Print this page

Ολα αρχίζουν απο την άμυνα

10 Jan 2021 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με το "μηδέν" στην άμυνα ο ΟΦΗ και απο...εκεί αρχίζουν όλα,  για την σταδιακή αγωνιστική βελτίωση, που παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδια.

Ο ΟΦΗ άρχισε να βρίσκει το δρόμο του, απο το παιχνίδι στο Αγρίνιο, στο οποίο προηγήθηκε, ήταν καλός για ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα, αλλά ένα καταραμένο τρίλεπτο μετά το 80' όπου δέχθηκε δυο γκολ, του στέρησε την ευκαιρία, να πάρει έστω και τον πόντο, που θα ήταν πραγματικά πολύτιμος.

Οπως είναι και αυτός ο βαθμός στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο.

Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να κερδίσει -όπως και στο Αγρίνιο-αλλά ένας σοφός νόμος του ποδοσφαίρου, λέει ότι αν δεν μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον μην χάσεις. Πάρε το πόντο και φύγε. Μην χάσεις και αυτόν!

Ο ΟΦΗ στα παιχνίδια με Παναιτωλικό (ήττα με 2-1), Λαμία (νίκη με 2-0) και Περιστέρι (0-0) στα οποία μάζεψε 4 πόντους σε μια εβδομάδα και πλησιάσε τις θέσεις των πλέι-οφ, ήταν -με εξαίρεση το τελμευταίο  δεκάλεπτο με τον Παναιτωλικό-σοβαρός στην άμυνα του.

Κάτι που δεν είχε, σε προηγούμενα παιχνίδια, στα οποία "έμπαζε" απο παντού και η ψυχολογία της ομάδας (και του κόσμου του!) φαινόταν να πέφτει στα ...τάρταρα.

Η τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, αντιλήφθηκε ότι η αποδεκατισμένη επιθετικά ομάδα του ΟΦΗ, θα πρέπει να στηριχθεί στην άμυνα της, για να ...επιβιώσει.

Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά σε αυτή τη φάση, μέχρι να επιστρέψουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, ή να γίνουν κάποιες μεταγραφές, που θα ανεβάσουν την επιθετική ποιότητα της ομάδας.

Ο ΟΦΗ παίζει στα τελευταία τρία παιχνίδια, με σχηματισμούς 5-4-1 ή 5-3-2 και ...βγάζει το, λάδι στους αντιπάλους, για να του κάνουν φάσεις, στην περιοχή του.

Οι ομάδες με την κακή προετοιμασία που έχουν κάνει, υστερούν σε ενέργεια και αυτό διευκολύνει το αμυντικό σχέδιο, για το μάζεμα των βαθμών, που έχει τόσο ανάγκη η σημερινή ομάδα, για να μείνει ζωντανή στο στόχο και να κρατήσει την ψυχολογία της.

Ακόμα και ο γκαφατζής Σελίμοβιτς, μετά το Αγρίνιο βελτιώθηκε και στα παιχνιδια με Λαμία και Ατρόμητο, επιτέλους βοήθησε (μην τον ματιάσουμε!).

Ο Βούρος επίσης, ο Διαμαντής είναι σταθερός απο το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ με Λαμία και Ατρόμητο, ο ΟΦΗ κέρδισε ένα ακόμη παίκτη, τον Βαφέα, ο οποίος ήταν μεταξύ κερκίδας και εξέδρας, αλλά άρπαξε την ευκαιρία και έδειξε ότι σε αυτό το σχηματισμό του ΟΦΗ, έχει ρόλο, με το ψηλό και γεροδεμένο κορμί του (1μ90).

Ο Ουές έχει τρομερά φυσικά προσόντα, ο Κοροβέσης έχει την εμπειρία και την υποστήριξη του άπειρου, αλλά ελπιδοφόρου Λυμπεράκη, στην αριστερή πλευρά, ενώ ο Βάτερμαν, μετά τα λάθη του Σωτηρίου στο Αγρίνιο, έχει σημαντική συμβολή στο "μηδέν" που έχει χτίσει ο ΟΦΗ στα τελευταία δυο παιχνίδια.

Και στο Περιστέρι ήταν σταθερός, καθώς παρά τα 36 του χρόνια, έχει την εμπειρία να κρατήσει τη θέση του.

Ερχονται για τον ΟΦΗ δύσκολα παιχνίδια με ΠΑΟΚ μέσα, με Παναθηναικό έξω, με τον Αστέρα Τρίπολης  και την ΑΕΚ μέσα, αλλά και το παιχνίδι Κυπέλλου στο Βόλο, που είναι ένας θεσμός, στον οποίο, στον ΟΦΗ, θέλουν να πατήσουν (με το σύστημα -εξπρές που θα γίνει μόνο με τις ομάδες της Σούπερ Λίγκ 1), γιατί μπορεί να δώσει μια διέξοδο, σε μια πολύ δύσκολη αγωνιστικά χρονιά για το σύλλογο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλικάρι ο ΟΦΗ στο Περιστέρι

 

 

Read 488 times Last modified on Thursday, 14 January 2021 14:20
Rate this item
(0 votes)

Latest from george