karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Χαμός με τον Τσιτσιπά στο Ηράκλειο-Mαγικά χαρτάκια τα εισιτήρια

16 Sep 2021 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Σε ρυθμούς Στέφανου Τσιτσιπά το Ηράκλειο, καθώς ο μεγάλος Ελληνας τενίστας, νούμερο 3 στον κόσμο, θα δώσει το "παρών" το Σαββατοκύριακο, στην προσπάθεια της Εθνκής ομάδας τένις, να ανέβει στην πρώτη κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος DAVIS CUP.

Η παρουσία του Τσιτσιπά, είναι μαγνήτης, για το κοινό του Ηρακλείου και της Κρήτης, αλλά δυστυχώς λόγω covid-19, περίπου 500 φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, που θα γίνουν στις άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις του LYTTOS BEACH, στη Χερσόνησο.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 80 ευρώ για τα παιχνίδια της κάθε μέρας (Σάββατο και Κυριακή), ενώ οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά απο το Cosmote-tv.

Αντίπαλος της Εθνικης μας, είναι η Λιθουανία και στόχος είναι να πάρει η Εθνική ομάδα, την άνοδό της στο GROUP I του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος DAVIS CUP, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και την Κρήτη, από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, με ανάθεση από την Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF).

Ο Τσιτσιπάς που θα είναι το μεγάλο όπλο της Εθνικής μας, για την πρόκριση, θα αγωνιστεί σε ένα κορτ, που έχει ήδη πάρει το όνομα του, απο τον ιδιοκτήτη του Lyttos Beach Παντελή Σαπουνάκη.

Ο σπουδαίος Ελληνας τενίστας έχει αγωνιστεί στο ίδιο γήπεδο, στο παρελθόν ως νέος αθλητής συμμετέχοντας στα διεθνή τουρνουά μικρών ηλικίων που έχει φιλοξενήσει το LYTTOS BEACH.

Το ίδιο και ο αδερφός του, Πέτρος Τσιτσιπάς, που πλαισιώνει την Εθνική, αλλά και ο πατέρας του και προπονητής του, Απόστολος Τσιτσιπάς, που είναι ο αρχηγός αποστολής της Εθνικής ομάδας, τένις.

Την Εθνική ομάδα συμπληρώνουν ο Ηρακλειώτης τενίστας Μιχάλης Περβολαράκης, ο Μάρκος Καλοβελώνης, ο Αλέξανδρο Σκορίλας, ενώ προπονητής είναι ο Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Η Εθνική ομάδα τένις, θα επιχειρήσει να βρεθεί στα μεγάλα «σαλόνια» του αθλήματος, για πρώτη φορά, σε μια διοργάνωση που διεξάγεται με την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κρήτης και τη στήριξη του Δήμου Χερσονήσου και  διοργανώνεται από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, με ανάθεση από την Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF).

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, η Ελληνική ομοσπονδία τένις για την διεξαγωγή αυτού του μργάλου αθλητικού γεγονότος στο Ηράκειο "η επιλογή της Κρήτης έγινε με κριτήριο την Περιφερειακή Ανάπτυξη και την στήριξη των Αθλητών/τριών της Περιφέρειας, αφού ο Στέφανος και οι άλλοι Πρωταθλητές/τριες πήραν τους πρώτους τους πόντους στη παγκόσμια κατάταξη στα Διεθνή Πρωταθλήματα, που διοργανώνει επί δέκα χρόνια το LYTTOS BEACH.

Δυστυχώς η πανδημία δεν επιτρέπει την είσοδο φιλάθλων σε αριθμούς, που θα επιθυμούσαν η Διεθνής Ομοσπονδία (ITF), η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και ολόκληρη η Οικογένεια του Ελληνικού Τένις.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ITF και της κείμενης νομοθεσίας, οι αγώνες θα είναι απαλλαγμένοι από την παρουσία φιλάθλων, που δεν θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Όσοι προσέλθουν χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ή ελέγχου αντιγόνου (Rapid Test) 48 ωρών κατά του COVID 19, από πιστοποιημένο εργαστήριο.

Καλούνται οι φίλαθλοι του Τένις να παρακολουθήσουν τους αγώνες, λαμβάνοντας υπόψη τους παραπάνω περιορισμούς, λόγω της πανδημίας.

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. ευχαριστεί τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και την Περιφέρεια Κρήτης, που έθεσαν την διοργάνωση υπό την αιγίδα τους καθώς και τον Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο και τον Δήμο Χερσονήσου για την στήριξή τους".

Να σημειωθεί ότι την τελετή έναρξη των αγώνων του Davis Cup 2021 θα παρουσιάσει  Αλέξης Κωστάλας.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τένις  Σπύρος Ζαννιάς, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, ανέφερε για τη διεξαγωγή της σπουδαίας διοργάνωσης στην Κρήτη, ότι «είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, με αυξημένες απαιτήσεις αφού πρόκειται για Covid free διοργάνωση. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που εργάζεται σκληρά πολύ καιρό για να προσαρμόσει την εγκατάσταση σε αυτές τις απαιτήσεις», δήλωσε ο Σπύρος Ζαννιάς που αναφέρθηκε παράλληλα στους λόγους που επελέγησαν τα συγκεκριμένα «σκληρά» γήπεδα στο Lyttos Beach.

«Από αυτά τα γήπεδα, συμμετέχοντας εδώ και πολλά χρόνια σε διεθνή τουρνουά, άρχισαν την προσπάθεια τους οι Έλληνες τενίστες και οι Ελληνίδες τενίστριες. Παράλληλα επιλέξαμε την Κρήτη για να στηρίξουμε την περιφερειακή ανάπτυξη. Δεν υπάρχει Ελληνικός Αθλητισμός χωρίς την Περιφέρεια».

Αναφερόμενος στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Σπύρος Ζαννιάς τόνισε ότι  «είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής, πρεσβευτής της Πατρίδας μας και του Ελληνικού Αθλητισμού. Ένα Ελληνόπουλο που πρέπει να προστατεύσουμε όλοι μας και να κρίνεται όπως όλοι οι σπουδαίοι αθλητές από όσα κάνει στο γήπεδο. Βεβαίως κι έχουμε προβάδισμα κόντρα στη Λιθουανία όμως το τένις είναι ένα άθλημα που απαιτεί και τύχη. Εδώ οι αθλητές παίζουν για τη σημαία κι έχουμε δει τενίστες με χαμηλή κατάταξη να νικούν αντιπάλους που βρίσκονται πιο ψηλά».

Το σύνθημα της Εθνικής ομάδας τένις στους αγώνες, είναι το  «διεκδικούμε το όνειρό μας» για την άνοδο στο World Group I του Davis Cup, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών.

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό κι είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που διεκδικούμε το όνειρο μας. Έχουμε δουλέψει σκληρά γι’ αυτό καθώς από την αρχή στόχος μας ήταν να βρεθούμε στο World Group I. Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η προετοιμασία χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Με τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου που θα μπορέσει να βρεθεί στις κερκίδες και την προσπάθεια των παιδιών θέλουμε να πανηγυρίσουμε την άνοδο μας στην κορυφαία κατηγορία», δήλωσε ο προπονητής Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Καταλήγοντας ο Δημήτρης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην πολύτιμη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας, του Διοικητικού Συμβουλίου και του Σπύρου Ζαννιά στην προσπάθεια διεκδίκησης της ανόδου στα «μεγάλα σαλόνια» του παγκοσμίου τένις.

«Είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη που έχουμε σε αυτή την προσπάθεια μας, όχι μόνο τώρα αλλά από την αρχή της. Η άνοδος στο World Group I θα εκπληρώσει και το όνειρο του ισχυρού άνδρα της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρου Ζαννιά, ενός ανθρώπου που υπηρετεί το τένις σχεδόν σε όλη του τη ζωή».

Στη σπουδαία προσπάθεια που στόχο έχει τη διπλή επιτυχία, αφενός με την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Τένις στο World Group I του Davis Cup, αφετέρου με την άρτια οργάνωση και ασφάλεια των αγώνων, αναφέρθηκε ο Διευθυντής Διοργάνωσης Αλέξης Ζητρίδης.

«Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Ε.Φ.Ο.Α. φιλοξενεί στην Ελλάδα τόσο υψηλού επιπέδου αγώνες όπως είναι η αναμέτρηση Ελλάδας – Λιθουανίας για την άνοδο στο World Group I, την κορυφαία κατηγορία του Davis Cup, στην οποία η Ελλάδα δεν έχει βρεθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά, του Ricardas Berankis και των υπόλοιπων αθλητών των δύο Εθνικών ομάδων, αποτελούν εγγύηση για εξαιρετικό θέαμα και συναρπαστικούς αγώνες στις 18 και 19/9 στα ανακατασκευασμένα «σκληρά» γήπεδα του Lyttos Beach στην Κρήτη.

Στοίχημα και δέσμευση για εμάς ως διοργανωτές είναι, στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, να υλοποιήσουμε αγώνες που όχι μόνο θα ικανοποιούν τα υψηλά standards της ITF αλλά θα τα ξεπερνούν, προσφέροντας τόσο στους αθλητές, όσο και στους φίλους του τένις που θα τους παρακολουθήσουν από κοντά ή από την πλατφόρμα της Cosmote TV, μια μοναδική, ξεχωριστή εμπειρία.

Με προτεραιότητα μας την ασφάλεια της υγείας όλων, είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε αθλητές και κοινό στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του Lyttos Beach σε μια γιορτή του τένις.

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 Στο Ηράκλειο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στο Ηράκλειο ο Τσιτσιπάς-Τι ισχύει με τα εισιτήρια

 

Read 1772 times Last modified on Saturday, 18 September 2021 23:08
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi