Print this page

Ατσάλι ο ΟΦΗ στην Τούμπα

14 Jan 2023 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Με άμυνα απο ατσάλι και ένα εκπληκτικό Μανδά, κάτω απο τα γκολπόστ, ο ΟΦΗ πανηγύρισε ένα ακόμη μεγάλο πόντο στην Τούμπα, απέναντι στον ΠΑΟΚ (0-0) και έδειξε, ότι μετά τη διακοπή, είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως,

Επαιξε σαν λιοντάρι στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό (1-1) και έκανε τον ίδιο και στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ (0-0).

Δυο μεγάλοι πόντοι για τον ΟΦΗ, ο οποίος όπως στη Λεωφόρο που ισοφαρίστηκε στο 97' (1-1), αν και έπαιζε σε όλο τον αγώνα με δέκα παίκτες, έτσι και στην Τούμπα, είχε στο 92' τη μεγάλη φάση με τον Περέα, για το 0-1 στη μοναδική κόντρα επίθεση που έβγαλε, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Δοκάρι είχε και ο ΠΑΟΚ, μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Νέλσον Ολιβέιρα σημάδεψε το δοκάρι του Μανδά, ωστόσο ο Πορτογάλος φορ ήταν εκτεθειμένος όταν έκανε την πάσα ο Ζοάν Σάστρε.

Ο ΟΦΗ απείλησε στο 14' με τον Ντίκο, ενώ στο 19' ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ντόμινικ Κοτάρσκι πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον φορ του ΟΦΗ από το Μάλι, πριν γίνει απειλητικός από τη σέντρα του Κώστα Μπαλογιάννη.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, με τον Μανδά να σταματάει στο 21ο λεπτό τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έπειτα από την κάθετη πάσα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ωστόσο, η επέμβαση του Κοτάρσκι στο 32’ στο πλασέ του Ντίκο, ο οποίος ξεπέρασε την αντίσταση του Ινγκι Ινγκασον, ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή. Ηταν κι η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Οι παίκτες του ΟΦΗ συνέχισαν να είναι καλά οχυρωμένοι έξω από την περιοχή του Μανδά, ο οποίος ανησύχησε στο σουτ του Κάλεντ Νάρεϊ στο 55’, μετά την κακή απομάκρυνση του Πασαλίδη.

Το γκολ για τον ΠΑΟΚ, ήρθε από τον Ντάγκλας Αουγκούστο (66’), ωστόσο στο ξεκίνημα της φάσης, ο Σάστρε ήταν οφσάιντ και το ριπλέι, αλλά και το VAR, επιβεβαιωσε τον βοηθό, που σήκωσε τη σημαία.

Ο Μανδάς, με διπλή προσπάθεια, σταμάτησε στο 75’ το σουτ του Ολιβέιρα, για να σπαταλήσει έξι λεπτά αργότερα ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία ο Ντίκο – πλάσαρε παράλληλα με το τέρμα μετά την πάσα του Χουάν Νέιρα.

Στο 90’ ο Μανδάς πρόλαβε τον επελαύνοντα Τόμας και στο επόμενο λεπτό έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ολιβέιρα, στην επέμβαση του αγώνα.

Η τελευταία φάση του αγώνα, στο 92΄ανήκε στον ΟΦΗ, με τον Περέα, μετά την κόντρα και την ασίστ του Ντίκο, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 0-0 

Γκολ: -

Κίτρινες κάρτες: Ίνγκασον - Μεγιάδο, Βούρος, Νέιρα, Ντίκο

Κόκκινες κάρτες: -

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (73' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (65' Τόμας), Σβαμπ (73' Ντάντας), Αουγκούστο, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής (72' Γιαννούλης), Πασαλίδης, Τοράρινσον, Ντιουσέ, Μεγιάδο (56' Περέα), Λάρσον, Τοράλ (73' Νέιρα), Μπαλογιάννης, Ντίκο (90'+3 Τσιλιανίδης).

Read 205 times Last modified on Thursday, 19 January 2023 12:12
Rate this item
(0 votes)

Latest from george