Print this page

Ο υποβιβασμός του ΟΦΗ, ο Απόλλων και τα ...Francise της ιστορικής Ελαφράς Ταξιαρχίας

26 Mar 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ο ιστορικός Απόλλων, Αθηνών για τους παλαιότερους και Σμύρνης, για τους νεότερους (δεν έχει σημασία, για την ίδια ομάδα μιλάμε), είναι ένας σύλλογος, με λίγο, αλλά ηρωικό κόσμο.

Κάτι, σαν τον επίσης ιστορικό Εθνικό Πειραιά.

Δεν έχει τους "στρατούς", των μεγάλων ομάδων.

Είναι αυτό που λέμε, λίγοι και καλοί.

Προσωπικά, δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα να μάθω, ποιοί είναι οι Ultras και τι συμβαίνει, στο οπαδικό κίνημα του Απόλλωνα.

Εκείνο που κατάλαβα, διαβάζοντας την τελευταία καυστική ανακοίνωση τους, με την οποία τάσσονται κατά της "εμπλοκής" της διοίκησης του Απόλλωνα Σμύρνης, στην υπόθεση υποβιβασμού του ΟΦΗ, προκειμένου να ευνοηθούν οι ίδιοι και να μείνουν στα...χαρτιά στην κατηγορία, είναι το πόσο σημαντικό ρόλο, παίζουν τελικά σε μια ομάδα, οι οπαδοί της, -έστω και λίγοι-σε στιγμές κρίσης.

Το πόσο σημαντική είναι -για τους οπαδούς-  η δημοσιοποίηση μιας θέσης, με ένα κείμενο όχι μόνο χωρίς ύβρεις και ακραίους χαρακτηρισμούς, αλλά με σπουδαίο περιεχόμενο, το οποίο θα έλεγε κανείς ότι θα ζήλευε ένας αθλητικός συντάκτης, ακόμα και ένας συγγραφέας!

Ο Απόλλων είναι μια ομάδα με λίγο κόσμο, αλλά μπορώ να πώ, ότι εκείνοι που κρύβονται πίσω απο την τελευταία ανακοίνωση, είναι πραγματικά "μεγάλοι" σε όλα.

Σε επίπεδο σκέψης, σε νοοτροπία, σε χαρακτήρα, σε όλα!

 Την ώρα, που βλέπουμε τους "στρατούς" μεγάλων Ελληνικών ομάδων, να ακολουθούν γραμμές που τους "δίνονται" απο τις διοικήσεις και να γίνονται τα εξαπτέρυγα και τα δεκανίκια τους, να γλείφουν εκεί που φτύνουν και να πανηγυρίζουν για ζητήματα και "καθεστώτα" που οι ίδιοι καταδίκαζαν άλλες εποχές, για να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες, βλέπουμε μια χούφτα απο φιλάθλους, μιας μικρής, αλλά ιστορικής ομάδας, να βάζουν τα γυαλιά σε όλους!

«Οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα" ξεκινούν την σπουδαία σε μηνύματα ανακοίνωση τους.

"Εμείς, προτιμάμε τον Απόλλωνα στη Β' Εθνική, όσο και αν μας πονάει, πάρα στην Σούπερ λίγκα με τέτοιον τρόπο" γράφουν οι Απολλωνιστές, στεκόμενοι απέναντι, στην αποφαση της διοίκησης του Απόλλωνα, να σταθεί κατά του ΟΦΗ στη δικαστική μάχη, προκειμένου να σώσει έστω και έτσι την χαμένη αγωνιστικά, παρτίδα.

 "Καμιά δικαστική “νίκη” δεν μας αγγίζει" λένε.

Και συμπληρώνουν αιχμηρά ότι "λογικές άλλων σωματείων που ποτέ δεν πέφτουν και το πετυχαίνουν αυτό με κάθε τρόπο, όχι απλά μας είναι ξένες, αλλά μας δημιουργούν αποστροφή, σε απόλυτο βαθμό".

Και συνεχίζουν ως καταπέλτες, πως "ο Απόλλωνας που θα μας εμπνέει, θα είναι μια ομάδα που θα φτιαχτεί με στόχο να επιστρέψει εκεί που ανήκει και με τον κόσμο δίπλα της και όχι μια ομάδα που θα απολαύσει τους καρπούς κάποιας δικαστικής επιτυχίας".

Το καλύτερο, το αφήνουν όμως για το τέλος, ως υστερόγραφο, προφανώς για τον ιδιοκτήτη Μονεμβασιώτη, με την πετυχημένη εξάπλωση των "φούρνων Βενέτη" σε όλη την Ελλάδα: 

"Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ FRANCISE" του γράφουν.

Εχω σοβαρές αμφιβολίες, για το αν η πρόσθετη παρέμβαση του Απόλλωνα, θα έχει νομική ισχύ, στην υπόθεση του υποβιβασμού του ΟΦΗ και αν θα παίξει ρόλο, αν θα γίνει τελικά, αποδεκτή, απο την Επιτροπή Εφέσεων.

Εκείνο που ξέρω, είναι ότι ο Απόλλων, έχει κάποιους "μεγάλους" φιλάθλους, αντάξιους της ιστορίας της ομάδας, που κέρδισε επάξια τον τίτλο της "Ελαφράς Ταξιαρχίας".

Μαγκιά τους και μπράβο τους!

Σας παραθέτω αναλυτικά την ανακοίνωση των φιλάθλων του Απόλλωνα:

«Οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα…

Όπως διαβάζουμε στα ΜΜΕ η ομάδα μας έχει την πρόθεση να “εμπλακεί” δικαστικά στην γνωστή υπόθεση υποβιβασμού του ΟΦΗ. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Καμία πρόσθετη παρέμβαση, ακόμα και αν αυτή είναι νομικά βάσιμη και καμιά δικαστική “νίκη” δεν μας αγγίζει. Ο Απόλλωνας μας στο παρελθόν και κατά τα χρόνια της χούντας έχει χάσει κατηγορία με το στρίψιμο κέρματος.

Πιο πρόσφατα έχει πέσει γιατί δεν… βόλευε η παρουσία του τους τότε κουμανταδόρους οι οποίοι επέλεξαν με βρώμικες διαιτησίες και ύποπτα παιχνίδια να ορίσουν την ομάδα που θα πέσει.

Σήμερα, το μόνο που θέλουμε, είναι να μην έχουμε αντίστοιχα οφέλη. Ως οργανισμός Απόλλωνας δεν καταφέραμε στο γήπεδο που είναι ο μόνος κριτής για εμάς να κερδίσουμε την παραμονή στην Σούπερ λίγκα.

Εμείς θέλουμε, αντί να μπούμε σε δικαστικές διαμάχες, ο οργανισμός Απόλλων από σήμερα κιόλας να χτίσει μια ομάδα αντάξια της ιστορίας του που θα σέβεται τον κόπο και τον ιδρώτα των αθλητών στο γήπεδο και θα προάγει τα ιδανικά της ομάδας μας.

Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε την στιγμή που στα μάτια των οπαδών του ΟΦΗ, θα δούμε την πίκρα που εμείς οι ίδιοι έχουμε νιώσει στο παρελθόν.

Με κάθε αντίπαλο μας χωρίζουν μόνο τα 90 λεπτά του αγώνα που δυστυχώς για εμάς φέτος σε κανένα αγώνα η ομάδα μας δεν έδειξε να αξίζει την παραμονή.

Λογικές άλλων σωματείων που ποτέ δεν πέφτουν και το πετυχαίνουν αυτό με κάθε τρόπο όχι απλά μας είναι ξένες αλλά μας δημιουργούν αποστροφή σε απόλυτο βαθμό.

Το μόνο που έχουμε να πούμε δημόσια για την συγκεκριμένη υπόθεση είναι το όραμα μας. Ένα όραμα που βλέπει τα γήπεδα ως χώρους γιορτής τους οπαδούς από κοινού να ζουν τους αγώνες και να μην τους χωρίζει τίποτα.

Τους αθλητές να παλεύουν στο γήπεδο που θα είναι ο μόνος κριτής και τους παράγοντες που λερώνουν την ιστορία κάθε ομάδας και συνολικά του αθλητισμού μακριά από το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπάμε.

Είναι δεδομένο πως σεβόμαστε τον θεσμό της δικαιοσύνης αλλά σεβόμαστε εξίσου όλους τους αθλητές. Δικούς μας και αντιπάλους.

Εμείς, προτιμάμε τον Απόλλωνα στην β εθνική όσο και αν μας πονάει πάρα στην Σούπερ λίγκα με τέτοιον τρόπο.

Ο Απόλλωνας που θα μας εμπνέει θα είναι μια ομάδα που θα φτιαχτεί με στόχο να επιστρέψει εκεί που ανήκει και με τον κόσμο δίπλα της και όχι μια ομάδα που θα απολαύσει τους καρπούς κάποιας δικαστικής επιτυχίας που παράλληλα όμως θα έχει βάλει στην άκρη το κύριο που δεν είναι άλλο από τον κόπο και την προσπάθεια κάθε αθλητή όπως αυτή καταγράφηκε στον βαθμολογικό πίνακα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΥΚΗ.

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ FRANCISE

Keep the fire burning

Basso Rango Ultras».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Απόλλων θέλει καταδίκη του ΟΦΗ, για να μείνει στα χαρτιά στην Σούπερ Λίγκ

Read 176 times Last modified on Sunday, 31 March 2019 16:55
Rate this item
(0 votes)

Latest from george