Print this page

Αποκάλυψη Αυγενάκη στη Βουλή: To Hράκλειο θα διεκδικήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες

23 Sep 2020 Written by

Στα σωματεία της Κρήτης, που έχουν ήδη ενταχθεί στο Μητρώο Σωματείων και άρα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος της χρηματοδότησης των 12 εκ. ευρώ που θα μοιράσει η Πολιτεία σε ερασιτεχνικά σωματεία, αναφέρθηκε απο το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Παράλληλα αποκάλυψε ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου εξετάζεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας των 21ων Μεσογειακών αγώνων.

Οι 21οι Μεσογειακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το 2029 ή 2030, όμως η πόλη που θα τους διοργανώσει θα αποφασισθεί πιθανότατα το 2023 στα πλαίσια των επόμενων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων ή ενδεχομένως ήδη το 2021 στα πλαίσια των Μεσογειακών Αγώνων του Οράν (Αλγερία).

Οι Μεσογειακοί Αγώνες, γίνονται κάθε 4 χρόνια. Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει με θετική διάθεση το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στην ΕΠΟ για την απόσυρση του φακέλου υποψηφιότητας του Παγκρητίου για τον τελικό του Europa Conference League και χαρακτήρισε την απόφαση ακατανόητη.
Ενώ υποστήριξε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου θα προχωρήσει η αναβάθμιση του Παγκρητίου σταδίου, ώστε πολύ σύντομα να διαθέτει τα διεθνή στάνταρ και να μπορεί να διεκδικήσει σπουδαίες διοργανώσεις.

Σε ότι αφορά σε σωματεία απο το Ηράκλειο που έχουν μπεί ήδη στο Μητρώο, αποκάλυψε ότι είναι Ερασιτέχνης ΟΦΗ, Ερασιτέχνης Εργοτέλης, ΠΟ Ατσαλένιου, Πόρος, Ποσειδώνας, Παλιανή, ΠΟΗ.

 Ο Ηρακλειώτης Υπουργός ανέφερε ότι "από την ΕΠΟ, ενώ δήλωναν αρχικά ότι έχουν πάνω από 4.000 σωματεία και μετά 2.599, μέχρι σήμερα έχουν προεγγραφεί 814, ενώ στην Κρήτη 26. Στο δε Ηράκλειο 7.

Για το μπάσκετ η ΕΟΚ, ενώ δήλωνε έναν τεράστιο αριθμό σωματείων, μέχρι σήμερα έχουν προεγγραφεί 382. Στην δε Κρήτη μόλις 15.

Στην Ιστιοπλοΐα έχουν προεγγραφεί 117 σωματεία, από την Κρήτη μόλις 7.

Από τον ΣΕΓΑΣ 230 σωματεία και από την Κρήτη μόλις 19.

Στο βόλεϊ 239 σωματεία, από την Κρήτη μόλις 13.

Από την Κολυμβητική Ομοσπονδία 204 σωματεία, από την Κρήτη μόλις 13.

Mιας και αναφερθήκατε στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν ομάδες του Ηρακλείου που έχουν ανταποκριθεί, έχουν καταφέρει και έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Οι ομάδες είναι: Ερασιτέχνης ΟΦΗ, Ερασιτέχνης Εργοτέλης, ΠΟ Ατσαλένιου, Πόρος, Ποσειδώνας, Παλιανή, ΠΟΗ και τις ευχαριστούμε θερμά. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες! Και όπου χρειαστεί οι εργαζόμενοι της Γ.Γ.Α. είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και τους ευχαριστώ για τη συνεργασία.

Η αθλητική κοινότητα του Ηρακλείου βιώνει τις ίδιες μεγάλες αντιξοότητες, τις ίδιες αγωνίες με όλη την αθλητική οικογένεια. Παρά τις δυσκολίες ωστόσο, είναι ενεργή στην εθνική προσπάθεια της αθλητικής μεταρρύθμισης και καταβάλλει ενθαρρυντικά δείγματα ανάπτυξης. Τους συγχαίρω γι’ αυτό και κυρίως τους διοικητικούς παράγοντες που δίνουν χρόνο και χρήματα εξ ιδίων για να κρατήσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ζωντανό.

Αλλά και στον τομέα των υποδομών, όλοι οι Δήμοι του νομού Ηρακλείου πρωταγωνιστούν στον τομέα της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, είτε εκσυγχρονίζοντας τις υπάρχουσες δομές τους, αλλά και με τη δημιουργία νέων.

Αυτός είναι ο δρόμος άλλωστε, ώστε να μπορέσουν οι περιοχές να καταστούν πόλος έλξης για την προσέλκυση μικρών και μεσαίων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και για την παρακίνηση ολοένα και περισσότερων πολιτών στον αθλητισμό.

Κάνω μια μικρή παρένθεση εδώ: Είναι εντελώς αδιανόητη και επικίνδυνη η απόφαση της ΕΠΟ, να αποσύρει την ελληνική υποψηφιότητα του Παγκρητίου Σταδίου για να φιλοξενήσει τον τελικό της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης Europa Conference League, η οποία ήταν και φαβορί για το χρίσμα από την UEFA. Παρόλα αυτά, είναι ανυποχώρητη δέσμευσή μας να αναβαθμίσουμε το Παγκρήτιο Στάδιο και να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και τους αθλητικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού, σε όλες τις αναγκαίες εργασίες, ώστε πολύ σύντομα να διαθέτει τα διεθνή στάνταρ και να μπορεί να διεκδικήσει σπουδαίες διοργανώσεις. Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση και την αταλάντευτη στήριξή μας στον Δήμο Ηρακλείου ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης υποψηφιότητας για τη διεξαγωγή των 21ων Μεσογειακών Αγώνων, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου. Είναι αυτονόητο ότι ως Πολιτεία θα στηρίξουμε την πρόταση με όλες μας τις δυνάμεις. Άλλωστε η ανάληψη μιας διοργάνωσης αποτελεί εθνική προσπάθεια και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει απόλυτη προτεραιότητα την εξωστρέφεια και την προσέλκυση αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα μας».

Read 609 times Last modified on Sunday, 27 September 2020 17:43
Rate this item
(0 votes)

Latest from george