Print this page

Karteros Beach Sports Center: Η κορυφαία αθλητική εγκατάσταση στην Ελλάδα και απο τις κορυφαίες στην Ευρώπη

12 Jun 2022 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Η αθλητική εγκατάσταση που δημιουργήθηκε στον Καρτερό, για αθλήματα παραλίας και άμμου, είναι η κορυφαία στην Ελλάδα και μια απο τις καλύτερες στην Ευρώπη, μας είπε στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 o υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Handball Κωσταντίνος Χατζηδημητρίου. 
Ο έμπειρος συνάδελφος που έχει επισκεφθεί πολλές χώρες του κόσμου, σε αντίστοιχες διοργανώσεις, μας μίλησε για το "μικρό θαύμα" που έγινε στον Καρτερό, καθώς όπως μας αποκάλυψε, όταν πριν απο 2.5 μήνες στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Handball, επισκέφθηκαν τον χώρο, δεν πίστευαν, ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσει να γίνει μια εγκατάσταση, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση. 
Oπως είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Handball  "πριν απο 2,5 μήνες στην επιθεώρηση που έγινε απο τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όταν τους δείξαμε το χώρο, έβαλαν τα γέλια. Ο ένας μάλιστα σχεδόν παραιτήθηκε απο τη θέση του. Δεν πίστευε ότι υπήρχε περίπτωση, να γίνει αυτό που έχει γίνει. Τους δείχναμε τις μακέτες και έλεγαν βρείτε κάτι άλλο, να πάμε κάπου αλλού. Για όλους μας, φάνταζε απίστευτο να προλάβουμε να γίνουν αγώνες. Ξεπεράστηκαν με προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού, όλα τα γραφειοκρατικά. Το έργο αυτό είναι ναυαρχίδα της κυβέρνησης, για την ταχύτητα του, για την κατασκευή εγκαταστάσεων Παγκοσμίου επιπέδου"  μας είπε ο έμπειρος συνάδελφος.
Για την ποιότητα της αθλητικής εγκατάστασης, ο Κωσταντίνος Χατζηδημητρίου, μας επισημαίνει ακόμη ότι "δεν στήθηκε μια εγκατάσταση πρόχειρα για να βγάλουμε την υποχρέωση. Είναι υψηλότατων προδιαγραφών. Είναι οι κορυφαίες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα σε αθλήματα παραλίας και θαλάσσης. Οι ξένοι έχουν εντυπωσιαστει. Εχω πάει σε πολλά Πανευρωπαικά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Εχουν προβλέψει τα πάντα, εδώ. Είναι ένα στολίδι που θα αλλάξει τον αθλητικό χώρο του Ηρακλείου. Εδώ θα έρθουν όλα τα αθλήματα που έχουν δραστηριότητα στην άμμο. Εκτός φυσικά απο τους Μεσογειακούς Παράκτιους αγώνες που θα γίνουν του χρόνου τον Σεπτέμβριο. Ξέρω ότι υπάρχει σχέδιο και για το μετά.Ολες οι Ομοσπονδίες πρέπει να υπογράψουν μνημόνια συνεργασίας, για διοργανώσεις εδώ. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα τόσο οργανωμένη εγκατάσταση. Είναι και λίγες και στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο τα γήπεδα. Είναι και οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις. Υπάρχουν γραφεία για το κάθε τι.  Εχουν μπει οικίσκοι ποιοτικοί για κάθε τι. Εδώ μπορούν να γίνουν πολλές μεγάλες διοργανώσεις για διάφορα αθλήματα, που έχουν σχέση με την παραλία και τη θάλασσα".

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Handball Κωσταντίνος Χατζηδημητρίου, μας μίλησε όμως και για το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball Εφήβων και Νεανίδων και αμέσως μετά, στις 21/6 οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Handball Ανδρών και Γυναικών, με τη συμμετοχή 64 χωρών από όλο τον κόσμο και περισσοτέρων από 2.000 αθλητριών, αθλητών, προπονητών, συνοδών και στελεχών!

Οπως λέει "γίνεται μια μικρή Ολυμπιάδα εδώ. Δεν έχει ξαναγίνει διοργάνωση στην Ελλάδα, με 64 χώρες. Εχουμε εκπροσώπηση απο όλους τους Ηπείρους. Είναι πολύ μεγάλη διαφήμιση για την Ελλάδα όλο αυτό".

Ο Κωσταντίνος Χατζηδημητρίου, μας μίλησε ακόμη και για την Εθνική ομάδα γυναικών στο Beach Handball, η οποία είναι Παγκόσμια πρωταθλήτρια και θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα!

"Η Εθνική μας, πήρε στο Καζάν τον Παγκόσμιο τίτλο και μάλιστα στην ρπώτη της συμμετοχή και θέλει να το επαναλλάβει" μας λέει ο έμπειρος συνάδελφος.

Για τις υπόλοιπες ομάδες μας είπε ότι "Βραζιλία και Αργεντινή τα μεγάλα φαβορί. Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία είναι μεγάλες δυνάμεις στην Ευρώπη. Το Beach Handball είναι ένα ραγδαία αναπτυσόμενο άθλημα. Είναι ήδη στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων. Το 2024 θα είναι άθλημα επίδειξης και το 2028 θα είναι πιθανότατα ολυμπιακό άθλημα".

Σε ότι αφορά στο Ηράκλειο, ο Κωσταντίνος Χατζηδημητρίου, μας είπε ότι ήδη γίνονται τα πρώτα βήματα στο Handball για την ίδρυση συλλόγων και μάλιστα ήδη υπάρχει ο πρώτος σύλλογος, που είναι ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Ηρακλείου.

 

Ακούστε παρακάτω τη συζήτηση με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Handball Κωσταντίνος Χατζηδημητρίου, στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λευτέρη, τι έκανες;

Read 520 times Last modified on Sunday, 19 June 2022 13:54
Rate this item
(0 votes)

Latest from george

Media