Print this page

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1: Ο κέρβερος Σωτηρίου και η γκολάρα του Μίσιτς

09 Nov 2019 Written by
Το χειροκρότημα του κόσμου του ΟΦΗ, μετά τη λήξη του "χορταστικού" αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (0-1)στο κατάμεστο απο 6 χιλιάδες φιλάθλους στο Γεντί Κουλέ (μεταξύ αυτών και 400 του ΠΑΟΚ), ήταν όλα τα λεφτά, σε μια αναμέτρηση διαφήμιση του ποδοσφαίρου, τόσο στο γήπεδο, όσο και στην εξέδρα, με την παρουσία φιλάθλων και απο τις δυο ομάδες.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τζήλου, βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, να πανηγυρίζουν σαν τρελοί το διπλό στην Κρήτη, δείγμα του δια πυρός και σιδήρου, μέσα απο το οποίο ήρθε  για αυτούς, το κρίσιμο διπλό στην μάχη του τίτλου, γνωρίζοντας ότι ο ΟΦΗ θα είναι σκληρό καρύδι, για κάθε ομάδα.
Το φανταστικό γκολ του Μίσιτς στο 56' έμελε να είναι τελικά εκείνο, που έκρινε το παιχνίδι.
Ο ΟΦΗ είχε κορυφαίο, τον τερματοφύλακα Σωτηρίου, ο οποιος κατέβασε τα ρολά, αλλά νικήθηκε σε μια φάση, η οποία και έκρινε το νικητή.
Πρόλαβε ωστόσο (ο Σωτηρίου)να κάνει την επέμβαση του αγώνα και ίσως και της χρονιάς στο φετινό πρωτάθλημα στο 26' σε εξ' επαφής κεφαλιά του Ελ Καντουρί.
Ο ΟΦΗ στο τελευταιο δεκάλεπτο, φούλαρε με επιθετικούς (Μάνος, Σεμέντο, Φιγκειρέδο, Σόουζα) ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τα κατάφερε.
Υπάρχει μια φάση ωστόσο στο 88' που ο Μάνος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, που χωράει συζήτηση.
Ο Τζήλος, δεν είδε τίποτα, ούτε πήρε την βοήθεια του VAR.
O ΠΑΟΚ με τη σειρά του φωνάζει για μια φάση, στο 70' στην οποια ο Νέιρα ανόητα φαίνεται να χτυπάει στο στομάχι τον Σφιντέρκι, αλλά ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα, αντί για κόκκινη που ζήτησε ο ΠΑΟΚ.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, να πανηγυρίζουν λες και πήραν το πρωτάθλημα τη νίκη, ενώ τον κόσμο του ΟΦΗ με ένα δυνατό "ΟΦΗ-ΟΦΗ" να δονεί τις εξέδρες, να χειροκροτούν την προσπάθεια των παικτρών του ΟΦΗ, που έπαιξαν στα ίσια τον ΠΑΟΚ.
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Α' Βοηθός: Kούλα Χασάν (Ξάνθης)
Β' ΒΟΗΘΟΣ: Aπτσόγλου (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας).
VAR-AVAR: Μανούχος (Αργολιδας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)
Συνθέσεις:
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Κουτρουμπής (83' Σταίκος), Νέιρα, Ναμπί (73' Μάνος), Τσιλιανίδης (83' Φερέιρα), Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο.
 Στον πάγκο οι: Γουάιλι, Σακόρ, Νάστος, Ντίνας, Μάνος, Στάικος, Φερέιρα.
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίφκοβιτς, Μάτος, Ίνγκανσόν, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντάγκλας, Μίσιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (87' Εσίτι), Λημνιός, Σφιντέρσκι (73' Ακπομ).
Στον πάγκο οι: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Εσίτι,  Φρέιτας, Πέλκας, Ζαμπά, Ακπομ.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2' Κάποιες απρόσεχτες συνεργασίες του τερματοφύλακα Σωτηρίου με τους αμυντικούς του ΟΦΗ, βάζει χωρίς λόγο σε κίνδυνο την άμυνα του ΟΦΗ στο ξεκίνημα.
11' Το πρώτο σουτ του αγώνα. Σουτ του Μπίσεσβαρ, μπλοκάρει ο Σωτηρίου.
 15' Μεγάλη φάση για τον ΟΦΗ. Ο Σεμέντο σουτάρει ο Ζίβκοβιτς, χάνει τη μπάλα, ο Φιγκερέιδο πλασάρει αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ κάνει εντυπωσιακή επέμβαση. Υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο επιθετικός του ΟΦΗ, οπότε η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη.
16' Νέα μεγάλη φάση για τον ΟΦΗ. Ο Ναμπί δοκιμάζει το φαρμακερό του πόδι, ο Ζίφκκοβιτς, διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
ΣΧΟΛΙΟ : Mετά απο ένα νωθρό δεκάλεπτο, ο ΟΦΗ πήρε αυτοπεποίθηση και μέτρα στο γήπεδο και δημιουργεί δυο μεγάλες φάσεις στα καρέ του ΠΑΟΚ. Πρώτα με τον Σεμέντο  (15') και μετά με τον Ναμπί (16'). Ο ΟΦΗ είναι διαβασμένος και χτυπάει τα τρωτά σημεία του ΠΑΟΚ, ο οποίος όταν χάνει τη μπάλα, έχει πρόβλημα.
Αν το πιστέψει ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟΚ.
19' Ο Σεμέντο πέφτει στην περιοχή και ζητάει πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Τζήλος, παρατηρεί με κίτρινη κάρτα για θέατρο τον επιθετικό του ΟΦΗ.
22' Μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Μίσιτς, βγάζει εκληκτική κάθετη στον Λημνιό, αλλά τον νικάει στο τετ-α-τετ ο γκολκίπερ Σωτηρίου του ΟΦΗ.
 26' Ο τερματοφύλακας Σωτηρίου του ΟΦΗ, κάνει την επέμβαση της χρονιάς, σε κοντινή κεφαλιά του Ελ Καντουρί, μετά απο σέντρα του Μάτος. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, πετυάγεται στο "Γ" και διώχνει τη μπάλα απο τις...αράχνες της γωνίας του δοκαριού. Μεγάλη πραγματικά επέμβαση απο τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, που κρατάει το "μηδέν".
36' Νέα μεγάλη επέμβαση για τον Σωτηρίου! Διώχνει εντυπωσιακά σε διαγώνιο σουτ του Μπίσεσβαρ. Κρατάει ζωντανό τον ΟΦΗ ο τερματοφύλακας του, με δυο σπουδαίες επεμβάσεις.
37' Μεγάλη φάση στην κόντρα επίθεση για τον ΟΦΗ, που βγαίνει με 4 παίκτες στην κόντρα και μόλις ένα του ΠΑΟΚ, ο Σεμέντο κάνει άσχημη επιλογή και τον προλαβαίνει σωτήρια για τον ΠΑΟΚ ο Γιαννούλης.
Εκπληκτικός ρυθμός στο παιχνίδι.
38' Κίτρινη κάρτα στον Κοροβέση.
HMIXΡΟΝΟ 0-0
Σπουδαίο παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ για ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Αντάξιο της επιθετικότητας των δυο ομάδων. Ο ΟΦΗ είχε σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα Σωτηρίου, ο οποιος έχει κατεβλασει τα ρολά.
Είχε όμ,ως και ο ΟΦΗ τις στιγμές του με τον Σεμέντο και το Ναμπί να σκοράρει. Και οι δυο ομάδες έχουν καλά και κακά διαστήματα στο παιχνίδι, που είναι ντέρμπι με τα...όλα του! Η ομάδα που θα σκοράρει πρώτη, θα έχει τον πρώτο λόγο.
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς αλλαγές οι δυο ομάδες.
47' Κίτρινη κάρτα στον Γιαννούλη του ΟΦΗ.
56' To 0-1 για τον ΠΑΟΚ. Σπουδαίο γκολ απο τον Μίσιτς, ο οποίος με ένα άπιαστο σούτ, νίκησε τον...ανίκητο Δημήτρη Σωτηρίου του ΟΦΗ, που είχε κατεβάσει τα ρολά. Σπουδαίο γκολ απο τον κορυφαίο παίκτη του ΠΑΟΚ.
62' Κίτρινη κάρτα στον Γιαννούλη.
63' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Λημνιό αφύλακτο, να πλασάρει διαγώνια και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
70' Ο Νέιρα χτυπάει τον Σφιντέρτσκι εκτός φάσης και μετά απο χρήση VAR παρατηρεί με κίτρνη κάρτα τον παίκτη του ΟΦΗ. Ο ΠΑΟΚ ζητάει κόκκινη και πέναλτι. Νωρίτερα η φάση είχε σταματήσει σε επιθετικό φάουλ στον Σωτηρίου. Η φάση του Νέιρα, γίνεται στην εξέλιξη της φάσης. Πάντως ο Νέιρα, με την ανόητη αυτή ενέργεια, θα μπορούσε να αφήσει στο κρίσιμο σημείο την ομάδα του, με παίκτη λιγότερο.
74' Ρίχνει στην μάχη και τον Δημήτρη Μάνο ο Σίμος. Με δυο φορ ο ΟΦΗ.
76' Ο Σωτηρίου και πάλι "παρών" σταματάει τον Ελ Καντουρί, παραμένει ζωντανός ο ΟΦΗ. Φάτσα με το 0-2 ο ΠΑΟΚ.
80' Νέα μεγάλη επέμβαση του Σωτηρίου, σε σουτ του Μπίσεσβαρ.
81' Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ σταματάει και το σουτ του Ακπομ.
82' Ευκαιρία μετά απο πολύ ώρα για τον ΟΦΗ. Ο Μάνος με ψηλοκρεμαστό σουτ στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.
83' Ολα για όλα ο ΟΦΗ. Μέσα ο Φελίπε Σόουζα και ο Σταίκος. Φουλ επίθεση ο ΟΦΗ που ψάχνει τη μια φάση για να ισοφαρίσει.
88' Ο Μάνος στο έδαφος ζητάει πέναλτι (υπάρχει σπρώξιμο απο τον Ενσίτι), όχι λέει ο Τζήλος. Δεν γίνεται χρήση VAR αν και θα έπρεπε.
89' Σουτ του Κοροβέση, η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.
+90 4 λεπτα οι καθυστερήσεις.
 +90 Ο Σωτηρίου μπλοκάρει το σουτ του Ακμπομ.
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ
 
Read 2684 times Last modified on Monday, 11 November 2019 01:09
Rate this item
(0 votes)

Latest from george