Print this page

Μια (προεδρική) δέσμευση για μεγάλους αγώνες

21 Apr 2021 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το κολυμβητήριο Ηρακλείου, μετά απο χρόνια, θα φιλοξενήσει ξανά εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Το είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο χώρος του κολυμβητηρίου, μετά και την ολοκλήρωση της κατασκευής της κλειστής πισίνας που σχεδιάζεται θα είναι ένας πόλος έλξης που θα προσφέρει και στον αθλητικό τουρισμό.

Το επιβεβαίωσε περίτρανα με τις δηλώσεις του και ο νέος πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας και πρώην Ολυμπιονίκης πολίστας, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Ο τελευταίος στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Ηράκλειο, με αφορμή το άνοιγμα της πισίνας, δήλωσε εντυπωσιαμένος απο το «λίφτινγκ» που έχει γίνει.
Πολύ περισσότερο όμως, μίλησε για αυτά που θα γίνουν στο κολυμβητήριο, με την κατασκευή μιας ακόμη κλειστής πισίνας, το κλειστό προπονητήριο και τα υπόλοιπα έργα που θα γίνουν στον περιβάλλοντα χώρο και θα κάνουν την ευρύτερη αθλητική εγκατάσταση, μια μεγάλη κυψέλη του αθλητισμού.
Ο Γιαννόπουλος, είδε τις μακέτες του έργου που χρηματοδοτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με 12,5 εκ. ευρώ, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης και μίλησε και αυτός για μια νέα εποχή, που έρχεται για τον υγρό στίβο του Ηρακλείου.
Οπως δήλωσε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος «άκουσα τον Υπουργό για τα σχέδια που έχει για το κολυμβητήριο. Θα γίνει ένα υπερσύγχρονο κλειστό κολυμβητήριο θα φιλοξενήσει μεγάλες και διεθνείς διοργανωσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και δεσμεύτηκε και ο ίδιος ότι το κολυμβητήριο Ηρακλείου, μετά απο πολλά χρόνια, θα μπορεί να φιλοξενήσει ξανά μεγάλους αθλητές.

«Θα φέρουμε μεγάλους αγώνες στο Ηράκλειο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟΕ.
Και πρόσθεσε λέγοντας ότι «έχουμε σχέδια για το Ηράκλειο. Είναι κρίμα που δεν έχει φιλοξενήσει εσωτερικούς αγώνες, τόσα χρόνια. Θα φέρουμε εσωτερικά πρωταθλήματα και διεθνείς αγώνες. Σε πρώτη φάση θα έρθει η Ολυμπιακή ομάδα. Οι αθληταράδες μας, που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο Τόκιο».
Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε και στην ανακαίνιση που έχει γίνει στην κεντρική πισίνα του Ηρακλείου.

Οπως είπε «συγχαρητήρια σε όλους. Αλλαψε όψη το κολυμβητήριο και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα».
Στην ανακοίνωση της η ΚΟΕ, για την επίσκεψη του Κυριάκου Γιαννόπουλου στο Ηράκλειο, ανέφερε ότι «το πρόσφατα ανακαινισμένο Κολυμβητήριο Ηρακλείου Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα (19/4), πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με τον οποίο είχε ιδιαίτερη συνάντηση και συνεργασία. Τους δύο άνδρες, που ξεναγήθηκαν στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, υποδέχθηκαν η διοίκηση του Κολυμβητηρίου και εκπρόσωποι των κολυμβητικών σωματείων της πόλης. Η συνάντηση και η συζήτηση που ακολούθησε έγιναν σε πολύ εγκάρδιο κλίμα.
Το κολυμβητήριο θα εξυπηρετεί τις προπονητικές και αγωνιστικές ανάγκες όλων των σωματείων της περιοχής, ενώ συζητήθηκε και η προοπτική της διεξαγωγής σε αυτό μεγάλων εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων των αθλημάτων της ΚΟΕ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ερχονται μεγάλοι αγώνες στο κολυμβητήριο Ηρακλείου

Ενα μεγάλο αθλητικό έργο γιατο Ηράκλειο

 

Read 353 times Last modified on Saturday, 24 April 2021 18:05
Rate this item
(0 votes)

Latest from george