Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Ο ΟΦΗ μπορούσε να πάρει και τη νίκη στην Κηφισιά, αλλά τελικά έφυγε με τον (πολύτιμο) βαθμό (0-0), απο το "Μιχάλης Κρητικόπουλος" της Καισαριανής.
Με την βροχή να πέφτει δυνατά και αφού ξεπέρασε την πίεση των γηπεδούχων στο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΟΦΗ, βρήκε πατήματα, σκόραρε με τον Ιζέκα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντμ γεγονός που επιβεβαίωσε και το VAR, στην οριακή φάση, σε βάρος του ΟΦΗ (ένα παπούτσι πιο μπροστά ο Ιζέκα, με βάση τις γραμμές του VAR).
Ο ΟΦΗ βρήκε φάσεις στο παιχνίδι, τόσο με τον Ιζέκα, όσο με τον Μπακού, αλλά δεν μάτωσε τα δίχτυα και έτσι έμεινε στο μηδέν.
Η Κηφισιά, είχε κάποιες φάσεις στο ξεκίνημα του αγώνα και στο φινάλε με τον κορυφαίο της πάικτη, Ματέους Σάντος, αλλά στην πρώτη φάση στο 1ο λεπτό τον πρόλαβε ο Μπάκιτς και στη δεύτερη, ο Μπάουμαν βγηκε γρήγορα και τελείωσε τη φάση.
Ο Αμπάντα, απο την άμυνα, με δυο μακρινές μπαλιές-διαβήτη, έφτιαξε τις δυο σπουδαιότερες φάσεις του ΟΦΗ με τον Ιζέκα και τον Μπακού, αλλά σε καμία απο τις δυο, ο ΟΦΗ δεν μπήκε σε θέση οδηγού.
Aν το είχε κάνει, πιθανότατα θα κέρδιζε το παιχνίδι.
Το γκολ του Ιζέκα ακυρώθηκε, ενώ στη φάση του Μπακού, ο Γερμανός απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, έκανε ένα χλιαρό ψηλοκρεμαστό σουτ, αντί να πλασάρει αποφασιστικά.
Το "Χ" του ΟΦΗ στο "Μιχάλης Κρητικόπουλος" της Καισαριανής, δεν είναι κάποιο μεγάλο αποτέλεσμα, αλλά σε αυτή τη φάση που βρίσκεται ο ΟΦΗ, ισχύει το "φασούλι, το φασούλι, γεμίζει το σακούλι" της σωτηρίας.
Κάθε πόντος, φέρνει τον ΟΦΗ, πιο κοντά στην μαθηματική εξασφάλιση του στόχου.
Με 26 πόντους, ο ΟΦΗ, κρατάει την κατάσταση ελεγχόμενη και ψάχνει 3-4 βαθμούς ακόμη σε 6 παιχνίδια πλει-άουτ, ώστε να κλειδώσει και μαθηματικά τη σωτηρία, καθώς φαίνεται ότι αυτή θα κριθεί στη χειρότερη στους 29-30 βαθμούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ