karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Συγκλονίζει ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη, που έχασε τον αδερφό του

19 Mar 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Στο πένθος, βυθίστηκε η οικογένεια του ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη, Γιώργου Μανουσάκη, καθώς έχασε τον αδερφό του, Αντώνη, σε ηλικία μόλις 28 ετών, γνωστό ράπερ στην Ελλάδα, με το ψευδώνυμο "το βδέλυγμα".
Απέραντη θλίψη και για τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ, Γιάννη Μανουσάκη, καθώς ο εκλιπών, ήταν υιος του.
Ο νεαρός επιθετικός Γιώργος Μανουσάκης, με μια συγκλονιστική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, με ένα κολάζ φωτογραφιών, απο τα παιδικά τους χρόνια και όσα έχουν ζήσει μαζί, αποχαιρετάει τον αδερφό του, με λόγια που σφίγγουν την καρδιά.
Στον αποχαιρετισμό στον αδερφό του, αναφέρει ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη:
"Από που να ξεκινήσω..
Ήσουν ένα πολύ καλό παιδί, αθώα ψυχούλα, που δεν ήθελε το παραμικρό παραπάνω από τα απαραίτητα... Σπίτι, φαγητό και τη μουσική του να γράφει και να φτιάχνει και να τραγουδάει όλη μέρα… Πάλεψες για όλα τα κακά του κόσμου, με το δικό σου τρόπο και χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι έχεις δώσει το δικό σου στίγμα και πόσοι άνθρωποι σε έχουν εκτιμήσει… παραπάνω από ότι ήξερα.
Αν και ήμασταν τόσο διαφορετικοί στα γούστα μας, ήμασταν τόσο ίδιοι στις απόψεις μας για τον κόσμο... Είμαι πολύ περήφανος για εσένα και ας μην πρόλαβα να στο πω.. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι αδερφός σου… Ήσουν πολύ καλός αδερφός, φίλος, γιος και το ξέρουμε ότι μας αγαπούσες όλους πολύ… Με πρόσεχες, από μικροί ήσουν ο μεγάλος μου αδερφός, σ’ άρεσε να με προστατεύεις... Ελπίζω με κάποιο τρόπο, όλα αυτά να τα ξέρεις, να τα δεις, να τα ακούσεις...
Σ’ αγαπώ πολύ αδερφέ μου, θα σου πω αντίο για τώρα, αλλά θα σου πω και ότι θα ξανασυναντηθούμε όλοι μας, αργά ή γρήγορα.
Μου λείπεις ήδη και Σ’ ΑΓΑΠΩ!».
Ποιός ήταν ο εκλιπών
Ο Αντώνης Μανουσάκης, όπως ήταν το όνομά του, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1992.  Υπήρξε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες του underground ελληνικού χιπ χοπ.
Την είδηση επιβεβαίωσε και ο μουσικός Mc Yinka, ο οποίος πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν από φίλους του Μανουσάκη. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, «δεν ήταν ατύχημα».
Αρκετοί άνθρωποι του εγχώριου χιπ χοπ εξέφρασαν τη λύπη τους, με σχετικές αναρτήσεις  στο Facebook. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει, ακόμη, γνωστές.
Αντλούσε τη θεματολογία του από την σύγχρονη καθημερινότητα και στηλίτευε την αδικία και τις διακρίσεις.Ο ίδιος, εξάλλου, γνώριζε καλά νιώθει κάποιος που είναι διαφορετικός δεδομένου ότι είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήταν ομοφυλόφιλος. Η εξομολόγησή του αυτή θεωρήθηκε και ήταν πολύ γενναία καθώς επρόκειτο για τον πρώτο, δηλωμένο τουλάχιστον, γκέι ράπερ στην Ελλάδα.
Συμμετείχε σε πολλά αντιρατσιστικά φεστιβάλ και DIY συναυλίες, έχοντας συχνές αναφορές στον αντιφασισμό και τον αντικαπιταλισμό -χωρίς να αποφύγει τις αντιπαραθέσεις με ένα κομμάτι του “χώρου”.
Όπως έλεγε ο ίδιος σε συνέντευξή του, για το προσωνύμιο “Το Βδέλυγμα” που είχε διαλέξει.
Έχει καθαρά θρησκευτικές, χριστιανικές ρίζες, από αναφορές της Καινής Διαθήκης. Χαρακτηρίζει το πώς φαίνομαι στα μάτια του μέσου Έλληνα ως κομμουνιστής, άθεος, ομοφυλόφιλος και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Είναι η επανοικειοποίηση της έννοιας της αποκλίνουσας συμπεριφοράς, ως αντίδραση.
Έδινε αγώνα ενάντια στην κατάθλιψη και διάφορα αδιέξοδα, που έχουμε μάθει λανθασμένα να θεωρούμε “προσωπικά”. Στην πράξη όμως, το τέλος που επέλεξε να δώσει στη ζωή του ήταν έκφραση των αδιεξόδων που βιώνουν συλλογικά δημιουργικοί και ευαίσθητοι άνθρωποι -καλλιτέχνες και μη.
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΠΑΕ, αλλά και ο Ερασιτέχνης Εργοτέλης
Η ΠΑΕ Εργοτέλης, αναφέρει:
Με βαθιά θλίψη και με πόνο ψυχής σύσσωμη η ΠΑΕ Εργοτέλης εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια Μανουσάκη για τον αδόκητο χαμό του Αντώνη.
Η τραγική είδηση έσκασε σαν βόμβα στην ομάδα μας καθώς πρόκειται για τον γιο του Υπευθυνου ασφαλείας Γιάννη Μανουσάκη και αδελφό του ποδοσφαιριστή του συλλόγου μας  Γιώργου Μανουσάκη.
Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και να ευχηθούμε κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια. 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…
Καλό Παράδεισο Αντώνη...
O Γ.Σ. Εργοτέλης αναφέρει:
Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια Μανουσάκη για τον αδόκητο χαμό του Αντώνη Μανουσάκη, υιού του υπευθύνου ασφαλείας της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γιάννη και αδερφού του ποδοσφαιριστή της πρώτης ομάδας Γιώργου.
Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Read 631 times Last modified on Tuesday, 24 March 2020 19:37
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi