karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Συνέντευξη Κώστας Κιάσσος: "Εχουμε όλοι τρέλα για την άνοδο του ΟΦΗ"

31 Mar 2016 Written by

"Ολοι στον ΟΦΗ έχουμε τρέλα για να πετύχουμε την άνοδο" τονίζει ο Κώστας Κιάσσος, ο 40χρονος...έφηβος του ΟΦΗ που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στην κρητική ομάδα. Σαν το... παλιό καλο κρασί ο Κιάσσος, είναι απο τον Ιανουάριο που είχε δικαίωμα συμμμετοχής και μετά, στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων του ΟΦΗ, στην προσπάθεια που κάνει η κρητική ομάδα, να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να ξεφύγει απο την Γ Εθνική.

Ο Κώστας Κιάσσος, μίλησε στον "ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1" και στον Γιώργο Κορτσιδάκη για την προσπάθεια του ΟΦΗ, το εκπληκτικό θέαμα που προσέφερε στο παιχνίδι με τον Ερμή Ζωνιανων με ένα εκπληκτικό πάσινγκ-γκέιμ και ωραία γκολ, το κλίμα στην ομάδα, αλλά και την πίστη που υπάρχει σε όλους ότι ο στόχος της ανόδου, τελικά θα επιτευχθεί.

Ακόμα μιλάει για τη δική του δικαίωση, να μπορεί να στέκεται αξιοπρεπώς στο γήπεδο στα 40 του χρόνια, τι απαντά στους επικριτές που είχε όταν επέστρεψε στον ΟΦΗ σε αυτή την ηλικία, αλλά και το αν τελικά θα σταματήσει το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές του Κώστα Κιάσσου στον "ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1": 

-Τι ενέργεια ήταν αυτή στο 94’ του αγώνα με τα Ζωνιανά. Πέρασες όλη την άμυνα και έδωσες έτοιμο γκολ στον Γουόρντεν, που τελικά δεν μπήκε. Τέτοια ενέργεια για ένα παίκτη 40 ετών, στο φινάλε του αγώνα, δεν την βλέπεις συχνά…

«Πάνω από όλα για μένα μετράει η συνολική προσπάθεια. Παίζει σημαντικό ρόλο η συνολική λειτουργία της ομάδας, για να μπορώ και εγώ να είμαι καλά.Είμαστε μια ομάδα που κρατάει τη μπάλα και να ξέρετε ότι η ομάδα που κρατάει τη μπάλα κουράζεται και λιγότερο.

Παίρνει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο και το δικό μου, αλλά και των άλλων παιδιών".

-Κώστα, σε έχουμε δεί δεξιό μπακ, αριστερό μπακ, κεντρικό μέσο. Σε ποια θέση προτιμάς να παίζεις….

«Εμένα όπου μου ζητηθεί να παίξω, αρκεί να μπορώ να το κάνω, προσπαθώ για το καλύτερο. Πάντα αγωνίζομαι και δεν φέρνω αντιρρήσεις. Ποτέ δεν έφερα αντίρρηση, όπου και αν έπαιζα στην καριέρα μου.

Τελευταία αγωνίζομαι σαν μπακ, γιατί η ομάδα στηρίζει πολύ το παιχνίδι από τα μπακ, ειδικά στα παιχνίδια στην έδρα μας. Είναι σημαντικός ο ρόλος των ακραίων αμυντικών, με τον τρόπο που παίζουμε".

-Μια ομάδα της Γ Εθνικής να παίζει τέτοιο ποδόσφαιρο, όπως αυτό που είδαμε με τον Ερμή Ζωνιανών…

«Από τον Ιανουάριο που ήρθα στην ομάδα γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Όλα ξεκινούν νομίζω από την προπόνηση.

Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Κανένας ποδοσφαιριστής ατομικά δεν μπορεί να διακριθεί αν δεν τον βοηθήσει το σύνολο. Ακόμα και οι κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη. Το συνολικό σε βοηθάει να πετύχεις το ατομικό.

Αυτό που βγάλαμε στο παιχνίδι με τον Ερμή Ζωνιανών, δεν είναι τυχαίο.

Είναι πράγματα που τα δουλεύουμε στην προπόνηση.

Γενικά όλο αυτό που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο, είναι πράγματα που έχουμε δουλέψει".

-Ειδικά η φάση του τρίτου γκολ είναι ένα γκολ-ποίημα. Ενα εκπληκτικό πασινγκ-γκέιμ...

«Αυτό το πάσινγκ-γκέιμ είναι κάτι που δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση. Χαίρομαι όταν δουλεύουμε πράγματα και βγαίνουν στο γήπεδο. Αυτό μας κάνει χαρούμενους. Το καλό ποδόσφαιρο, το θέαμα, αλλά και το αποτέλεσμα».

-Εξι παιχνίδια πριν το φινάλε. Πως βλέπεις τα πράγματα…

«Το σημαντικό είναι οι τρείς βαθμοί σε κάθε παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστό. Κάθε παιχνίδι τελικός. Κάθε παιχνίδι τρείς βαθμοί. Τώρα αν χάσεις βαθμούς είναι τεράστια απώλεια. Εχουμε την καλύτερη ομάδα και το καλύτερο ρόστερ, αλλά στα 6 αυτά παιχνίδια πρέπει να κάνουμε το καλύτερο. Να σκοτώσουμε και τα 6 παιχνίδια και να πάρουμε τον τίτλο».

-Την Κυριακή ένα ακόμη δύσκολο γήπεδο με πλαστικό τάπητα στον Ατρόμητο Πειραιά και μια επικίνδυνη ομάδα…

«Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Αυτά τα παιχνίδια πάνε στην δύναμη. Για μας δεν αλλάζει κάτι. Θέλουμε τη νίκη. Πρέπει να ανταπεξέλθουμε στη δύναμη του αντιπάλου. Είμαι σίγουρος ότι πλέον πηγαίνουμε προετοιμασμένοι για αυτά τα παιχνίδια. Συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Δεν την φοβάμαι την ομάδα γενικά στα τελευταία 6 παιχνίδια».

-Από πότε είχες να παίξεις τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα. Μόνο στην Αγγλία το είχες κάνει αυτό…

«Ηταν μια δύσκολη εβδομάδα η προηγούμενη. Το πιο δύσκολο ήταν τα δυο παιχνίδια στο πλαστικό, γιατί σε αυτά τα γήπεδα η σωματική επιβάρυνση ήταν διπλή. Υπάρχει όμως μια τρέλα από όλους μας, μια δίψα για το πρωτάθλημα και προσπαθούμε την κούραση να την αφήσουμε έξω".

-Πάντως υπάρχει μια τρομερή πίστη και μια καλή ψυχολογία στην ομάδα...

«Εχουμε γίνει φίλοι όλοι μαζί. Ακόμα και τα νέα παιδιά που ήρθαν τον Ιανουάριο, έχουν δεθεί απίστευτα με την ομάδα. Είμαστε όλοι μαζί. Εχουμε τρέλα για αυτό που πάμε να πετύχουμε. Το θέλουμε και το πιστεύουμε πολύ αυτό. Είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια».

-Τελικά θα σταματήσεις το καλοκαίρι ή όχι…

«Δεν το σκέφτομαι ακόμα. Είμαι 25 χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχω μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνω. Πρώτα θέλω να δω τι θα γίνει στα παιχνίδια αυτά που έχουμε και να καταφέρει η ομάδα το στόχο και μετά θα δω τι θα κάνω».

-Πάντως και οι συμπαίκτες σου λένε για τον τρόπο ζωής σου, τη διατροφή σου, που είναι σε υψηλά επαγγελματικά πλαίσια…

«Είναι πολύ σημαντικό το πώς προσεγγίζεις αυτό που κάνεις και αυτό που αγαπάς.

Το να περνάς το φυσιολογικό και να παίζεις μπάλα στην ηλικία που είμαι εγώ, είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Το θέμα δεν είναι να παίζεις όμως. Το θέμα είναι να μπορείς να σταθείς. Η επιλογή μου είναι να παίζω και να μπορώ να το κάνω τέλεια.

Ετσι λειτουργώ και έτσι έμαθα. Αλλιώς δεν έχω λόγο να το κάνω».

-Είναι μια δικαίωση για σένα το χειροκρότημα του κόσμου…

«Όχι δεν είναι δικαίωση. Απλά μου δίνει δύναμη για να είμαι καλά. Ακόμα και σε αρνητικά σχόλια, που ακούστηκαν από κάποιους όταν ήρθα στον ΟΦΗ, δεν στάθηκα. Ο καθρέπτης όλων είναι το γήπεδο. Εχω μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνω και αυτό δεν μου το αλλάζει κανείς. Αν δεν με άκουγε το σώμα μου δεν θα ξεφτιλιζόμουν να παίζω ποδόσφαιρο. Το κάνω γιατί το σώμα μου είναι καλά και ευχαριστώ το Θεό για αυτό».

Read 12826 times Last modified on Sunday, 03 April 2016 19:41
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi