Print this page

Σχολιάζοντας τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα του 2021

31 Dec 2021 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Με τη βοήθεια τριών έγκριτων συναδέλφων του Μανώλη Γρηγοράκη απο την Αθήνα, του Στέλιου Σβολιαντόπουλου (Ράδιο Κρήτη) και του Μαρίνου Βασιλάκη (εφ. Πατρίς), κάναμε στο WINNER της τηλεόρασης CRETA, την αθλητική ανασκόπηση του 2021.
Η ανασκόπηση χωρίστηκε σε τρία μέρη.
Στην πορεία του ΟΦΗ.

Στην πορεία Εργοτέλη και Ηροδότου σε Σούπερ Λίγκ 2 και Γ’ Εθνική.

Και ένα τρίτο μέρος, αφιερώθηκε στα διάφορα σπορ σε ομαδικές και ατομικές επιτυχίες, που δόξα το Θεό ήταν και φέτος αρκετές απο Κρητικούς αθλητές, σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Στην πορεία του ΟΦΗ, απο την αγωνιστική κρίση, στο ξεκίνημα του 2021, μέχρι τη σωτηρία, με την απαραίτητη αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας (Νιόπλιας, αντί Σίμου).

Αλλά και την φετινή σεζόν, απο το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, που είχε σημαντικές στιγμές, όπως η επική ανατροπή επί της ΑΕΚ (απο 0-3 σε 3-3), ο αποκλεισμός στο Κύπελλο απο τον Αρη, με τα όργια του διαιτητή Φωτιά στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά και την ιστορική νίκη επί της ΑΕΚ μετά απο 20 χρόνια εκτός έδρας με το φανταστικό 1-2 στο ΟΑΚΑ.

Με επιλεγμένα VIDEOS απο σημαδιακά παιχνίδια και σχόλια, αναλύσαμε με τους καλούς συναδέλφους το 2021 για τον ΟΦΗ που είχε σοβαρό κίννδυνο υποβιβασμού επί εποχής Σίμου, αλλά με το Νιόπλια στο τιμόνι, εκτός απο την παραμονή, έκλεισε τη χρονιά με τον ΟΦΗ στην εξάδα των πλέι-οφ, σε μια ολική αγωνισική ανατροπή!

Ιδιαίτερη αναφορά, έγινε ακόμη σε δυο πρόσωπα που έφυγαν απο την οικογένεια του ΟΦΗ, για το 2021. Τον Μίλτο Ανδρεανίδη και τον Κώστα Ρεπανάκη. Πρόσωπα, αγαπητά στην οικογένεια του ΟΦΗ.

Με τον Στέλιο Σβολιαντόπουλο, σχολιάσαμε ακόμη, την εκπληκτική περσινή πορεία του Εργοτέλη, στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ 2, τα 20 περίπου λεπτά στα οποία ο σύλλογος βρέθηκε στα «σαλόνια», αλλά και το...χειρουργείο του Φωτιά στη Νίκαια, στο εξάχαστο εκείνο παιχνίδι με τον Ιωνικό (2-1).

Ακόμη, την ιστορική άνοδο του Ηροδότου, στην Σούπερ Λίγκ 2, το καθοριστικό παιχνίδι με τον ΑΟΑΝ, στο οποιο ο Λουμπάκης με γκολ στις καθυστερήσεις χάρισε στον Ηρόδοτο, τον τίτλο στη Γ’ Εθνική και αργότερα μέσω των μπαράζ την άνοδο, όχι μιας, αλλά δυο κατηγοριών, καθώς η ομάδα της Αλικαρνασού, με την κατάργηση της Footballleague, βρέθηκε απο τη Γ’ Εθνική (ουσιαστικά τέταρτη κατηγορία) στην δεύτερη (Σούπερ Λίγκ 2).

Με τον Μαρίνο Βασιλάκη, είδαμε απο κοντά σημαντικά γεγονότα στα υπόλοιπα Σπορ.
Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έγραψε ιστορία με το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ καθώς έγινε ο πρώτος Ηρακλειώτης που αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ.
Ο Κώστας Δεληκώστας, μια μεγάλη προπονητική φυσιογνωμία, πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλεϊ του ΟΦΗ.
Το Ηράκλειο ανέλαβε με ομόφωνη απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής, την διοργάνωση των 3ων Μεσογειακών και Παράκτιων Αγώνων του 2023.
Ο Κώστας Φιτσανάκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας πόλο του ΟΦΗ, η οποία με δικά της παιδιά κέρδισε την άνοδο στην Α2.
Και μια μεγάλη απώλεια: Εφυγε ο Νίκος Παύλου, ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στα χρόνια της καταξίωσης του «Ηράκλειο» στην Α1 μπάσκετ.
Ο Κρητικός αθλητισμός κράτησε και το 2021 ψηλά τη σημαία.
Και του χρόνου!


Δείτε παρακάτω όλη την ανασκόπηση του WINNER για το 2021.

Read 1193 times Last modified on Wednesday, 05 January 2022 11:19
Rate this item
(0 votes)

Latest from george

Media