karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

ΕΥΑ ΒΕΝΕΡΗ: Η δασκάλα του τένις με τις πολλές ευαισθησίες! Featured

04 Mar 2012 Written by


Είναι προπονήτρια τένις και με την γλυκιά και ευγενική της παρουσία σε κερδίζει από την πρώτη επαφή μαζί της. Ένα κορίτσι γεμάτο ενέργεια, αμεσότητα και πολλές ευαισθησίες, κάτι που φαίνεται και από τις δραστηριότητες και τις σπουδές της οι οποίες είναι γύρω από το χώρο της ειδικής εκπαίδευσης για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Συνέντευξη στην Ολγα Σουτζή

Το τένις είχε ξεχωριστεί θέση στην ζωή της και βέβαια στην πορεία κατάφερε να τα συνδυάσει όλα με τον δικό της τρόπο και να εργάζεται παράλληλα σε χώρους που αφορούν και στις δυο μεγάλες της αγάπες, το τένις και την ειδική αγωγή. Και τα δυο συνδέονται πολύ στενά άλλωστε. Παιδαγωγική διαδικασία και στις δυο περιπτώσεις, απασχόληση με παιδιά, εκμάθηση. Και βέβαια δεν εφησυχάζει ποτέ. Διαβάζει πολύ και ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στην προπονητική και φροντίζει καθημερινά να μαθαίνει όλο και περισσότερα. Καθημερινά βρίσκει δρόμους και τρόπους μετάδοσης γνώσης αλλά και κίνητρα μάθησης, διδάσκοντας τένις στους όλο και περισσότερους φίλους του αθλήματος στο νησί. Με πολύ ευχαρίστηση μίλησε στο MVP και απάντησε στις ερωτήσεις που τις θέσαμε…
Πόσα χρόνια παίζεις τένις;
«Ξεκίνησα να παίζω τένις από πολύ μικρή. Μόλις 6 ετών και συνεχίζω μέχρι σήμερα. Συμμετείχα σε τουρνουά και πανελλήνιους αγώνες, στην αγωνιστική ομάδα του ομίλου αντισφαίρισης “Ηράκλειο” (Ο.Α.Α.Η.) με προπονητή τον Ευγένιο Τζελιάσκοφ».
Πώς ξεκίνησες;
«Υπήρξα υπερδραστήρια και αεικίνητη ως παιδί. Τυπική περίπτωση αγοροκόριτσου. Έπρεπε κάπου να διοχετεύω τα αποθέματα ενέργειας και διάθεσης που είχα για παιχνίδι. Αποφάσισε η μητέρα μου να με γράψει στο τένις, καθώς και η ίδια έπαιζε στο παρελθόν και αγαπούσε πολύ το άθλημα».
Γιατί επέλεξες να συνεχίσεις το τένις και όχι κάποιο άλλο άθλημα;
«Με κέρδισε από την αρχή. Δεν έβλεπα την ώρα να βρεθώ στο γήπεδο και να παίξω. Με ενθουσίαζε η ιδέα του αγώνα, του συναγωνισμού και η συναναστροφή με τα υπόλοιπα παιδιά».
Τι σου αρέσει περισσότερο στο τένις;
«Είναι ένα παιχνίδι που προσφέρει διασκέδαση και ικανοποιεί με το παραπάνω τις απαιτήσεις που έχει κανείς από ένα άθλημα. Προσφέρει εκγύμναση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης, καλλιεργεί την αγωνιστικότητα και την ομαδικότητα. Θεωρώ ότι είναι ένα άθλημα “ευγενές”, αφού δεν έρχεσαι σε άμεση σωματική επαφή με τον αντίπαλο, χωρίς αυτό να στερεί κάτι από τη δυναμική του. Καθώς πρόκειται για παιχνίδι τακτικής, ένας τενίστας χρειάζεται να δουλεύει πολύ και το μυαλό του».
Είναι εύκολο σαν άθλημα;
«Εξαρτάται αν σε ενδιαφέρει επαγγελματικά ή αν το βλέπεις σαν παιχνίδι. Όπως σε όλα τα αθλήματα ο πρωταθλητισμός και οι υψηλές επιδόσεις απαιτούν απόλυτη αφοσίωση και πειθαρχία. Αν ασχολείται κανείς με το τένις σαν χόμπι, μπορεί πολύ γρήγορα και εύκολα να μάθει τις βασικές αρχές του παιχνιδιού και να το απολαμβάνει».
Σε τι ηλικία μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το τένις;
«Ιδανική ηλικία θεωρείται γύρω στα 5 χρόνια, οπού το παιδί είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διδασκαλία και στην εκμάθηση τεχνικής, αλλά και να διασκεδάσει μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τένις και δεν υπάρχει σίγουρα απαγορευτική ηλικία».


Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε όλο και περισσότερο να εξαπλώνεται σαν άθλημα στην Κρήτη. Αρκετός κόσμος κυρίως ενήλικες να τρέχουν στα γήπεδα και ν’ ασχολούνται με το τένις. Τι πιστεύεις ότι τους τράβηξε στα τερέν;
«Πρόκειται για ένα άθλημα το οποίο προσφέρεται τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες όλων των ηλικιών. Έτσι δεν αποκλείεται κάποιος λόγω φύλου ή λόγω ηλικίας. Καθώς παίζεται σε ανοιχτό γήπεδο, οι καιρικές συνθήκες διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο. Στην Κρήτη λοιπόν προσφέρονται ιδανικές συνθήκες, αφού ο καιρός είναι συχνά ηλιόλουστος και δεν μας αναγκάζει να απέχουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα τερέν. Σημαντικός παράγοντας στην προσέλκυση νέων παικτών είναι σίγουρα και οι διακρίσεις Ελλήνων αθλητών σε παγκόσμιο επίπεδο, που καθιστούν το άθλημα περισσότερο δημοφιλές. Πέρα όμως από το αγωνιστικό – επαγγελματικό κομμάτι, ας μην ξεχνάμε ότι το τένις είναι διασκέδαση και ψυχαγωγία. Είναι ένας τρόπος εξάσκησης του μυαλού και του σώματος, μια ευκαιρία κοινωνικοποίησης».
Εκτός από το τένις με τι άλλο ασχολείσαι;
«Οι βασικές μου σπουδές είναι στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Εργάζομαι παράλληλα σε χώρους που αφορούν και στις δυο μεγάλες μου αγάπες, τένις και ειδική αγωγή. Θα μπορούσα όμως να πω ότι, με έναν τρόπο, συνδέονται πολύ στενά. Παιδαγωγική διαδικασία και στις δυο περιπτώσεις, απασχόληση με παιδιά, εκμάθηση και απίστευτες “σπαζοκεφαλιές” εκ μέρους μου ώστε να βρω τρόπους μετάδοσης γνώσης και κίνητρα μάθησης».
Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την προπονητική;
«Όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσω το δίλλημα “το σχολείο ή το τένις” άφησα το τένις και αποφάσισα να προχωρήσω με την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Όμως το τένις δεν το ξέχασα ποτέ και συνέχισα να παίζω στη Θεσσαλονίκη, ως φοιτήτρια, και έπειτα παρακολούθησα σεμινάρια προπονητικής στην Αγγλία παράλληλα με το μάστερ μου. Διαβάζω πολύ και ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις στην προπονητική και στην εκμάθηση τένις. Δουλεύω κοντά στο σπουδαίο προπονητή και πρωταθλητή Ελλάδας, Μάνο Βαζαίο και κάθε μέρα μαθαίνω περισσότερα κοντά του και εξελίσσομαι».


 
 
 
MORE ABOUT
Αγαπημένος αθλητής ή αθλήτρια:
Ραφαέλ Ναδάλ.
Θαυμάζεις:
Όλους, όσοι κυνηγούν τα όνειρά τους.
Αγαπημένη εποχή:
Η άνοιξη.
Αγαπημένη εκπομπή:
Οι “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη.
Αδυναμία:
Τα ταξίδια και οι σοκολάτες.
Απεχθάνομαι:
Την έλλειψη αισθητικής σε αντικείμενα και συμπεριφορές.
Χαλαρώνω:
Χορεύοντας τανγκό.
 

 

Read 6070 times Last modified on Thursday, 17 May 2012 14:39
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi