Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Βραδιά αποθέωσης, για τον Τιάγκο Νους, ο οποίος με 4 γκολ, οδήγησε τον ΟΦΗ, στην μεγάλη νίκη με 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης και άκουσε το όνομα του, ρυθμικά απο τις εξέδρες του Παγκρητίου σταδίου, απο τα χείλη των φιλάθλων του ΟΦΗ!
Ο Νούς στην καλύτερη του βραδιά με τον ΟΦΗ, έκανε απίστευτο παιχνίδι και με μια τρομερή επιθετική παράσταση, χάρισε στον ΟΦΗ το πολύτιμο τρίποντο, αλλά και ένα σοβαρό βήμα σωτηρίας!
Ο Αργεντίνος εξτρέμ ήταν πραγματικά απολαυστικός και υπήρχαν στιγμές που φαινόταν να παίζει μόνος του, απέναντι στον Αστέρα!
Ο Νούς στην "τρελή" του αυτή εμφάνιση:
-Στο 27' σκοράρει με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος (1-0), απο τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο του Αστέρα, που έπεσε στα πόδια του Νους, πήρε πόδια και μπάλα, αλλά ο διαιτητής Τζήλος, έδειξε την άσπρη βούλα, απόφαση που δεν άλλαξε ούτε απο το VAR.
-Στο 43' σκοράρει για δεύτερη φορά, εκμεταλεύεται το λάθος στην άμυνα του Αστέρα και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
-Στο 66' μετά την καταπληκτική ασίστ του Μπόρχα Γκονζάλες στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 3-0.
-Στο 74' με ένα εξαιρετικό σουτ έξω απο την περιοχή, έστειλε για 4η φορά τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.
Να σημειωθεί ότι απο το 61' και με το σκορ στο 2-0, η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, έπαιξε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Τσίκο, για μαρκάρισμα στο Νούς, η οποία υποδείχθηκε μέσω του VAR στον διαιτητή Τζήλο.
Ο Χρήστος Κόντης, παράταξε ξανά τον ΟΦΗ με σχηματισμό τριών κεντρικών αμυντικών (3-4-3) και είδε την ομάδα του, να βγάζει όμορφα πράγματα στο γήπεδο και να κερδίζει (για δεύτερη φορά μέσα σε μερικά 24ωρα μετά το 2-0 και στο Κύπελλο) την ομάδα του Αστέρα, στυο Παγκρήτιο στάδιο.
Ο ΟΦΗ πήρε βαθμούς και αυτοπεποίθηση και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία, στο παιχνίδι της χρονιάς, την προσεχή Τετάρτη (14/1) στην OPAP Arena με αντίπαλο την ΑΕΚ για την πρόκριση στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο ΟΦΗ του Χρήστου Κόντη, δείχνει να ανεβαίνει απο παιχνίδι σε παιχνίδι και την Τετάρτη, σε ένα νοκ-άουτ παιχνίδι θα παίξει για να γράψει ιστορία!
Ο ΟΦΗ έχει χάσει φέτος, τρείς φορές απο την ΑΕΚ, δυο στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο, αλλά στην τελευταία συνάντηση τους, στην OPAP Arena, ο ΟΦΗ την ζόρισε αρκετά.
Αυτό το παιχνίδι, θα είναι ασφαλώς διαφορετικό, καθώς κρίνεται η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
ΟΦΗ-Asteras Aktor 4-0
Γκολ: 27′ πεν., 44′, 66′, 73′ Νους (ΟΦΗ)
Κίτρινες: Παπαδόπουλος (Asteras Aktor), Τριανταφυλλόπουλος (Asteras Aktor), Ανδρούτσος (ΟΦΗ), Σίπσιτς (Asteras Aktor)
Κόκκινες: 61′ Τσίκο (Asteras Aktor)
ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Κωστούλας, Λαμπρόπουλος, Κρίζμανιτς (62′ Ισέκα), Γκονζάλεθ (73′ Μαρινάκης), Ανδρούτσος, Αποστολάκης (73΄ Καραχάλιος), Χατζηθεοδωρίδης, Σενγκέλια (62′ Χριστόπουλος), Νους, Σαλσίδο
Asteras Aktor: Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος (46’ Ιβανόφ), Σίπσιτς, Πομόνης (46’ Σιλά), Φερνάντες, Μουνιόθ, Αλάγκμπε (46’ Τσίκο), Μπαρτόλο (70’ Τζανδάρης), Κετού, Καλτσάς, Μακέντα (70’ Οκο).