karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

O Tζώρτζογλου θέλει να κάνει στην Κρήτη το «σασμό» του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

07 Apr 2016 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Στην Κρήτη το λέμε «σασμό». Οταν δυο ή περισσότερα πρόσωπα έχουν ανοίξει «βεντέτα» ή έχουν παρεξηγηθεί, αναλαμβάνει ένα τρίτο πρόσωπο, να τους φέρει κοντά και να «εγγυηθεί» ότι η τάξη μεταξύ τους αποκαταστάθηκε.

Είναι μια αντρίκεια συμφωνία. Μια συμφωνία τιμής, που έχει σώσει οικογένειες απο φονικά και πολυ αίμα, ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλων παρεξηγήσεων και διαφορών.

Στην περίπτωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, οι «παρεξηγημένοι» είναι οι «μεγάλες ομάδες» (Ολυμπιακός, Παναθηναικός, ΑΕΚ, ΠΑΟ), ο Υφυπουργός αθλητισμού και η ΕΠΟ.

Και εκείνος που προσφέρεται να κάνει τον «σασμό» η ΕΠΣΗ και ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Σε μια ακόμη κίνηση-έκπληξη ο Τζώρτζογλου, πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει στην Κρήτη, τους μεγάλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου και τον Υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

 Οχι τους παρατρεχάμενους τους, αλλά τα φυσικά πρόσωπα. Τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, τον Σαββίδη, αλλά και τον Αλαφούζο, ο οποίος δεν συζήτησε καν να πάει στην συνάντηση που διοργάνωσε ο Κοντονής.

Στόχος του Τζώρτζογλου είναι να τους βάλει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν για την αλλαγή κατεύθυνσης που πρέπει να γίνει σε ότι αφορά το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Να γίνει δηλαδή ότι δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί απο τον Κοντονή, την περασμένη εβδομάδα.

Μια συνάντηση  με ειλικρίνεια για το ότι πρέπει να βοηθήσουν για την «αλλαγή» του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι προσκλήσεις έχουν ήδη «φύγει» και τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα διευκρινιστεί αν συμφωνούν να κατέβουν στην Κρήτη, για να κάνουν ένα «δείπνο εργασίας» στο οποίο δεν μπορεί να παρέμβει κανένας ποδοσφαιρικός εισσαγελέας, όπως συνέβη στην πρωτοβουλία Κοντονή, που τινάχθηκε στον αέρα.

Ο Τζώρτζογλου έχει έτοιμο το κόνσεπτ της πρωτοβουλίας του: Ενα καλό ξενοδοχείο στο Ηράλειο ή στην Ελούντα, καλό ψαράκι και αυθεντικό κρητικό κρασί για τους καλεσμένους του, σε μια βραδιά, που αν επιτύχει, μπορεί να αλλάξει το δρόμο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει πέσει πλέον στα βράχια, με την απειλή και της FIFA για απομόνωση και αποκλεισμό στις 15 Απριλίου, με αφορμή την παρέμβαση του κράτους και τη διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Τζώρτζογλου έχει καλέσει ακόμη τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης Χρήστο Πανόπουλο, ως εκπρόσωπο των «μικρών ομάδων» της Σούπερ Λίγκ.

Δεν έχει καλέσει την ΕΠΟ. Γιατί όπως λέει είναι το σημείο αντιπαράθεσης, υπάρχουν προβλήματα με πρόσωπα που εμπλέκονται σε δικαστικές μάχες και γενικά είναι καλύτερο να απουσιάσει.

Αλλωστε είναι κοινή πεποίθηση, ότι η ΕΠΟ στις εκλογές του Οκτωβρίου πρέπει να αλλάξει και πρέπει να βρεθεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, για να διοικήσει.

Μπορεί να είναι αυτό το πρόσωπο ο Νίκος Τζώρτζογλου. Ο ίδιος λέει ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την πρωτοβουλία που αναπτύσει.

Ενώ επισημαίνει πως «εγω δεν παίρνω χρίσμα απο κανένα. Ούτε απο το Λευκό Πύργο, ούτε απο το Καραισκάκη, ούτε απο την Αγιά Σοφιά, ούτε απο τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας». Πρόταση δεν έχει γίνει. Αν ήταν όμως ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής με ομόφωνη συμφωνία απο τους ιδιοκτήτες των ομάδων θα μπορούσε να γίνει.

 

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ και η Επιστολή που έστειλε

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου συνεδρίασε και μετά από εισήγηση του προέδρου κ. Νικολάου Τζώρτζογλου αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει πρόσκληση προς τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή και στις μεγάλες ελληνικές ΠΑΕ, ώστε στο αμέσως προσεχές διάστημα να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη μία συνάντηση κορυφής για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η πρόσκληση που εστάλη από την ΕΠΣΗ αναφέρει τα εξής:
"Με αμείωτο ενδιαφέρον αλλά και αγωνία για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου παρακολουθεί τις εξελίξεις που διαδραματίζονται σε όλα τα επίπεδα. Αναμφίβολα από πολύ καιρό, απαιτούνται νέες ιδέες και συναινετικές λύσεις ώστε το άθλημα που υπηρετούμε να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα προς όλους αυτούς τους παράγοντες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου για μία συνάντηση κορυφής.
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου σας προτείνει να φιλοξενήσει στην πόλη μας, τις αμέσως επόμενες ημέρες, αυτή τη συνάντηση αφού οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες.
Προτείνουμε σε αυτή να συμμετάσχει, ως συντονιστής, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής,(ο οποίος είχε και την ιδέα πρωταρχικά για μία τέτοια συνάντηση), οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της Ελλάδας Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, o κ. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ιδιοκτήτης της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗΣ ως εκπρόσωπος των υπολοίπων ΠΑΕ της Super League και δύο αντιπροσωπευτικοί εκπρόσωποι από τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας, αφού αυτοί, οι τελευταίοι, θα είναι και οι κατεξοχήν εκλέκτορες της νέας ηγεσίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Η συνάντηση θα έχει το χαρακτήρα γεύματος εργασίας (όπως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κ. ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ είχε προτείνει με δηλώσεις του πρόσφατα) με την ίδια ή παρεμφερή θεματολογία (ατζέντα) της συνάντησης που δεν έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα.
Ευελπιστούμε η πρωτοβουλία μας να τύχει θετικής ανταπόκρισης από μέρους σας. Η φυσική παρουσία σας και η συμμετοχή με ιδέες και προτάσεις στη συζήτηση που θα γίνει, θα συμβάλει στην εύρεση λύσεων σε ό,τι ταλανίζει το άθλημα που όλοι υπηρετούμε και αγαπούμε.
Σας περιμένουμε
Με εκτίμηση
Νίκος Τζώρτζογλου
Πρόεδρος ΕΠΣΗ"

Read 2036 times Last modified on Friday, 08 April 2016 17:58
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi