Print this page

Το "παλάτι της άμμου" και ένα μεγάλο λάικ

14 Jun 2022 Written by

Toυ Γιώργου Κορτσιδάκη

Με μια μικρή παραλλαγή του γνωστού λαϊκού τραγουδιού «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια» ο νέος Αρχιεπίσκοπης Κρήτης, Ευγένιος, κατάφερε στο πλαίσιο των εγκαινίων του μεγάλου και υπερσύγχρονου Κέντρου Παράκτιων Αθλημάτων, του Karteros Beach Sports Center, να ...βαφτίσει ουσιαστικά την εγκατάσταση, ως...παλάτι της άμμου!

Δεν το είχαν σκεφτεί αυτό, ούτε οι καλύτεροι διαφημιστές του Αυγενάκη, το σκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος!

«Είπε κάποιος ότι είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, αλλά τελικά απο ότι βλέπω δεν είναι τελικά κακό» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, σε μια φράση που θα μείνει τελικά στην ιστορία της αθλητικής εγκατάστασης, η οποία, είναι αυτό ακριβώς που περιέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος: Ενα παλάτι της άμμου!

Το οποίο βέβαια, θα προσθέσουμε εμείς, ότι δεν πρέπει επίσης όπως λέει το τραγούδι «ο βοριάς να το κάνει συντρίμμια, κομμάτια» όταν θα τελειώσουν οι αθλητικές διοργανώσεις!

Πάνω σε αυτό ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έστειλε μήνυμα στους «καλοθελητές» όπως τους χαρακτήρισε ότι «είναι δημόσια περιουσία και θα είμαστε εδώ και θα ελέγχουμε».

Θα επιστρέψω, όμως στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος –πιθανότατα-άθελα του, έγινε το πρόσωπο της βραδιάς των εγκαινίων, με τον απλό του, λαϊκό και νεανικό λόγο.

Και γνώρισε την αποθέωση, για τις αναφορές του, αλλά και το χειροκρότημα του κοινού, κάτι σπάνιο για ιερέα, ειδικά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όπου περιμένεις στις αναφορές να ακούσεις τα...καθιερωμένα.

Ο νέος μας Αρχιεπίσκοπος, είναι απρόβλεπτος και μοντέρνος θα έλεγα!

Εξαιρετικά συμπαθής!

Εκείνοι που τον γνωρίζουν, έχουν πλέξει το εγκώμιο του.

Εκείνοι που δεν τον ήξεραν, είδαν στο βήμα, του αθλητικού κέντρου του Καρτερού, ένα απλό, λαϊκό, έξυπνο ιερέα, που με 2-3 απλές κουβέντες κέρδισε το σεβασμό και την συμπάθεια του κοινού.

«Εχετε και εσεις τα δικά μας λάικ!» είπε σε μια υπέροχη αναφορά, απευθυνόμενος στους αθλητές απο 32 χώρες, που ήταν στις εξέδρες και ετοιμάζονται να μπούν στην μάχη των παγκοσμίων πρωταθλημάτων χάντμπολ.

Δικό μας είναι το λάικ Αρχιεπίσκοπε Ευγένιε!

Για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «ήρθα και εγώ σήμερα εδώ, με τη δική μου ομάδα!», δείχνοντας τους ρασοφόρους ιερείς της συνοδείας του.

Ενώ μίλησε και για το ...party που θα ακολουθούσε των εγκαινίων, λέγοντας ότι «δεν θα έρθω δυστυχώς, γιατί δεν φορώ το κατάλληλο ένδυμα!».

«Κάθε φορά που ανοίγει ένα τέτοιο αθλητικό κέντρο, δημιουργείται και μια αγκαλιά που γλιτώνει τα παιδιά μας, απο άλλες αγκαλιές περίεργων ουσιών» σημείωσε ακόμη ο κ. Ευγένιος, στις έξυπνες και στοχευμένες τοποθετήσεις του, απέναντι σε 2 χιλιάδες περίπου ανθρώπους, που τον χειροκρότησαν θερμά, σε ένδειξη συμπάθειας και σεβασμού, στα λεγόμενα του.

Πραγματικά υπέροχος, σύγχρονος, έξυπνος, ο κύριος Ευγένιος, ήταν όλα τα λεφτά για μένα, στη βραδιά των εγκαινίων.

Ξεχώρισα ακόμη και την αναφορά του Τζιαμπιέρο Μάσι, του Προέδρου της Επιτροπής Beach Handball της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, ο οποίος κοίταξε τον Αυγενάκη και του είπε στα ελληνικά «ευχαριστώ», ενώ ανέφερε με ειλικρίνεια ότι «είναι απίστευτο αυτό που έχει γίνει. Ήμουν εδώ πριν απο δυο μήνες και δεν είχε γίνει τίποτα!».

Ο Αυγενάκης που μίλησε τελευταίος, ανέφερε ότι το όνειρο δεν σταματάει εδώ, καθώς η αθλητική εγκατάσταση θα συμπληρωθεί και με άλλες υποδομές που θα φιλοξενήσουν ακόμη περισσότερα σπορ. «Αυτό είναι το δεύτερο μέρος του ονείρου μας και θα το καταφέρουμε και αυτό» είπε ο Υπουργός των Σπορ, σε μια βραδιά που του ανήκει καθώς αυτό το αθλητικό κέντρο, ήταν ένα προσωπικό του στοίχημα, το οποίο και το κέρδισε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λευτέρη, τι έκανες;

Read 62 times Last modified on Monday, 20 June 2022 11:15
Rate this item
(0 votes)

Latest from george