Print this page

Το "λουκέτο" της κυβέρνησης στα γήπεδα, μπορεί να σημαίνει το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

14 Mar 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν μέχρι 27 Μαρτίου όλα τα γήπεδα της χώρας, κάτι που έγινε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, γίνεται πλέον κατανοητό, ότι τα πρωταθλήματα σε όα τα αθλήματα δύσκολα θα ολοκληρωθούν, καθώς οι ομάδες υποχρεώνονται πλέον μετά απο αυτήν την εξέλιξη, να σταματήσουν και τις προπονήσεις.

Η απαγόρευση αυτή, αφορά στο επόμενο 15νθήμερο, ωστόσο όπως φαίνεται το χρονικό διάστημα είναι μάλλον μικρό, με τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του κορωνοϊου.

Το επόμενο διάστημα, θα φανεί αν η ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν είναι εφικτή μέσα στο κατακαλόκαιρο, με παιχνίδια τον Ιούνιο, ίσως και τον Ιούλιο ή αν διοργανώτριες αρχές θα κληθούν να τερματίσουν τα πρωταθλήματα με βάση την σημερινή βαθμολογική κατάσταση και πιθανόν τον μη υποβιβασμό καμίας ομάδας.

Το σενάριο αυτό, φαίνεται να επεξεργάζεται ήδη η Basket League, προκειμένου να αναδείξει πρωταθλητή τον Παναθηναικό, κάτι που έχει ήδη γίνει με την Ζαλγκίρις στην Λιθουανία, αλλά και στην Ομοσπονδία βόλει της Γερμανίας και ίσως σε κάποιες άλλες Λίγκες της Ευρώπης, που βλέπουν ότι η υπόθεση του κορωνοϊου θα τραβήξει ακόμη αρκετά.

Η ΟΥΕΦΑ, θα ανακοινώσει προσεχώς την μετάθεση του EURO 2020 το καλοκαίρι για την μεθεπόμενη χρονιά (2021), κάτι που συζητείται πολύ έντονα και προτείνεται ανοιχτά και για τους Ολυμπιακούς αγώνες του καλοκαιριού στο Πεκίνο.

 Στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό οι Λίγκες και Ομοσπονδίες να οδηγηθούν στην ίδια εξέλιξη, τερματισμού των αγωνιστικών τους, υποχρεώσεων.

Είναι και το οικονομικό βάρος της αναβολής, που βαραίνει τις ομάδες, καθώς αν η αγωνιστική περίοδος παραταθεί το κόστος για αυτές θα είναι μεγάλο.

Ηδη οι ποδοσφαιριστές, αντιδρούν ανοιχτά, στο θέμα των προπονήσεων και εκφράζουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους και το ίδιο συμβαίνει και με άλλα συνδικαλιστικά όργανα των αθλητών όλων των αθλημάτων.

Αυτός ο αγώνας "ζωής ή θανάτου" που ζούμε σε Παγκόσμιο επίπεδο με αυτήν την πανδημία, είναι πολύ πίο σημαντικός, απο εκείνων των γηπέδων.

Να βγούμε όσο τον δυνατόν, πιο αλώβητοι απο όλη αυτή την ιστορία και τον αθλητισμό θα τον τακτοποιήσουμε στην πορεία...

 Διαβάστε το ΦΕΚ (Β' 855, 13/3/2020): Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/13-03-2020) της κυβέρνησης για το λουκέτο σε όλους τους αθλητικούς χώρους μέχρι τις 27 Μαρτίου:

"Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων, μουσείων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020", πιο συγκεκριμένα:
Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 13.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού ως ακολούθως:
Άρθρο Πρώτο:
6) Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους".

Read 595 times Last modified on Friday, 20 March 2020 23:24
Rate this item
(0 votes)

Latest from george