karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Ο Δημήτρης Παπουτσάκης και οι κόντρες για την εκκαθάριση του Εργοτέλη

04 Mar 2016 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Στις 10 Μαρτίου στο Μαρτινέγκο θα γίνει η καθοριστική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Εργοτέλης, στην οποία θα φανεί  δρόμος που θα τραβήξει ο σύλλογος, στην επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση του απο την Football league.

Την ώρα που όλα έδειχναν ότι  ο επιχειρηματίας Γιώργος Βρέντζος, με τη στήριξη και άλλων Εργοτελιτών είναι η μοναδική υπαρκτή διαοικητική λύση στον ορίζοντα για το αύριο του Εργοτέλη, η κίνηση του μεγαλομετόχου (75% ) της ομάδας Δημήτρη Παπουτσάκη, να φανερώσει την πρόθεση του για μια λύση εκκαθάρισης της ΠΑΕ, χωρίς αυτή να διαλυθεί αμέσως (όπως έκαναν ΟΦΗ, ΑΕΚ, Αρης κ.λ.π), προκάλεσε αντιδράσεις και δημόσιες βολές σε βάρος του αφεντικού της ομάδας.

Στον Δημήτρη Παπουτσάκη καταλογίζουν σκοπιμότητα, στην ενέργεια του αυτή, καθώς θεωρούν ότι δεν είναι ασφαλής επιλογή και μπορεί να βάλει σε μεγάλες περιπέτειες το σύλλογο ("γιατί δεν έκαναν κάτι ανάλογο η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ" λένε).

Οπως υποστηρίζουν, με την κίνηση αυτή, ο Εργοτέλης μπορεί όταν επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες, να "κουβαλήσει" το χρέος των 5.5 εκ. ευρώ που εμφανίζει σήμερα το παθητικό του.

Στην τελευταία συνάντηση του Δημ. Παπουτσάκη με τον επιχειρηματία Γιώργο Βρέντζο, που θέλει να μπεί μπροστάρης στη νέα προσπάθεια του Εργοτέλη, πιθανότατα απο την Γ Εθνική (ήδη γίνεται η νομική διερεύνηση σε αυτό), ο τελευταίος εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεση του στο "σχέδιο" αυτό του μεγαλομετόχου και υπογράμμισε τους κινδύνους που μπορεί να εμπεριέχει για το σύλλογο, η επιλογή αυτή.

Η πλευρά Βρέντζου και όχι μόνο (όπως και η πλευρά Τζώρτζογλου που έχει συμμαχίσει μαζί του, αλλά και άλλοι) υποστηρίζει ότι η επιλογή για τον Εργοτέλη σήμερα είναι μια. Αμεση εκκαθάριση της ομάδας, διάλυση της ΠΑΕ, ξεφόρτωμα των  χρεών και αν ο Εργοτέλης επανέλθει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ίδρυση νέας ΠΑΕ.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Παπουτσάκης που είναι και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, σκέφτεται κάτι διαφορετικό. Και όπως τονίζει, δεν είναι μια απλή διαίσθηση ή εκτίμηση, αλλά μια επιλογή που προέρχεται απο μια βαθιά διερεύνηση που έχει κάνει τόσο σε νομικά ζητήματα, όσο και σε θέματα εκκαθάρισης.

Ο ίδιος μάλιστα εδώ και καιρό έχει αναθέσει σε νομικούς, αλλά και εκκαθαριστές που ασχολούνται αποκλειστικά με τέτοια ζητήματα και έχουν την εμπειρία της εξειδίκευσης τέτοιων υποθέσεων, να μελετήσουν το ζήτημα και να βρούν την ιδανικότερη λύση.

Η οποία σύμφωνα με τον Δημ. Παπουτσάκη είναι η εκκαθάριση της εταιρείας σε βάθος χρόνου (τουλάχιστον 12 μηνών), που θα έχει ως κατάληξη την διάλυση της εταιρείας μακροπρόθεσμα, αλλά όχι άμεσα.

Ο στόχος του Δημήτρη Παπουτσάκη, μέσα απο αυτήν την κίνηση, είναι ξεκάθαρος. Να κερδίσει χρόνο, ώστε να διαχειριστεί και ο ίδιος το βαρύ χρέος που πέφτει πάνω του, μετά την αποχώρηση της ομάδας απο τις Εθνικές κατηγορίες.

Ενα χρέος που θα έχει και ο ίδιος καλύτερες πιθανότητες να το διαχειριστεί σε 12 ή περσσότερους μήνες, παρά σε ένα εξάμηνο που απαιτείται για την άμεση εκκαθάριση.

Ο Δημ. Παπουτσάκης τονίζει ότι αυτή η επιλογή δεν θα βάλει σε καμία περιπέτεια τον Εργοτέλη. Η ομάδα θα εκκαθαριστεί και τα χρέη προς τους τρίτους θα διαγραφούν (Θα μείνει η οφειλή στο δημόσιο, περίπου 1 εκ. ευρώ).

Απλά αυτό θα γίνει σε ένα μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, που θα του επιτρέψει να κάνει και αυτός τις ενέργειες του. Ενώ επισημαίνει ότι με αυτήν την επιλογή θα διατηρηθεί η ονομασία "Εργοτέλης" και δεν θα χρειαστεί να επιλεγεί κάτι διαφορετικό (Νέοι Εργοτέλη ή κάτι άλλο), στην επόμενη μέρα της ομάδας.

Μάλιστα, όπως λέει προτίθεται στην Γενική Συνέλευση, ο ίδιος ή οι άνθρωποι στους οποίους έχει αναθέσει να μελετήσουν το ζήτημα αυτό, να το παρουσιάσουν στους υπόλοιπους μετόχους του Εργοτέλη και στους φίλους της ομάδας, ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά.

Ο Δημ. Παπουτσάκης ακόμη, ξεκαθαρίζει ότι δεν ενδιαφέρετα να συνεχίσει διοικητικά στον Εργοτέλη και δεν έχει αντίρρηση σε οποιαδήποτε διοικητική λύση προκύψει στο σύλλογο.

Ο χρόνος πάντως τρέχει για τον Εργοτέλη και ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα, ώστε να μην χαθεί ο σύλλογος στις Γενικές Συνελεύσεις και ο χρόνος κυλήσει σε βάρος του...

Διαβάστε ακόμη: Βολές του Γιάννη Τζώρτζογλου για τον Δημ. Παπουτσάκη

 

 

Read 3376 times Last modified on Friday, 11 March 2016 13:26
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi