Print this page

Απο το φιλόξενο Ρέθυμνο, στην ...κορυφή του κόσμου!

23 Dec 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Απο το φιλόξενο Ρέθυμνο, όπου έκανε την προετοιμασία της τον Ιούνιο, στην κορυφή του κόσμου, η «Σιδηρά Κυρία» της Ελληνικής Πάλης, η Μαρία Πρεβολαράκη.
Η σπουδαία αυτή αθλήτρια κατέκτησε τη μεγαλύτερη διάκριση με το χρυσό μετάλλιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο πάλης στη Σερβία στα 53 κιλά, ωστόσο η ίδια δεν ξεχνάει την μοναδική φιλοξενία που έτυχε στο Ρέθυμνο, όπου έκανε ένα μέρος της προετοιμασία της, με την συμπαράσταση του ΑΠΟΡεθύμνου.

Οι Ρεθυμνιώτες φίλοι της, πανηγύρισαν και αυτοί, την μεγάλη επιτυχία της Μαρίας, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψαν πολλά συγχαρητήρια, για την σπουδαία αθλήτρια, η οποία φουλάρει πλέον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο και όπως έδειξε στο Παγκόσμιο στο Βελιγράδι, πηγαίνει φουλ για μετάλλιο.

Χαρήκαμε και εμείς για την χαρά της Μαρίας Πρεβολαράκη, την οποία και είχαμε φιλοξενήσει στο WINNER της TV-CRETA όταν είχε επισκεφθεί την Κρήτη (στην φωτογραφία με τον βετεράνο αθλητή-προπονητή του ΑΠΟΡεθύμνου Μανώλη Καραβάνο) και μας είχε μας είχε υποσχεθεί ότι θα στήσουμε ένα κρητικο...γλέντι, στο Ρέθυμνο, αν επιστρέψει θριαμβεύτρια απο το Τόκιο.

Η ίδια μας ομολόγησε ότι, πήρε μεγάλη δύναμη απο την Κρητική φιλοξενία και την Κρητική διατροφή, στο διάστημα της παραμονής της στο πανέμορφο Ρέθυμνο, αλλά μας είχε πεί ότι παρά τις παροτρύνσεις, απέφυγε να δοκιμάσει την ...παραδοσιακή τσικουδιά, καθώς δεν βάζει στο στόμα της αλκοόλ.

Εχει πετύχει τον...μισό της στόχο με το χρυσό στο Παγκόσμιο. Μένει τώρα και το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς.

Η  «Σιδηρά Κυρία» της Ελληνικής πάλης, έχει καταγωγή απο τις Μοίρες Ηρακλείου (απο την πλευρά του πατέρα), αλλά ζεί και αθλείται μόνιμα στην Αθήνα.

Τι έχει καταφέρει η Μαρία;

Κατ’ αρχήν έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για την τρίτη της Ολυμπιάδα!

Θα ήταν παρούσα στους Ολυμπιακούς αγώνες, αν γινόταν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκαν λόγω κορωνοιου, ωστόσο η ίδια, έχει τσεκάρει το εισιτήριο, για του χρόνου.

Ακόμη, έχει πετύχει: Τρια χάλκινα σε παγκόσμια πρωταθλήματα (2012, 2017), δύο αργυρά και δύο χάλκινα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2013, 2014, 2017, 2018).

Η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία φιλοξενήθηκε απο τον Αθλητικό Παλαιστικό Ομιλο στο όμορφο Ρέθυμνο για την προετοιμασία της, μας μίλησε για τους στόχους της και το μετάλλιο που θέλει όσο τίποτε άλλο στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Μας υποσχέθηκε μάλιστα, αν τα καταφέρει, να το…γιορτάσουμε με ένα κρητικό γλέντι στο Ρέθυμνο, καθώς η φιλοξενία που έτυχε το τελευταίο δεκαήμερο, ήταν ιδανική.

Η ίδια παραδέχεται ότι, δεν…ήπιε τσικουδιά (παρ’ ότι την κέρασαν), αλλά της άρεσε πολύ η κρητική κουζίνα.

Η Μαρία, είναι σήμερα η μεγάλη πρέσβειρα της πάλης, στην χώρα και παροτρύνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί (το ίδιο έκανε και στην Κρήτη), τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους σε ένα άθλημα που στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν στην πρώτη γραμμή και σήμερα έχει ανοδική πορεία.

 

Read 414 times Last modified on Wednesday, 30 December 2020 14:11
Rate this item
(0 votes)

Latest from george