των οποίων είχε δηλώσει αντίθετος ανέφερε ότι "δεν ήμουν σύμφωνος με τα πλέι-άουτ απο πλευράς προπονητικής και σεβασμού στους αθλητές. Τόσα διαδοχικά παιχνίδια θέλουν μια ειδική προετοιμασία. Ειδικά για τις ομάδες στις θέσεις 5-8 που δεν έχουν το βάθος των άλλων. Ηταν μεγάλη η επιβάρυνση των αθλητών. Εμείς παίξαμε τα παιχνίδια αυτά με μη επαρκή προστοιμασία και μετά απο μια καραντίνα 14 ημερών λόγω covid. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ευτυχώς ολοκληρώσαμε χωρίς κάποιο τραυματισμό".

Για την προσπάθεια του ΟΦΗ στο επαγγελματικό βόλει και τον πρόεδρο Γιάννη Δανδάλη, ανέφερε ότι "στην πρώτη κουβέντα που έκανα με τον πρόεδρο, τον κ. Δανδάλη τα είχαμε πεί όλα αυτά. Ηρθα για να λειτουργήσει ο ΟΦΗ πιο επαγγελματικά και να έχει μια μακρά πορεία στην μεγάλη κατηγορία. Είναι ένα σταυρόλεξο αυτό, για δυνατούς λύτες αυτό. Αν δεν υπήρχαν παράγοντες που αγαπάνε το άθλημα όπως ο Γιάννης Δανδάλης, το βόλει θα είχε σβήσει. Σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν ευτυχώς εραστές του αθλήματος και το υποστηρίζουν οικονομικά, με την ψυχή τους και το χρόνο τους. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους αυτούς".

 O Aκης Φλαούνας αναφέρθηκε και στην ζωή στην Κρήτη, στον ένα περίπου χρόνο παρουσίας του, στο νησί. Οπως είπε "'εχω ξανάρθει στην Κρήτη. Δεν το ευχαριστήθηκα το Ηράκλειο. Ημασταν στο λοκ ντάουν συνέχεια. Το γήπεδο ήταν η ζωή μου, κάθε μέρα. Και κάποιες παρέες με συναδέλφους προπονητές. Εύχομαι να το ευχαριστηθώ το καλοκαίρι" ανέφερε.

 

Ακούστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη του προπονητή του ΟΦΗ Ακη Φλαούνα στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1





 



 

 





Read 1328 times Last modified on Saturday, 10 April 2021 18:05
Rate this item
(0 votes)

Media

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi