Print this page

Ολο το παρασκήνιο και τα "καυτά" σημεία των εκλογών της ΕΠΣΗ (VIDEO)

07 May 2022 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το παρασκήνιο των εκλογών της ΕΠΣΗ, συζητήσαμε στο WINNER της τηλεόρασης CRETA με τον ενημερωμένο συνάδελφο στο τοπικό ποδόσφαιρο Αλέξη Χριστινάκη (prismasport.gr) και την Χρύσα Ζερβού (TV-CRETA), η οποία και παρακολούθησε την παρούσιαση των υποψηφίων και των θέσεων του Γιάννη Ασαργιωτάκη, ο οποίος διεκδικεί την ΕΠΣΗ, κόντρα στον επι 20ετία πρόεδρο Νίκο Τζώρτζογλου.

Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών, το γεγονός ότι θα ψηφίσουν όπως όλα δείχνουν μόνο 46 σωματεία (απο τα 82 της δύναμης της ΕΠΣΗ), ενώ το κάθε σωματείο θα "σταυρώσει" 7-9 υποψηφίους (αναμένεται μια γνωμοδότηση πάνω σε αυτό) και όχι 11 για το 11μελες, κάτιπου σημαίνει ότι όποιος και αν εκλεγεί θα έχει αντιπολίτευση στο νέο συμβούλιο, αλλά και άλλα ζητήματα στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, κάνουν τις εκλογές να έχουν πιο ενδιαφέρον απο ποτέ τα τελευταία χρόνια.

Οπως επίσης και το σοβαρό ενδεχόμενο (θα εξαρτηθεί απο το ποσοστό ψήφων που θα λάβει η κάθε παράταξη), ο χαμένος υποψήφιος πρόεδρος, να μην εκλεγεί ούτε σαν σύμβουλος στη νέα διοίκηση, καθώς τα σωματεία θα ψηφίσουν ξεχωριστά για πρόεδρο και για τα 11 μέλη του Δ.Σ. σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Πάνω σε αυτό, να αναφερθεί ότι ο υποψήφιος πρόεδρος που η παράταξη του δεν θα εκλεγεί, θα πρέπει να έχει πάνω απο 25% σε ψήφους σωματείων, για να είναι στο νέο Δ.Σ.

Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη αντιπολίτευσης στο νέο Δ.Σ. όποιος και αν είναι ο νικητής, θα βοηθήσει στο να υπάρχει μια αντίθετη φωνή και ένα δημοκρατικός διάλογος, στο νέο Δ.Σ. τη Ενωσης, καθώς τελευταία ο Τζώρτζογλου κέρδιζε τις εκλογές με 11-0 (!).

Απο τη Νίκος Τζώρτζογλου, που μετράει μια 20ετία στην προεδρία της ΕΠΣΗ, με όλα τα υπέρ και τα κατά που εμπεριέχει όλο αυτό, έχει ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει ξανά τα ηνμία της Ενωσης.

Απο την άλλη Γιάννης Ασαργιωτάκης, μετά το "θαύμα" του Πόρου, μια ομάδα γειτονιάς απο το Ηράκλειο, που την πήρε στο β' τοπικό και την ανέβασε στην Γ' Εθνική, θέλει να "αναστήσει" και την ΕΠΣΗ.

Με σύνθημα την φράση "νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, τίμια χέρια" στοχεύει στην ανανέωση που εκπροσωπεί αν και τα πρώτα ονόματα που παρουσίασε δεν είναι νέοι στο χώρο του ποδοσφαίρου και την ΕΠΣΗ (Λημναίος, Ζερβάκης, Κολοβός, κλπ).

Φαίνεται όμως, ότι έχει και άλλους άσους στο μανίκι, όπως ασφαλώς και ο Τζώρτζογλου, ο οποίος θα στηριχθεί στον κορμό της σημερινής διοίκησης, με κάποιες "εκπλήξεις".

Ο Ασαργιωτάκης, έχει μαζί του τον σύνδεσμο διαιτητών, με τον οποίο ο Τζώρτζογλου είναι στα μαχαίρια και στην παρουσίαση των υποψηφίων βρέθηκαν στο Galaxy οι Μιχ. Γαρεφαλάκης, Κ. Κουναλάκης.

Ενώ ποντάρει στο γεγονός ότι η νέα διοικησ της ΕΠΣΗ, πρέπει να ασχοληθεί κυρίως με τα οικονομικά προβλήματα των σωματείων και όχι με φανφάρες.

Οι εκλογές έχουν  πάρει φωτιά, οι εντάσεις και οι αιχμές δίνουν και παίρνουν, καθώς οι δυο υποψήφιοι (Τζώρτζογλου-Ασαργιωτάκης) είχαν πρόσφατα και ένα επεισόδιο στον Κρουσώνα, με τον πρόεδρο του Πόρου να επιτίθεται λεκτικά στον Τζώρτζογλου, ενώ αργότερα ζήτησε συγγνώμη.

Η πλευρά Τζώρτζογλου άφησε αιχμές για στήριξη στη παράταξη Ασαργιωτάκη απο τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με τον οποίο, επίσης ο Τζώρτζογλου, είναι σε αντιπαράθεση.

Με ανακοίνωση του το Υφυπουργείο, απάντησε ότι η επιχορήγηση 15 χιλιάδων ευρώ που δόθηκε στον Πόρο, ήταν αποκλειστικά για το τουρνουά ποδοσφαίρου με προσκεκλημένο τον Βασίλη Χατηζηπαναγή και για κανένα άλλο σκοπό.

Και στα δυο στρατόπεδα επικρατεί αισιοδοξία, για τα...κουκιά, που έχουν "δεμένα" όπως λένε.

Η κάλπη όμως, πάντα κρύβει εκπλήξεις...

Δείτε στο παρακάτω VIDEO την συζήτηση με τον Αλέξη Χριστινάκη και τη Χρύσα Ζερβού στην τηλεόραση CRETA.

 

 

Read 423 times Last modified on Thursday, 12 May 2022 14:40
Rate this item
(0 votes)

Latest from george

Media