Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Στον Εργοτέλη, τα δυο συνεχόμενα διπλά στα Χανιά και την Αρτα, έχουν ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας, η οποία μπορεί να ξεκίνησε με δυο άτυχες ήττες στο Παγκρήτιο στάδιο με Ιωνικό και Λεβαδειακό, αλλά έβγαλε αντίδραση και πήρε δυο μεγάλες νίκες εκτός έδρας!
Τώρα, η κρητική ομάδα, προετοιμάζεται για ένα ακόμη μεγάλο ντέρμπι.
Υποδέχεται την Ξάνθη, το Σάββατο (6/2 14:45, ΕΡΤ3) στο Παγκρήτιο στάδιο και θέλει μια ακόμη μεγάλη νίκη, ώστε να σταθεροποιήσει την παρουσία της κοντά στις θέσεις των πλέι-οφ που είναι και ο φετινός στόχος.
Ο Γιάννης Ταουσιάνης, δεν κρύβει την ικανοποίηση του, για τα δυο διπλά της ομάδας του, η οποία έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο, σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκ 2 και βγάζει στο γήπεδο, τα στοιχεία που θέλουν οι ανθρωποι της ομάδας.
Μάλιστα σε Χανιά και Αρτα, ο Εργοτέλης, συνδίασε το καλό ποδόσφαιρο και με το αποτέλεσμα, που έλειψε στις δυο πρώτες αγωνιστικές, παρ' ότι οι εμφανίσεις της ομάδας και στα δυο παιχνίδια με Ιωνικό και Λεβαδειακό, δεν ήταν για να χάσει.
Ο προπονητής του Εργοτέλή, τονίζει ότι «κάθε νίκη είναι σπουδαία και κάθε νίκη έχει την ιδιαιτερότητα της όπως και αυτή στην Αρτα Με εξαίρεση τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά που ο αντίπαλος είχε τις ευκαιρίες του, η παρουσία μας στο υπόλοιπο παιχνίδι θεωρώ ότι δικαιώνει αυτή την νίκη. Ένα τρίποντο όπου στο φετινό πρωτάθλημα που είναι άκρως ανταγωνιστικό, είναι πολύτιμο και ενισχύει την ήδη υπάρχουσα πίστη που έχουμε για την ομάδα μας.Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους. Οι ομάδες είναι πολλές που είναι κοντά μεταξύ τους και θα δούμε πολλά παιχνίδια συναρπαστικά και αμφίρροπα. Το γεγονός ότι παίζουμε πολύ συχνά παιχνίδια είναι ένα αναγκαίο κακό αλλά το προτιμάμε αν δούμε και την κατάσταση της αβεβαιότητας στην οποία βρισκόμασταν πριν. Είναι δύσκολο, θέλει σκέψη, ανάλυση, κατάλληλη αξιοποίηση των ρόστερ κάτι που είναι καινούργιο ακόμη και για εμάς τους προπονητές».
Στον Εργοτέλη όμως, τα χαμόγελα, είναι και για ένα ακόμη γεγονός. Η αρχαιλογική υπηρεσία, ενέκρινε της αλλαγής του τάπητα στην ιστορική έδρα του συλλόγου στο Μαρτινενγκο, στην οποία καθημερινά εκπαιδεύονται πάνω απο 500 παιδιά καθημερινά και αυτά αποτελούν το μέλλον του συλλόγου.
Οπως έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, o Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ, Γιώργος Τουτζάρης πρόκειται για "μια ιστορική αλλαγή που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του έργου που επιτελεί ο ερασιτέχνης Εργοτέλης και αντανακλά στην ΠΑΕ σαν τελικό αποτέλεσμα αλλά και σαν κυψέλη μαζικού αθλητισμού και πολιτισμού για όσα παιδιά απλά θα περάσουν τα χρόνια τους εκεί".
Ενώ ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εργοτέλη, Γιώργος Στειακάκης, προσθέτει στο σχόλιο του Τουτζάρη, επισημαίνοντας ότι "εσύ ξέρεις ότι στον Εργοτελη τίποτα δεν γίνεται ατομικά αλλά συλλογικά και για το καλό των νέων αθλητών. Εμείς σήμερα είμαστε αύριο θα είναι άλλοι. Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ θα υπάρχει πάντα και θα μεγαλώνει γενιές και γενιές".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ