Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Στενός κορσές, στη διοίκηση του ΟΦΗ, έχει γίνει ο εξαιρετικός Χιλιανός μέσος, Φελίπε Γκαγιέγος.
Αν και οι μεταγραφές στην Ελλάδα τελείωσαν και όλα έδειχναν ότι η πίεση που ασκεί για να επιστρέψει στην πατρίδα του (στην οποία παρεπιπτόντως ήδη επέστρεψε η σύζυγος του), θα έπαιρνε μετάθεση για το καλοκαίρι, τελικά ο Χιλιανός συνεχίζει να πιέζει, καθώς στην χώρα του, οι μεταγραφές είναι ακόμη «ανοιχτές».
Ο ΟΦΗ παίζει μέσα στον Φεβρουάριο, τους στόχους όλης της χρονιάς, αλλά αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει τον Γκαγιέγος, να κάνει πράξη αυτό που φαίνεται να επιθυμεί διακαώς, δηλαδή, την άμεση αποχώρηση του απο τον ΟΦΗ.
Η Ουνιβερσιτάδ, μια παραδοσιακή ομάδα της χώρας του, φαίνεται ότι είναι έτοιμη να του προσφέρει στέγη και εκείνος δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει το «ευρωπαϊκό όνειρο», αλλά και την προοπτική μιας νέας μεταγραφής στην Ευρώπη, καθώς οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τον ΟΦΗ, (ο οποίος μετά απο καιρό βρήκε το ιδανικό 8αρι δίπλα στον «σκύλο» Μεγιάδο στην μεσαία γραμμή), έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον.
Η ΠΑΕ ΟΦΗ που έχει ρήτρα 500-600 χιλ ευρώ στο συμβόλαιο του παίκτη, απέρριψε τον Ιανουάριο, τις προτάσεις που είχε απο Χιλή, για τον παίκτη, χαρακτηρίζοντας τις, πολύ μακριά απο τις οικονομικές της, απαιτήσεις.
Τώρα, όμως, παραδέχεται, επίσημα, ότι έχει ανοίξει ξανά τον κύκλο των διαπραγματεύσεων και όπως αναφέρει σε ενημέρωση της, οι προτάσεις που έχει λάβει για τον παίκτη, είναι αισθητά αυξημένες, σε σχέση με τις προηγούμενες που είχαν έρθει.
Επισημαίνει ωστόσο, ότι προτεραιότητα παραμένουν οι στόχοι της ομάδας και το αγωνιστικό μέρος, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι το θέμα Γκαγιέγος, έχει ανοίξει και πάλι για τα καλά.
Μην ξεχνάμε, ότι οι ποδοσφαιριστές είναι και άνθρωποι και τα οικογενειακά ζητήματα επηρεάζουν τις αποφάσεις τους.
Στην περίπτωση Γκαγιέγος, το οικογενειακό ζήτημα, που αντιμετωπίζει (η σύζυγος του έφυγε ήδη για την Χιλή όπου και γέννησε το παιδάκι τους) φαίνεται ότι αποτελεί κυρίαρχο αυτή τη στιγμή, στις επιλογές του.
Είναι πολύ ανώτερο, απο την ευρωπαϊκή καριέρα που έχει ξεκινήσει να χτίζει με τον ΟΦΗ, ο εξαιρετικός κεντρικός χαφ.