Print this page

Θρίλερ και στην Ξάνθη ο ΟΦΗ!

26 Jan 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ο ΟΦΗ βρέθηκε αγκαλιά με ένα μεγάλο διπλό στα Πηγάδια, που θα του έδινε μεγάλο αβαντάζ στην μάχη των πλέι-οφ, αλλά το έχει φαίνεται η μοίρα του, να κάνει θρίλερ στο φινάλε, τα εκτός έδρας παιχνίδια!
Ο ΟΦΗ με δυο γκολ του Φιγκειρέδο, προηγήθηκε 0-1 και 1-2 και εκεί που φαινόταν ότι θα πάρει το μεγάλο τρίποντο, δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις και το 2-2 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι άσχημο για τον ΟΦΗ, αλλά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, αφήνει μια πικρή γεύση, καθώς η κρητική ομάδα, μπορούσε να επιστρέψει από την Ξάνθη με τους τρείς βαθμούς.

Το παιχνίδι είχε μεγάλη αμφισβήτηση για τις διαιτητικές αποφάσεις και ...πολύ χρήση VAR.

Στο 21' με τη χρήση VAR δόθηκε πέναλτι στον ΟΦΗ σε άτσαλο μαρκάρισμα του Κασάνο στον Φιγκειρέδο.

Το εκτέλεσε ο Νέιρα, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε και το πέναλτι δεν επαναλλήφθηκε ποτέ, καθώς με τη χρήση VAR κρίθηκε ότι ο Νέιρα τη στιγμή της εκτέλεσης ακούμπησε πρώτα τη μπάλα με το αριστερό πόδι και εν συνεχεία πλάσαρε με το δεξί και έτσι ουσιαστικά ακύρωσε την εκτέλεση!

Χρήση VAR έγινε και στο 2-2 της Ξάνθης στο 92'.

Στη φάση αυτή ο Φοσέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ο VAR υπέδειξε στο διαιτητή, επιθετικό φάουλ πάνω στον Μαρινάκη, αλλά ο Παπαδόπουλος, αφού είδε τη φάση, έδειξε σέντρα και το παιχνίδι τελείωσε στο 2-2!

Σε ότι αφορα στη ροή του αγώνα, ο ΟΦΗ, προηγήθηκε με πέναλτι του Φιγκειρέδο στο 38' (το κέρδισε ο Βαζ) και πήγε στα αποδυτήρια με το πολύτιμο 0-1.

Η Ξάνθη κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς ο ΟΦΗ είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Φιγκειρέδο να κλειδώσει το παιχνίδι, ισοφάρισε στο 84' όταν σε μια φάση διαρκείας η άμυνα του ΟΦΗ, απέτυχε να διώξει τη μπάλα και ο Φοσέ, ισοφάρισε σε 1-1.
Το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει όμως.

Ο ΟΦΗ είχε ακόμη δηλητήριο και στο 87' ο Φιγκειρέδο μετά από εκπληκτική κόντρα του ΟΦΗ και εναλλαγή της μπάλας από τους Τσιλιανίδη και Νέιρα, πριν η μπάλα φτάσει στον Φιγκειρέδο για να τη στείλει στα δίχτυα.
Εκεί κάπου φαινόταν να έχει τελειώσει το παιχνίδι για τον ΟΦΗ, αλλά δεν ήταν έτσι.
Στο 92' και πάλι ο Φοσέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σε μια φάση που επίσης χρειάστηκε η χρήση VAR για επιθετικό φάουλ πάνω στον Μαρινάκη, αλλά ο Παπαδόπουλος, αφού είδε τη φάση, έδειξε σέντρα και το παιχνίδι τελείωσε στο 2-2.

Κακό ποιοτικά το παιχνίδι, κυριάρχησε η δύναμη, με ένα ΟΦΗ όμως να παίζει πιο ορθόδοξα απέναντι σε μια ομάδα που με "καμινάδες" προσπαθούσε σε όλο το παιχνίδι να απειλήσει την εστία  του ΟΦΗ και παρ' όλα αυτα κατάφερε να πετύχει δυο γκολ στην προβληματική άμυνα της κρητικής ομάδας.

Ο ΟΦΗ είχε σε μεγάλη μέρα τον Μεγιάδο και το Νέιρα στην Ξάνθη, ενώ και ο Φιγκειρέδο με δυο γκολ, έκανε τη διαφορά και έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Εκτός απο τους τρείς βαθμούς, ο ΟΦΗ, έχασε και δυο παίκτες, τους Μαρινάκη και Κοροβέση, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν σε κάποια απο τα επόμενα 4 παιχνίδια.

Read 3536 times Last modified on Wednesday, 29 January 2020 20:02
Rate this item
(0 votes)

Latest from george