Print this page

"Eφυγε" ο μεγάλος κανονιέρης του ΟΦΗ!

31 Jan 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Η μεγάλη δόξα του ΟΦΗ και ένας απο τους μεγαλύτερους κανονιέρηδες όλων των εποχών, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 70 ετών και ο χαμός του σκόρπισε θλίψη σε όσους τον γνώριζαν προσωπικά, αλλά και σε όλη την οικογένεια του ΟΦΗ.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, κατέληξε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (31/1) και η θλιβερή είδηση «ταξίδεψε» γρήγορα στην οικογένεια του ΟΦΗ, όπου ήταν πάντα πολύ αγαπητός.
Ο άλλοτε μεγάλος σκόρερ της δεκαετίας του ’70 και του ’80, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ενώ πρόσφατα είχε υποβληθεί σε μια λεπτή επέμβαση στο κεφάλι.
 Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, υπήρξε ένας παίκτης-θρύλος της εποχής του!
Με τα δικά του γκολ ο ΟΦΗ πέτυχε δυο φορές την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, ενώ κατέχει και ένα σπουδαίο τίτλο.
Yπήρξε ο πρώτος παίκτης απο ομάδα της περιφέρειας που αναδείχθηκε τοπ-σκόρερ στην Α' Εθνική!
Αυτό συνέβη το 1977, όταν με τον ΟΦΗ στην μεγάλη κατηγορία πέτυχε 23 γκολ σε σε 33 αγώνες (ορισμένοι του πιστώνουν 22, αλλά και πάλι και με αυτά, είναι πρώτος σκόρερ μαζί με τον Θανάση Ιντζόγλου του Εθνικού, που έβαλε 22 την ίδια χρονιά!).
Την προηγούμενη χρονιά το 1976, είχε αναδειχθεί ξανά με τον ΟΦΗ πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής με 23 γκολ και βοήθησε τα μέγιστα την κρητική ομάδα να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία.
 Αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΟΦΗ για 13 χρόνια (1967-1980) και αποτελεί ένα απο τους μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, άφησε  όμως και ως προπονητής το στίγμα του στο Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, με την δημιουργία της ακαδημίας του (Lido Soccer) η οποία έχει αναδείξει σπουδαία ταλέντα, που σήμερα κάνλουν επαγγελματική καριέρα.
Θερμά συλλυπητήρια απο όλους μας στο mvpmagazine.gr στην οικογένεια του, στους δικούς του ανθρώπους.
Καλό Παράδεισο, Δημήτρη Παπαδόπουλε!
*Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο (1/2) στις 12μμ στον Αγιο Μηνά.

*Βροχή είναι οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις απο την οικογένεια του ΟΦΗ, τα σωματεία του Ηρακλείου, ενώ συλλυλητήρια ανακοίνωσε εξέδωσε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λειυτέρης Αυγενάκης.

Read 2210 times Last modified on Tuesday, 04 February 2020 12:53
Rate this item
(0 votes)

Latest from george