Print this page

Ο ΟΦΗ, η αναδιάρθρωση και ένα έργο πνοής στο Ηράκλειο 12,5 εκ. ευρώ!

11 Apr 2021 Written by

 Tου Γιώργου Κορτσιδάκη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκλεισε οριστικά το θέμα της αναδιάρθρωσης στην Σούπερ Λίγκ 1, καθώς όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση CRETA ενημερώθηκε επίσημα απο την Λίγκα, ότι πάρθηκε απόφαση, πως το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, θα συνεχιστεί με 14 ομάδες και του χρόνου.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Σπορ για το θέμα αυτό "δεν είναι δική μας δουλειά η αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λίγκ 1. Δεν είναι δουλειά του Υπουργού, να ανεβάζει και να κατεβάζει ομάδες. Τον πρώτο λόγο σε θέματα αναδιαρθρώσεων τον έχει η Σούπερ Λίγκ 1. Η Σούπερ Λίγκ 1 έχει πάρει απόφαση ότι θέλει να συνεχίσει με 14 ομάδες.

Δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι. Εχουν την απόλυτη ευθύνη με πλειοψηφία ¾ να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση.

Η τελευταία απόφαση που πήραν ήταν να συνεχίσουν με 14 ομάδες" ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος για τον ΟΦΗ, την ομάδα που έχει πεί δημόσια ότι υποστηρίζει και την προσπάθεια που κάνει για να μείνει στην κατηγορία,  προέβλεψε με χαμόγελο ότι "ο ΟΦΗ όμως δεν θα χρειαστεί τέτοια βοήθεια, για να τα καταφέρει".

Ακόμη, επιβεβαίωσε, την κατάργηση  με νόμο, της Football league, και την ενοποίηση της με την Σούπερ Λίγκ 2, κάτι που ζήτησε απο τον ίδιο η Λίγκα (Σούπερ Λίγκ 2 και Football league), καθώς δεν μπορούσε όπως είπε η ίδια, να πάρει απόφαση με το 3/4, που απαιτείται. Ετσι, όπως ανέφερε, κλήθηκε ο ίδιος να δώσει την λύση και το έκανε, μετά απο συναντήσεις με την Ενωση Β' και Γ' Εθνικής και την ΕΠΟ.

Οπως ανέφερε, ο κ. Αυγενάκης, θα γίνει μια ενιαία Σούπερ Λίγκ 2, με προυποθέσεις και κανόνες και αναγκαίο μετοχικό κεφάλαιο 250 χιλ. ευρώ.

Οσο για το πόσες ομάδες θα μετέχουν στη νέα Σούπερ Λίγκ 2, που θα δημιουργηθεί, αυτό, θα εξαρτηθεί, όπως είπε "απο το πόσες ομάδες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προυποθέσεις που έχουμε θέσει".

Ο Αυγενάκης αναφέρθηκε ακόμη στο ποσοστό απο το στοίχημα που ήδη έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες. Ο ίδιος χαρακτήρισε μεγάλη κατάκτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την υπόθεση αυτή, καθώς ήταν ένα πάγιο αίτημα, αλλά κανείς δεν το έκανε στο παρελθόν.

 Οπως είπε τα χρήματα που θα λαμβάνουν κάθε χρόνο οι ομάδες είναι "απο 50-70 εκ. ευρώ το χρόνο και θα μοιράζονται πενήντα-πενήντα στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα επαγγελματικά σωματεία έχουν ήδη προεισπράξει, τα ερασιτεχνικά θα το κάνουν μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό το συζητούσαμε πολλά χρόνια και είμαι υπερήφανος που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται με απόλυτη δημοκρατικότητα και διαφάνεια να ενισχύσει στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό" ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού, αναφέρθηκε ακόμη,  στις εκλογές των Ομοσπονδιών, αλλά και στα πυρά που δέχθηκε για την στήριξη που παρείχε σε υποψήφιους. Ο ίδιος δεν αποδέχεται ότι βγήκε ηττημένος απο την διαδικασία.

Οπως ανέφερε παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία "απαντώ σε όλους ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα. Υπάρχει ανανέωση, υπάρχει μια νίκη του αθλητισμού. Νίκησε ο αθλητισμός, νίκησε η νομιμότητα και η διαφάνεια. Ψήφισαν τα σωματεία που είναι νόμιμα και όχι με εξουσιοδοτήσεις, αλλα οι ίδιοι. Εγιναν εκλογές ψηφιακά. Και εκεί κερδίσαμε. Εγινε μεγάλο άλμα στην τεχνολογία".

Για το αν υποστήριξε συγκεκριμένα πρόσωπα, ανέφερε πως "είχα άποψη. Απο εκεί και μετά θεσμικά, συνεργάζομαι με όλους. Εχω ήδη ξεκινήσει τηλεδιασκέψεις με όλα τα μέλη των νέων διοικήσεων, των ομοσπονδιών. Θα κάνω τηλεδιασκέψεις με όλες τις διοικήσεις. Το κάνω με την καρδιά μου. Η κάλπη μίλησε. Οι εκλέκτορες επέλεξαν. Καλά ή όχι θα φανεί. Ο καθ’ ένας έχει την υποχρέωση, να το σεβαστεί αυτό".

 Ο ίδιος αναφέρθηκε στην τάξη και στο νοικοκύρεμα που έχει μπεί στον αθλητισμό, με το Μητρώο των σωματείων και την καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας, των αθλητών και των προπονητών, "παρά τις τρικλοποδιές που έβαλαν κάποιοι καρεκλοκένταυροι ομοσπονδιάρχες, οι οποίοι μάλιστα δεν εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές".

Ενώ ανέφερε ότι θα συνεχιστεί με συγκεκριμένα μέτρα ο έλεγχος, σε σωματεία και προπονητές, ώστε να γνωρίζουν οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.  "Η αίσθηση της μονιμότητας δημιουργούσε μια σχέση ιδιοκτησιακή.

Η αίσθηση ότι δεν υπάρχει έλεγχος" ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης, συνδέοντας το θέμα αυτό και τις πολύ σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και βίας, που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, κάποιες απο τις οποίες είναι σοκαριστικές, όπως για παράδειγμα οι καταγγελίες στην γυμναστική που είναι σε πρώτο πλάνο στην επικαιρότητα.

Πάνω σε αυτό, ανέφερε ότι θα υπάρξει ένα πιο αυστηρό πλαίσιο κανόνων, για πρόληψη τέτοιων περιστατικών.

 Ο Αυγενάκης αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι, για πρώτη φορά μετά απο 12 χρόνια, η κυβέρνηση έδωσε χρήματα στα ερασιτεχνικά σωματεία (9 εκ. ευρώ) και μάλιστα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα λάβουν άλλα 4 εκ. ευρώ, τα σωματεία που εγγράφτηκαν στο μητρώο, στο φινάλε του 2020.

 Για το Ηράκλειο, την Κρήτη και τα αθλητικά έργα υποδομής, ο Λευτέρης Αυγενάκης, προχώρησε σε μια μεγάλη αποκάλυψη.

Ανακοίνωσε την χρηματοδότηση 12,5 εκ. ευρώ, με χρήματα που έχουν ήδη εξασφαλιστεί και έχουν εγκριθεί μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για να εκσυγχρονιστεί πλήρως η εγκατάσταση που στεγάζει το κολυμβητήριο Ηρακλείου και το κλειστό γυμναστήριο του Λίντο.

Στον ίδιο χώρο, θα κατασκευαστεί μια κλειστή πισίνα, θα γίνει ένα ακόμη κλειστό προπονητήριο για μπάσκετ, βόλει και τένις, ενώ θα γίνει γήπεδο μπιτς βόλει , δυο γήπεδα 3on3 και πίστα σκέιτμπορντ.

Το μεγάλο αυτό έργο, που θα δημιουργήσει μια μεγάλη κυψέλη του αθλητισμού, στο Ηράκλειο, θα δημοπρατηθεί άμεσα.

"Είμαι αποφασισμένος με την ολοκλήρωση της θητείας μου στο Υπουργείο αθλητισμού να μείνει ένα έργο σφραγίδα στην Κρήτη, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα στο Νομό Ηρακλείου, που περιμένουν οι συμπολίτες μου" ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακόμη, αποκάλυψε πως "τρέχει" ένα μεγάλο πρότζεκτ με εκτάσεις απο την ΕΤΑΔ ,με χρηματοδότηση απο το Υπουργείο αθλητισμού, για εγκαταστάσεις για σπορ θαλάσσης, "όταν το Ηράκλειο κληθεί να συμμετάσχει όταν θα πάρουμε τους Παράκτιους Ολυμπιακούς αγώνες. Να έχει το Ηράκλειο, η πόλη μας, τις εγκαταστάσεις για να διεκδικήσουμε τις μεγάλες διοργανώσεις" ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

 

Δείτε στο παρακάτω VIDEO όλη την συνέντευξη του Λευτέρη Αυγενάκη στην Τηλεόραση CRETA.

 

 

 

 

Read 374 times Last modified on Thursday, 15 April 2021 00:23
Rate this item
(0 votes)

Latest from george

Media