Print this page

Το αντίο του Πετρογκόλ και μια συνέντευξη το 2008 στο "Μέγαρον" για την άφιξη στον ΟΦΗ

22 Oct 2021 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Mε ένα συγκινητικό μήνυμα ο 35χρονος σήμερα Αντώνης Πετρόπουλος, ένας απο τους ικανότερους κεφαλοσφαιριστές που έχουν περάσει απο τον ΟΦΗ, αλλά και τα Ελληνικά γήπεδα, έβαλε τέλος στην επαγγελματική του καριέρα, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος με μήνυμα του, στα social media.

Ο Αντώνης αγωνίστηκε στον ΟΦΗ δυο φορές.

Το 2008 (10 συμμ-4 γκολ), στην καλή του σεζόν ως δανεικός απο τον Παναθηναικό,  απο όπου μετά πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ και το 2014 (14 συμμ-2 γκολ).

Σα να είναι χθες θυμάμαι την πρώτη του συνέντευξη, ερχόμενος στο Ηράκλειο, το 2008, στο ξενοδοχείο "Μέγαρο", παρουσία του μάνατζερ του Γιάννη Γλυκού, ο οποίος πράγματι τον πίστεψε πολύ.

Ο "Πετρογκολ" όπως τον ονομάσαμε για την ικανότητα του να στέλνει τη μπάλα στο πλεχτό, είχε φλόγα στο μάτι και ερχόμενος στα 22 του χρόνια στον ΟΦΗ, απο τον Παναθηναικό (2008-12, 51 συμμ-12 γκολ), δεν ήρθε ως απογοητευμένος αλλά περισσότερο ως ...θυμωμένος να ξαναπάρει τα πάνω του.

"Ηρθα στον ΟΦΗ για να πετύχω" μας είχε πεί σε μια μεγάλη συνέντευξη για λογαριασμό της "Τόλμης" και των "Νέων" και το έκανε πράξη.

Τα κατάφερε πολύ καλά, με την ωραία του κίνηση μέσα στην περιοχή και τα σεντερφορίσια γκολ του.

Υπήρξε ένα καθαρόαιμο 9αρι, σέντερ-φορ περιοχής, που λέμε και με μεγάλη ικανότητα στο κεφάλι, που ήταν και το σήμα κατατεθέν του.

Αν και όπως λέει ο ίδιος, ο Παναθηναικός, ήταν η μεγάλη του αγάπη, το πέρασμα του απο τον ΟΦΗ, τον άγγιξε και γνωρίζω προσωπικά, ότι παρακολουθούσε πάντα απο κοντά τα συμβαίνοντα στην κρητική ομάδα, καθώς στο Ηράκλειο, έχτισε ισχυρούς δεσμούς και φιλίες.

Επι εποχής Γ' και Β' Εθνικής, είχε τεθεί ξανά θέμα επιστροφής του, απο τον (και τότε) προπονητή του ΟΦΗ, Νίκο Νιόπλια, ο οποίος θέλει πάντα να παίζει με "καθαρό" 9αρι, αλλά τελικά δεν ...τρίτωσε το καλό.

Ο Αντώνης, εδώ και καιρό, έχει αρχίσει την ενασχόληση του, με το κομμάτι του μανατζαρίσματος ποδοσφαιριστών, ενώ γνωρίζω ότι είχε και μια συμμετοχή, περισσότερο βοηθητική, στην απόκτηση του πρώην παίκτη του Πανιωνίου Φρίξου Γρίβα απο τον ΟΦΗ, το περασμένο καλοκαίρι.

Πέρσι θυμάμαι, σε μια απο τις πολλές συνεντεύξεις που έχουμε κάνει κατά καιρούς, μου είχε πεί, ότι το τέλος ...πλησιάζει και μου είχε μιλήσει για το νέο του ρόλο, στον χώρο της εκπροσώπησης ποδοσφαιριστών.

Ισως βέβαια, να τον δούμε κάποια στιγμή, να κάνει και συνεργασία με κάποια ομάδα, καθώς η εμπειρίες που έχει είναι πάντα πολύτιμες. Ποτέ δεν ξέρεις.

Κλείνει την αξιόλογη καριέρα του, με μεγάλες αναμνήσεις, πέρασμα απο τον Παναθηναικό, την ΑΕΚ, αλλά και την Ιταλική Μπάρι, στην οποία αν και τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε, δοκίμασε την πρόκληση του εξωτερικού.

Υπήρξε πάντα ένας αξιόπιστος επιθετικός, που εκτός απο το σκοράρισμα, έκανε πολύ δουλειά στο να βασανίσει τους αντίπαλους αμυντικούς και ανοίξει δρόμους, για τους άλλους, ώστε να μπεί, η μπάλα στα δίχτυα.

Στον Αντώνη, θα ευχηθούμε καλή επιτυχία, στο νέο του ρόλο, που θα είναι κοντά σε αυτό που αγαπάει. Το ποδόσφαιρο.

Το αντίο του απο την επαγγελματική δράση:

«Ξεκίνησα πιτσιρικάς με τον πατέρα μου τον Λουκά να με τρέχει από γήπεδο σε γήπεδο στην γειτονιά μου στο Π. Φάληρο αρχικά, και κατόπιν σε όλη την Αθήνα. Παρόλο το ψιλόλιγνο σκαρί μου, είχα το ένστικτο να είμαι στο σημείο που έπρεπε για να σπρώξω την "αγαπημένη" στο πλεχτό...

Αυτό είδαν πολλοί και άρχισαν να πλαγιοκοπούν με ενδιαφέρον τον πατέρα μου και να κάνουν ερωτήσεις για τον "μικρό" και να ακούγεται το όνομα μου όλο και πιο δυνατά.

Την κίνηση την έκανε το Αιγάλεω πρώτα από όλους και από εκεί ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα. Από εκεί και πέρα λίγο πολύ γνωστά τα βήματα και οι σεζόν στον Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Απόλλωνα Σμύρνης, Καλλονή, Μπάρι, Πλατανιά, Δόξα Δράμας, Ασπρόπυργο, Εθνικό και Ηλιούπολη.

Φυσικά ξεχωριστή τιμή οι συμμετοχές με το εθνόσημο στην Νέων και Ελπίδων και η κλήση στην Ανδρών. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κανέναν και τίποτα μια και χαιρόμουν την κάθε μέρα στο γήπεδο, αλλά σίγουρα τα χρόνια, που ήταν πιο πολλά στον αγαπημένο μου Παναθηναϊκό με σημάδεψαν με τίτλους και μεγάλες στιγμές, και μεγάλους παίκτες!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε συμπαίχτη που παίξαμε παρέα σε συλλογικό ή εθνικό επίπεδο, σε κάθε προπονητή μου και μέλος του τεχνικού team φυσικοθεραπευτές, φροντιστές.

Το μεγαλύτερο και ολοκληρωτικό ευχαριστώ στην γυναίκα μου την Ηρώ και την οικογένεια μου, τον αδερφό μου την μητέρα μου που ακόμα και στα λάθη μου, στις άστοχες επιλογές ήταν πάντα εκεί και στάθηκαν βράχοι δίπλα μου σε όλα. Στην οικογένεια μου ανήκει και ο μάνατζερ μου, ο Γιάννης Γλυκός που μαζί αντιμετωπίσαμε χαρές και λύπες! Σταματάω την επαγγελματική μου καριέρα σαν ποδοσφαιριστής. Σίγουρα θα παραμείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου που μου πρόσφερε τόσα πολλά. Είμαι ευγνώμων... Σας ευχαριστώ όλους! Ευχαριστώ το Θεό για όλα».

Read 1395 times Last modified on Tuesday, 26 October 2021 12:07
Rate this item
(0 votes)

Latest from george