Print this page

Η Εθνική πόλο έκανε ξανά υπερήφανους τους Ελληνες-Για 11η σερί φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες

21 Feb 2021 Written by

Πιστή στο Ολυμπιακό ραντεβού της αποδείχθηκε και πάλι η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών.

Επικρατώντας 13-10 της Ρωσίας στον ημιτελικό του προ-ολυμπιακού τουρνουά του Ρότερνταμ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και θα δώσει για 11η συνεχόμενη φορά (16η συνολικά) το «παρών» στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.
Το «καυτό» χέρι του Άγγελου Βλαχόπουλου (πέντε γκολ), ένα καθοριστικό τέρμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου στην εκπνοή της τρίτης περιόδου και κάποιες σημαντικές αποκρούσεις του Μάνου Ζερδεβά έδωσαν τη νίκη στην παθιασμένη ελληνική ομάδα, που την Κυριακή (21/2, 17:00) θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του τουρνουά, με αντίπαλο το Μαυροβούνιο.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει μία μεγάλη έκπληξη, απέναντι στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη Κροατία, για να πάρει το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο για το Τόκιο.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 5-4, 2-1

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 1-1 Μερκούλοφ (π.π.), 2-1 Βλαχόπουλος (π.π.), 3-1 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 4-1 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 4-2 Ναγκάεφ (περιφέρεια), 4-3 Χάρκοφ (π.π.), 5-3 Βλαχόπουλος (μπάσιμο), 5-4 Χάρκοφ (π.π.), 5-5 Χάρκοφ (κόντρα), 6-5 Γενηδουνιάς (π.π.), 6-6 Χάρκοφ (π.π.), 7-6 Φουντούλης (π.π.), 7-7 Μερκούλοφ (περιφέρεια), 8-7 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 9-7 Αργυρόπουλος (π.π.), 9-8 Ασάεφ (π.π.), 10-8 Καπότσης (περιφέρεια), 10-9 Κισέλεφ (περιφέρεια), 11-9 Παπαναστασίου (περιφέρεια), 12-9 Βλαχόπουλος (π.π.), 13-9 Φουντούλης (κόντρα), 13-10 Χάρκοφ (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 5/11 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια, 1 από μπάσιμο και 1 στην κόντρα.

Η Ρωσία είχε 5/10 με παίκτη παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Πρόνιν (4΄14΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και ο Δερβίσης (58΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού).

Διαιτητές: Γουίλις (Ν. Αφρική), Μαργκέτα (Σλοβενία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης

ΡΩΣΙΑ (Σεργκέι Εβστιγκνέεφ): Κοστρόφ, Σούτσκοφ, Κισέλεφ 1, Ντερεβιάνκιν, Ασάεφ 1, Χάρκοφ 5, Μερκούλοφ 2, Ναγκάεφ 1, Πρόνιν, Χολόντ, Λισούνοφ, Σεπέλεφ, Ιβάνοφ

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

ΘΕΣΕΙΣ 5-8

Ολλανδία-Γεωργία 14-11

Γαλλία-Καναδάς 11-9

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Μαυροβούνιο-Κροατία 14-12 στα πέναλτι (κ.α. 10-10)

ΕΛΛΑΔΑ-Ρωσία 13-10

 (Κυριακή 21/2):

ΘΕΣΕΙΣ 7-8

11:00 Γεωργία-Καναδάς

ΘΕΣΕΙΣ 5-6

13:00 Ολλανδία-Γαλλία

ΘΕΣΕΙΣ 3-4 (Πρόκριση στους Ολυμπιακούς)

Κροατία-Ρωσία

ΤΕΛΙΚΟΣ

Μαυροβούνιο-ΕΛΛΑΔΑ

Συγχαρητήρια απο Αυγενάκη
Συγχαρητήρια μηνύματα στην εθνική μας ομάδα των ανδρών, η οποία νίκησε το Σάββατο με 13-10 τη Ρωσία και εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έστειλαν μέσω twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

«Tokyo2020 ερχόμαστε. Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ανδρών για πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού Πόλο & την εξασφάλιση του πολύτιμου εισιτηρίου για 16η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστή στο παγκόσμιο ραντεβού της, ως συνήθως, η υδατοσφαίριση. Μπράβο», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μάλιστα, λίγο μετά τη λήξη του ημιτελικού με τη Ρωσία, επικοινώνησε με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Θοδωρή Βλάχο, τον συνεχάρη και ζήτησε να μεταφέρει τα συγχαρητήρια στους διεθνείς πολίστες.

«Νίκη με 13-10 για την εθνική μας επί της Ρωσίας και η Ελλάδα φεύγει για Τόκιο!!! Υπερήφανος γι αυτήν την ομάδα που συνεχίζει την παράδοση και τα ελληνικά σκουφάκια θα είναι & στο Τόκιο! Μπράβο σε όλα τα παιδιά και στο Θοδωρή Βλάχο που είχε την ομάδα πνευματικά πανέτοιμη!», έγραψε από την πλευρά του ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος συμμετείχε σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες ως αθλητής της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης.

"Ο στόχος επετεύχθη!"
Υπερήφανος για τους παίκτες και τους συνεργάτες του δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος, μετά τη νίκη-πρόκριση της Εθνικής Ανδρών επί της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ψυχραιμία που επέδειξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση.

«Ο στόχος επετεύχθη. Διατηρήσαμε την παράδοση που θέλει την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης να εκπροσωπεί μονίμως τη χώρα στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Περιμέναμε αυτή την πρόκριση από πέρσι, αφού εκκρεμούσε λόγω της πανδημίας το προολυμπιακό τουρνουά. Κάναμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους τελευταίους δυόμιση μήνες και δικαιούμαστε σήμερα να πανηγυρίζουμε αυτήν την επιτυχία», είπε αναφερόμενος στην πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και συνέχισε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά μου που κατάφεραν και διαχειρίστηκαν ένα πολύ δύσκολο τουρνουά. Εμείς, οι άνθρωποι του χώρου, γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες ενός προολυμπιακού τουρνουά και όχι αυτοί που πριν ξεκινήσουν οι αγώνες έλεγαν ότι σίγουρα θα προκριθούμε στο Τόκιο. Μείναμε ψύχραιμοι, διαχειριστήκαμε τα έντονα συναισθήματα και παίξαμε αποφασισμένα στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Ρωσία.Την πρόκριση στους ολυμπιακούς αγώνες την πιστώνονται όλοι. Πρόκειται για μία ομαδική επιτυχία. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και τους συνεργάτες μου.

Στο Ρότερνταμ για μια ακόμη φορά παρουσιάσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουμε σαν λαός. Στα παιχνίδια που εμφανιστήκαμε ως ακλόνητο φαβορί παραλίγο να την πατήσουμε. Και στον αγώνα με τη Γεωργία και στον προημιτελικό με τη Γαλλία δεν είχαμε τα στοιχεία που θα έπρεπε και ο τίτλος του φαβορί βάρυνε τα χέρια μας».

Άπό την πλευρά του, ο Άγγελος Βλαχόπουλος, είπε: «Ανταποκριθήκαμε στο πιο σημαντικό παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά. Παίξαμε καλή άμυνα, είχαμε ψυχή και πάθος και φτάσαμε στην πολυπόθητη πρόκριση. Είχαμε αυτοπεποίθηση και ήμασταν εξαιρετικά συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν από καθαρή ατυχία. Ελέγχαμε το ρυθμό του παιχνιδιού από την αρχή έως το τέλος.Η πρόκριση στο Τόκιο σημαίνει πολλά για όλους εμάς που υπηρετούμε αυτό το ομαδικό σπορ. Διατηρήσαμε την παράδοση που έχουν οικοδομήσει εδώ και δεκαετίες οι προηγούμενες γενιές των Ελλήνων πολιστών. Αρκετά παιδιά πλέον θα έρθουν στις πισίνες για να γνωρίσουν αυτό το υπέροχο άθλημα το οποίο πρεσβεύουμε.

Αφιερώνουμε την πρόκριση στις οικογένειές μας, στους ομοσπονδιακούς προπονητές μας, στους προπονητές στους σωματείων μας και σε όλους εκείνους που μας έχουν στηρίξει. Θέλω να εκφράσω ένα ευχαριστώ και στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ο οποίος τα τελευταία οχτώ χρόνια που εγώ βρίσκομαι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι διαρκώς δίπλα μας.

Δεν θέλω σήμερα, ημέρα γιορτής και ανείπωτης χαράς, να εκφραστώ για την τύχη της Εθνικής το καλοκαίρι στο Τόκιο. Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι τότε. Σίγουρα η ομάδα αυτή έχει πολλές δυνατότητες".

Read 389 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from george