Print this page

Ο ΟΦΗ του '87 μπορούσε να πάρει και πρωτάθλημα!

22 Jun 2021 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ο ΟΦΗ του '87 που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, μπορούσε να πάρει και το πρωτάθλημα.

Την δήλωση αυτή, έκανε ο κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ, εκείνης της εποχής, Γιάννης Μιχαλίτσος, στο περιθώριο της εκδήλωσης της επετείου για τα 34 χρόνια απο την κατάκτηση του Κυπέλλου απο το ΟΦΗ, για να τονίσει την υψηλή ποιότητα και τις δυνατότητες της κρητικής ομάδας, εκείνης της εποχής.

Μάλιστα ο Μιχαλίτσος, ανέφερε το ίδιο και για τον αντίπαλο του ΟΦΗ στον τελικό, τον Ηρακλή, ο οποίος ήταν επίσης μια εξαιρετική ομάδα.

Οπως είπε ο άλλοτε στόπερ του ΟΦΗ, που σήκωσε Κύπελλο με την κρητική ομάδα και αυτό δεν το ξεχνάει όπως λέει ποτέ, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη του αγάπη είναι ο Αρης, «ο ΟΦΗ είναι πάντα στην καρδιά μου. Η τότε ομάδα, όπως και ο Ηρακλής, ήταν ομάδες που μπορούσαν να πάρουν πρωτάθλημα».

Ο σημερινός προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Νιόπλιας, ανέφερε, για την ομάδα του '87 ότι  «εκείνη η ομάδα είχε σταθερότητα, ίδιο προπονητή και διοίκηση που σου έδινε σιγουριά. Μετά το Κύπελλο είχε διάρκεια, έπαιξε πολλές φορές στην Ευρώπη και καθιερώθηκε. Μακάρι να ζήσω ένα τίτλο και σαν προπονητής».

Ο πρόεδρος της ομάδας,  εκείνη την περιόδο, Γιάννης Παπαματθαιάκης ανέφερε πως «νιώθω ευτυχισμένος, που έζησα αυτή τη μεγάλη στιγμή του 1987».

Ενώ ο Γενικός Αρχηγός του ΟΦΗ, Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης, ανέφερε ότι "ήταν μια όμορφη βραδιά. Να είμαστε όλοι κοντά στον ΟΦΗ, για να μπορέσουμε να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές. Εμείς λόγω ηλικίας, ίσως να τμην το προλάβουμε, αλλά ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα".

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, εξέφρασε την πεποίθηση ότι "δεν θα αργήσει ο καιρός που ο ΟΦΗ και μαζί και το Ηράκλειο, θα ζήσουν ξανά τέτοιες στιγμές".

Ενώ για την πορεία του διαγωνισμού για την παραχώρηση των εκτάσεων που έχει ζητήσει ο ΟΦΗ στο Σκαφιδαρά, ώστε να επεκτείνει το αθλητικό του κέντρο, τόνισε πως "εύχομαι μέσα στο χρόνο, να προλάβουμε να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το Σκαφιδαρά.Θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώσει η γραφειοκρατία".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η κορυφαία στιγμή: Το standing ovation στους θρύλους

Τα μπράβο του Αυγενάκη στον ΟΦΗ

Τρομερή ατάκα για τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ θα ξαναζήσει σύντομα μεγάλες στιγμές

Η έκπληξη του γιατρού στην βραδιά του ΟΦΗ

Το κλάμα του Γκουλή για το Μίλτο Ανδρεανίδη και η συγκίνηση για τον ΟΦΗ

Read 1199 times Last modified on Saturday, 26 June 2021 17:31
Rate this item
(0 votes)

Latest from george