Print this page

Γράφει ιστορία

16 May 2021 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Με γκολάρα του Ηλία Τσέλιου με σούτ έξω απο την περιοχή,στις αρχές της επανάλληψης, ο Εργοτέλης, έκανε μεγάλο διπλό στην Ξάνθη (0-1) και θα τα παιξει ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ για την άνοδο, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νίκαια, στο οποίο θέλει ξανά ΜΟΝΟ τη νίκη, για να πάρει ένα απο τα δυο εισιτήρια ανόδου.

Στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ θα παίξουν Ξάνθη-Λεβαδειακός και Ιωνικός-Εργοτέλης με την βαθμολογία να είναι Λεβαδειακός 50, Ιωνικός 50, Εργοτέλης 48, Ξάνθη 48.

ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κριθεί για την άνοδο και όλα θα φανούν την προσεχή Τετάρτη, με τον Εργοτέλη να καλείται να κάνει μια ακόμη υπέρβαση, για αν είναι στις θέσεις της ανόδου.

Με νίκη του Εργοτέλη και νίκη της Ξάνθης, ο Εργοτέλης ανεβαίνει απευθείας στην Σούπερ Λίγκ 1, με δεύτερη την Ξάνθη, με την οποία έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία (δυο νίκες).

Παλικάρια τα παιδιά του Γιάννη Ταουσιάνη, πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στα πλέι-οφ και διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες τους  και θα πάνε στη Νίκαια, για να γράψουν ιστορία.

Το 3-5-2 του Ταουσιάνη, μπλόκαρε επιθετικά την ομάδα τυ Μπάμπη Τεεννέ, η οποία δεν είχε διαδρόμους στην εστία της κρητικής ομάδας.

Μετά το γκολ του Τσέλιου (46'), η Ξάνθη ρίσκαρε, φόρτωσε με επιθετικούς, ο Εργοτέλης αμύνθηκε ψύχραιμα και κράτησε το μεγάλο διπλό, που τον κρατάει ζωντανό στην μάχη της ανόδου.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων ήταν το δοκάρι σε κεφαλιά του Καπνίδη στο 68'.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπαδόπουλου (Μακεδονίας) βρήκε ένα κουβάρι τους παίκτες του Εργοτέλη να πανηγυρίζουν την ιστορική νίκη, που τους φέρνει 90 λεπτά απο την άνοδο στην Σούπερ Λίγκ 1.

Τα πάντα θα κριθούν την Τετάρτη στη Νίκαια, όπου ο Εργοτέλης, όπως είχε κάνει και στο πρωτάθλημα με το αλησμόνητο 2-3, πηγαίνει να κλέψει απο τον αντίπαλο του την άνοδο και να ανέβει εκείνος, στην μεγάλη κατηγορία.

 

Read 293 times Last modified on Wednesday, 19 May 2021 16:34
Rate this item
(0 votes)

Latest from george