Print this page

ΜΗΝΑΣ ΠΙΤΣΟΣ : «Το μετάνοιωσα που δεν πήγα στο εξωτερικό»

15 Nov 2014 Written by


Συνέντευξη στον Γιώργο Κορτσιδάκη

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν εκείνοι που κάνουν μεγάλη καριέρα κερδίζουν τίτλους και πρωταθλήματα και εκείνοι που βάζουν στόχο ζωής, να κάνουν μια αξιοπρεπή παρουσία και όταν αποφασίσουν να πουν αντίο, η πλειοψηφία να τους χειροκροτήσει για το ήθος και το χαρακτήρα που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στα γήπεδα.

Ο Μηνάς Πίτσος ένα παιδί γέννημα-θρέμμα του Ηρακλείου, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Παρ' ότι η καριέρα του δεν είναι αμελητέα, το σήμα κατατεθέν του, είναι το καθαρό του πρόσωπο, ο χαρακτήρας του και το γεγονός, ότι σε ένα ποδόσφαιρο που η «λάσπη» είναι εύκολη υπόθεση στην Ελλάδα, δεν θα βρείς κανένα (ή θα βρείς μια μικρή μειοψηφία), που θα έχει να πεί κάτι κακό για αυτόν.

Τον εκτιμούν και τον αγαπούν οι συμπαίκτες του και οι προπονητές του.

Για τον επαγγελματισμό, την ευγένεια και την καλοσύνη του.

Το τελευταίο δεν του βγήκε πάντα σε καλό.

Ακόμα και ο ίδιος στα 33 «φεύγα» που είναι σήμερα (γεννημένος 18/10/1980), το παραδέχεται αυτό. Οτι υπήρχαν στιγμές στην καριέρα του, που δεν διεκδίκησε αυτά που άξιζε. Που δεν είχε θράσος (με την καλή έννοια) και τσαμπουκά να επιβληθεί όταν θεωρούσε ότι ήταν αδικημένος.

Ποτέ δεν χτύπησε την πόρτα προπονητή. Ποτέ δεν έκανε καυγά στα αποδυτήρια. Ποτέ δεν εξέφρασε δυσαρέσκεια γιατί δεν ήταν στις επιλογές.

Παλιοί και τωρινού συμπαίκτες του κάνουν λόγο για ένα παιδί-διαμάντι.

Και για ένα παίκτη όμως, που θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Η καριέρα του Μηνά Πίτσου, για εκείνους που δεν γνωρίζουν, ή ξεχνούν εύκολα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «συνηθισμένη».

Για ένα παιδί το οποίο στα 24 του χρόνια είχε κάνει τρείς επεμβάσεις στους χιαστούς (!), αλλά κατάφερε μέχρι σήμερα, δέκα χρόνια αργότερα, να παραμένει σε υψηλό επίπεδο, το επίτευγμα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ο Πίτσος πέρασε απο τον Παναθηναικό, έπαιξε Τσάμπιονς Λίγκ και δεν θα ξεχάσει ποτέ όπως λέει το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο Κάμπ Νόου.

Αλλά εκείνο που πολλοί δεν γνωρίζουν και μας αποκαλύπτει σε αυτήν την «προσωπογραφία» στο MVP, είναι ότι είχε δυο φορές στην καριέρα του προτάσεις για να κάνει το άλμα στο εξωτερικό, με μια μεταγραφή που ίσως του άνοιγε νέους ορίζοντες.

Μια απο την Τσεχία και μια απο την Τουρκία.

Ο Πίτσος μιλάει για πρώτη φορά για αυτό. Μιλάει για το πέρασμα του απο τον Παναθηναικό, την χαμένη αυτή ευκαιρία στην καριέρα του, για ένα 21 ετών τότε παιδί, που είχε την ποιότητα, αλλά όπως παραδέχεται και ο ίδιος σήμερα, δεν είχε το ποδοσφαιρικό θράσος, να κρατηθεί.

Στον ΟΦΗ πέρασε μια ολόκληρη ζωή. Απο τα 8-18 που έγινε επαγγελματίας. Απο το 1998-2001, που πήρε τη μεταγραφή στον Παναθηναικό. Και απο το 2003 που επέστρεψε στον ΟΦΗ μέχρι το 2012 (κάντε λογαριασμό).
Μια ολόκληρη ζωή με χαρές και πίκρες.


Εζησε το υποβιβασμό του ΟΦΗ στη Β' Εθνική, αλλά και την επιστροφή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία.

Αν δεν ήταν η υπόθεση της αδειοδότησης, ίσως να μην έφευγε ποτέ.

Ομως κάθε εμπόδιο για καλό, που λένε. Ο Εργοτέλης του πρόσφερε στέγη και ο ίδιος μιλάει με σεβασμό για αυτό που ζεί στους «κιτρινόμαυρους» στη δύση της καριέρας του.


Ο Μηνάς Πίτσος οικογενειάρχης σήμερα και πατέρας δυο παιδιών (αγοράκι-κοριτσάκι), αποκαλύπτει κάτι ακόμη στο MVP. Tην πρόθεση του να σταματήσει σύντομα το ποδόσφαιρο.
Θα είναι το προσεχές καλοκαίρι; Θα παίξει μια ακόμη χρονιά; Ο ίδιος βλέπει το τέλος να έρχεται και όπως λέει, θέλει να το κάνει με το κεφάλι ψηλά...


Η πρώτη ποδοσφαιρική απογοήτευση

Το ραντεβού με το Μηνά Πίτσο, δόθηκε στο Παγκρήτιο στάδιο, μετά απο κάποια προπόνηση του Εργοτέλη και ξεκινήσαμε την συζήτηση, απο το παρελθόν....

-Πότε ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;
«Ξεκίνησα 8 ετών απο την ακαδημία του ΟΦΗ. Στα 14 πήγα στον Ερασιτέχνη. Στα 15 στον ΟΦΗ' 94. Εμεινα εκεί για τρία χρόνια. Στα 18 μου έγινα επαγγελματίας στην πρώτη ομάδα».
-Πέρασμα απο μικρές Εθνικές ομάδες;
«Βέβαια. Πέρασα απο όλες! Πάιδων, Νεων,Ελπίδων. Δεν κατάφερα να βρεθώ στην Ανδρών».
-Και απο το Αθλητικό σχολείο;
«Φυσικά. Με βοήθησε πολύ αυτό. Είχαμε μεγάλες διακρίσεις Πανελληνίως. Τότε είχα και την πρώτη μου μεγάλη ποδοσφαιρική απογοήτευση. Στα 15 μου χρόνια, έπαθα τον πρώτο μου χιαστό.
Εμεινα 8 μήνες έξω. Τότε είχαμε προκριθεί στο Παγκόσμιο σχολικό που έγινε στο Περού. Ημουν βασικό μέλος της ομάδας, αλλά λόγω του τραυματισμού, δεν κατάφερα να πάω. Ετσι έχασα τα μόρια. Τότε πολλά παιδιά μπήκαν σε Πανεπιστημιακές σχολές, μέσα απο αυτό».


Στα 18 στην πρώτη ομάδα του ΟΦΗ

Στα 18 του χρόνια ήρθε η πρώτη (μεγάλη) επιτυχία όμως. Επαγγελματικό συμβόλαιο, προώθηση στην πρώτη ομάδα και ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία. Ο Μηνάς θυμάται...
«Η προώθηση έγινε με εισήγηση του Γκέραρντ. Ομως με βοήθησαν πολύ και ο Γιώργος Παρασύρης, που με ήξερε καλά απο το αθλητικό σχολείο, ενώ πρέπει να πώ ότι αυτός που με πίστεψε πολύ ήταν ο Αρης Βασιλείου. Ουσιαστικά ήταν εκείνος που με έβαλε στην ομάδα το 2000.
Επίσης πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ'94 Μιχάλη Τζιράκη.

Βοήθησε πολλά παιδιά τότε. Οχι μόνο εμένα. Δυστυχώς αυτή η ομάδα διαλύθηκε. Κανείς δεν κατάλαβε το γιατί. Δεν είναι μόνο πόσα απο αυτά τα παιδιά έπαιξαν στον ΟΦΗ. Είναι και πόσα άλλα παιδιά πήγαν σε άλλες ομάδες της Κρήτης και όχι μόνο. Εγινε μεγάλη δουλειά εκεί. Κρίμα που διαλύθηκε η ομάδα αυτή. Επίσης θέλω να πώ ένα ευχαριστώ στον Δημήτρη Παπαδόπουλο, και τον Ζαχαρία Γραβιά, που ήταν οι προπονητές μου όταν ήμουν στις ακαδημίες του ΟΦΗ.
Ολοι οι άνθρωποι αυτοί έπαιξαν το ρόλο τους, για να μπορέσω εγώ να κάνω το άλμα, για την πρώτη ομάδα του ΟΦΗ».

Η μεταγραφή στον ΠΑΟ και η έλλειψη ποδοσφαιρικού θράσους

-Ακολουθεί η καθιέρωση στον ΟΦΗ και μετά η μεταγραφή στον ΠΑΟ. Τι θυμάσαι απο όλα αυτά;
«Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Παίξαμε ένα παιχνίδι με το Αιγάλεω στη Λεωφόρο με τον ΟΦΗ. Ηταν τιμωρημένο το Αιγάλεω. Με είδαν και επικοινώνησαν μαζί μου.
Είπα ότι ενδιαφέρομαι και απο εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους».
-Ησουν επιλογή Κυράστα;
«Ναι. Μετά ήρθε στον Παναθηναικό ο Μαρκαριάν. Αργότερα ήρθε ο Σάντος. Δυστυχώς για μένα έφυγε πάνω που έδειχνε να με υπολογίζει και μου το είχε πεί. Ξαναγύρισε ο Μαρκαριάν».
Τι δεν πήγε για σένα καλά στον Παναθηναικό;
«Είμαι της άποψης ότι όταν σου δίνεται η ευκαιρία πρέπει να την αρπάζεις.
Ο Παναθηναικός είναι μεγάλο κλάμπ. Κέρδισα εμπειρίες.
Εκανα περίπου 18 συμμετοχές. Επαιξα Τσάμπιονς Λίγκ και ΟΥΕΦΑ.
Ποτέ δεν δημιουργώ προβλήματα στις ομάδες. Εχω όμως και εγώ ένα μειονέκτημα. Δεν διεκδικώ πολλές φορές πράγματα που μου ανήκουν.
Αυτό με έφερε πίσω στον Παναθηναικό. Βέβαια στη θέση μου τότε, υπήρχε ο Τάκης Φύσσας, ένας πολύ αξιόλογος ποδοσφαιριστής.
Στον Παναθηναικό δεν πιέστηκα πολύ. Ημουν νέος, δεν διεκδίκησα. Δεν είχα θράσος. Ποδοσφαιρικό θράσος. Αφέθηκα. Είχα υπογράψει πενταετία στον ΠΑΟ. Επρεπε να πιεστώ περισσότερο. Θα μπορούσα να τα καταφέρω. Επέλεξα να γυρίσω στον ΟΦΗ. Ηταν δική μου επιλογή αυτό, για να παίξω. Στον ΠΑΟ δεν ήθελα να φύγω για κάποιο άλλο λόγο. Ο μοναδικός ήταν ότι δεν έπαιζα και ήθελα να παίζω. Ημουν 23 ετών. Ποτέ δεν μου είπε κανείς απο τον ΠΑΟ να φύγω. Γύρισα στον ΟΦΗ με την προοπτική να βάλω παιχνίδια στα πόδια μου».

Μεγάλες στιγμές με τον Παναθηναικό

Ο Μηνάς Πίτσος στα δυο χρόνια που έπαιξε στον Παναθηναικό, δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τίτλο. Και αυτό είναι κάτι που του έχει μείνει απωθημένο, όπως λέει. Εζησε όμως μεγάλες Ευρωπαικές στιγμές με τους πράσινους. Οπως λέει «με τον Παναθηναικό, είχα μεγάλες εμπειρίες.
Επαιξα Τσάμπιονς Λίγκ και έκανα ένα όνειρο μου πραγματικότητα. Ηταν μεγάλη στιγμή για μένα αυτή.
Επαιξα δίπλα σε σπουδαίους παίκτες, όπως ο μεγάλος Ρενέ Χένρικσεν. Τεράστια προσωπικότητα.
Επίσης οι Καραγκούνης-Μπασινάς. Ο Βλάοβιτς. Με τον Παναθηναικό είχαμε τρομερή ομάδα και είχαμε φτάσει στους «8» του Τσάμπιονς Λίγκ.
Στο πρωτάθλημα παλέψαμε τον τίτλο μέσα στο Καραισκάκη, αλλά τον χάσαμε.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ επίσης το παιχνίδι στο Κάμπ Νόου με την Μπαρτσελόνα. Το 3-1. Με σήκωσε ο προπονητής (Μαρκαριάν) για ζέσταμα απο το 20', αλλά δεν μπήκα ποτέ (γέλια). Η εμπειρία ήταν μεγάλη όμως. Είναι κάποια παιχνίδια που σε σημαδεύουν. Ηθελα να παίξω. Ακόμα όμως και αν δεν έπαιξα, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτές τις στιγμές που έζησα στο παιχνίδι».


Οι δυο προτάσεις απο το εξωτερικό

-Αληθεύει ότι είχες προτάσεις απο το εξωτερικό κατά καιρούς;
«Ναί και αυτό το λέω για πρώτη φορά. Οταν έφυγα απο τον Παναθηναικό, είχα μια σοβαρή πρόταση απο τη Σπάρτα Πράγας. Μια σημαντική Ευρωπαική ομάδα, που έπαιζε κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λίγκ. Με είχαν δεί στον Παναθηναικό και με ήθελαν. Ηταν μια καλή ευκαιρία για μένα.
Γιατί η Σπάρτα είναι μεγάλο κλάμπ. Δεν σκέφθηκα ώριμα. Είπα όχι. Σήμερα βλέπω ότι ήταν λάθος.

Επίσης το 2007 μου είχαν πεί και πάλι για μια καλή πρόταση απο το εξωτερικό. Απλά έπρεπε να δοκιμαστώ. Προερχόμουν απο τραυματισμό και δεν το είδα με καλό μάτι.
Ηταν μια καλή πρόταση απο την Τουρκία. Δεν την είδα ζεστά όμως.
Θα ήταν ένα ρίσκο. Μπορούσε να βγεί, μπορούσε όχι. Τελικά είπα όχι και σε αυτό.
Αυτές ήταν οι δυο ευκαιρίες που είχα για να παίξω στο εξωτερικό».

Ο Κάκος και η χαμένη ευκαιρία για ένα τίτλο με τον ΟΦΗ

Ο Μηνάς Πίτσος, μιλάει με παράπονο και για το γεγονός, ότι εκτός τον ΠΑΟ, δεν κατάφερε να πάρει ένα τίτλο ούτε με τον ΟΦΗ, παρότι έτυχε σε κάποιες περιόδους, σε ομάδες, που πέτυχαν Ευρωπαικές εξόδους, αλλά και διεκδίκησαν διάκριση στο Κύπελλο. Οπως λέει «δεν ξεχνάω ποτέ εκείνο το παιχνίδι ΟΦΗ-Ατρόμητος στο Παγκρήτιο στάδιο, με διαιτητή τον Κάκο.
Είχαμε φτάσει στους «8» του Κυπέλλου και μπορούσαμε να πάμε τελικό τότε.
Ηταν το μοναδικό ματς που ακόμα και εγώ, που είμαι ήρεμος, βγήκα εκτός εαυτού.
Ημουν ο παίκτης στον οποίο ο διαιτητής χρέωσε το φάουλ, απο το οποίο μπήκε το γκόλ του Λουτσιάνο. Δεν υπήρχε ούτε καν επαφή. Δεν ήταν φάουλ και έδωσε επανάλληψη αν θυμάστε για να μπεί το γκόλ».

4 σοβαροί τραυματισμοί

Ο Μηνάς Πίτσος, είχε στην καριέρα του 4 σοβαρούς τραυματισμούς. 4 χειρουργεία! Τρείς χιαστούς και μια επέμβαση στον χόνδρο. Το πρώτο χειρουργείο ήταν σε ηλικία 15 ετών όταν ήταν στον ΟΦΗ' 94. Το δεύτερο στα 23 του χρόνια όταν επέστρεψε στον ΟΦΗ, απο τον Παναθηναικό. Το τρίτο στα 24 του, πάλι με τον ΟΦΗ. Και το τέταρτο στα 28 με τον ΟΦΗ, όταν χρειάστηκε να κάνει επέμβαση στον χόνδρο. Ο Μηνάς Πίτσος, λέει ότι «είχα σοβαρούς τραυματισμούς, που με ακολούθησαν. Στα 15, στα 23, στα 24 και στα 28. Ο τελευταίος ήταν τη χρονιά που έπεσε ο ΟΦΗ και εγώ δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Δεν μπορώ να το ξεχάσω αυτό. Συνολικά έχασα 4 χρόνια της καριέρας μου απο τους τραυματισμούς. Αν δεν τους είχα, πιστεύω ότι θα μπορούσα να έχω καταφέρει περισσότερα πράγματα. Πάντως ακόμα και έτσι, θέλω να πω ότι «δικαίωσα τον εαυτό μου και επανήλθα σε υψηλό επίπεδο, μετά τους τραυματισμούς. Είναι για μένα μεγάλη υπόθεση αυτό μετά απο όλα αυτά που έχω περάσει. Στα 24 μου χρόνια να έχω κάνει 3 χιαστούς.
Είμαι ικανοποιημένος αυτά που έχω κάνει. Τα έχω καλά με τη συνείδηση μου...».


Σαμαράς και ...Αναστόπουλος

Ο Μηνάς Πίτσος μιλάει για τους προπονητές που συνεργάστηκε. Και ξεχωρίζει μεταξύ αυτών «το Γιάννη Σαμαρά. Ο πρώτος προπονητής για μένα που είχε ξεφύγει απο τα Ελληνικά δεδομένα.
Διαβασμένος και προχωρημένος ποδοσφαιρικά».
Για τη σχέση του με τους προπονητές, αναφέρει ότι «ποτέ δεν πήγα να πήγα στον προπονητή, να διαμαρτυρηθώ ή να απαιτήσω. Δεν χτύπησα ποτέ την πόρτα κανενός προπονητή.
Αν με φωνάξει γιατί θέλει τη γνώμη καλώς. Θα πάω. Απο μόνος μου δεν το έκανα ποτέ αυτό».
Ο Πίτσος αναφέρεται με ιδαίτερα λόγια για τη συνεργασία που είχε με το Νίκο Αναστόπουλο.
Οπως λέει «ήταν κάτι διαφορετικό. Μόνο με τον Αναστόπουλο, είχα μια καλύτερη επαφή μπορώ να πώ. Αλλά το είχε επιδιώξει ο ίδιος αυτό. Ηθελε τη γνώμη μας. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Αναστόπουλο. Αν δεν ήταν αυτός, ο ΟΦΗ θα είχε διαλύσει. Οι εποχές εκείνες ήταν απίστευτα τραγικές για την ομάδα. Υπήρχαν παιδιά στα αποδυτήρια, που μαζί με τον προπονητή, κρατήσαμε την ομάδα».

ΟΦΗ, Εργοτέλης και ισχυρές στιγμές

Για το πέρασμα του απο τον ΟΦΗ ο Πίτσος, λέει ότι «έπαιξα στην ομάδα που αγαπούσα απο μικρός. Αυτό τα λέει όλα». Υπήρχαν στιγμές που δέχθηκε αποδοκιμασίες απο την κερκίδα. Οπως λέει «δεν με άγγιξαν.Ελεγα μέσα μου γιατί, αλλά συνέχιζα. Κοιτούσα μπροστά.
Το να είσαι πολλά χρόνια σε μια ομάδα πολλές φορές κουράζεις.
Κρατάω όμως την συνολική αγάπη του κόσμου. Οταν έπεσε η ομάδα δεν έπαιζα και αυτό ήταν το χειρότερο μου γιατί δεν μπορούσα να βοηθήσω. Αν δεν ήταν η αδειοδότηση δεν θα έφευγα απο την ομάδα».

Για τις πιο ισχυρές στιγμές που πέρασε στον ΟΦΗ, τονίζει πως «καλές στιγμές είχα πολλές στον ΟΦΗ. Η πρώτη μου έξοδος στο ΟΥΕΦΑ με τον ΟΦΗ το 1999. Γενικά όλες οι ευρωπαικές στιγμές με τον ΟΦΗ. Η πρώτη μου συμμετοχή στο πρωτάθλημα με τον ΟΦΗ. Στο Παγκρήτιο, με 30 χιλιάδες κόσμο με τον Λεβαδειακό, που η ομάδα έμεινε κατηγορία.
Επίσης η άνοδος της ομάδας απο την Β' Εθνική στην Σούπερ Λίγκ ξανά.
Στον ΟΦΗ επίσης είχα την τύχη να παίξω με μεγάλους παίκτες. Θυμάμαι το Νιόπλα, τον Κολιτσιδάκη, τον Αδάμο. Μεγάλες προσωπικότητες, μέσα και έξω απο τα αποδυτήρια. Επαιξα με τον Γκόραν Ντρούλιτς. Τεράστιος παίκτης. Ανετα στεκόταν σε μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα.».

Στις επίλεκτες στιγμές της καριέρας του ο Μηνάς Πίτσος, ξεχωρίσει την εμπειρία στον Εργοτέλη.
Οπως λέει «ήταν σημαντική για μένα και η άνοδος με τον Εργοτέλη στην Σούπερ Λίγκ.
Ηταν μια μεγάλη και δύσκολη επιτυχία. Το ποδόσφαιρο όμως έχει και μικρές χαρές. Μετά απο κάποια νίκη. Και αυτές τις στγμές δεν τις ξεχνάς ποτέ.
Το ναρκωτικό του ποδοσφαιριστή είναι η νίκη. Οταν κερδίζεις είσαι Βασιλιάς» λέει.

Εργοτέλης...άνοδος και Γκόγκιτς

Το κεφάλαιο Εργοτέλης, για τον Μηνά Πίτσο είναι επίσης σημαντικό. Είναι η ομάδα που του έδωσε στέγη μετά την απαγόρευση της αδειοδότησης του ΟΦΗ. Ο ίδιος έπαιξε Β' Εθ νική και πανηγύρισε την άνοδο με τον Εργοτέλη. Η χρονιά αυτή, αλλά και οι άνθρωποι της ομάδας, τον άγγιξαν. Οπως λέει «ο Εργοτέλης ήτα ότι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί μετά τον ΟΦΗ. Δεν υπήρχε και περίπτωση να φύγω απο τον Εργοτέλη, πρέπει να πω, για κάποια πράγματα που ακούστηκαν κατά καιρούς. Και μόνο η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι άνθρωποι αυτοί είναι για μένα κάτι μεγάλο. Ποτέ δεν θα τους πρόδιδα. Εχω δεθεί πολύ με την ομάδα. Περάσαμε και εδώ δυσκολίες και δέθηκα. Βρήκα ηρεμία στον Εργοτέλη. Πέρσι είχαμε μεγάλες δυσκολίες στα οικονομικά. Υπήρχε όμως μια ηρεμία, που δεν την είχα ποτέ στον ΟΦΗ. Είναι έτσι το κλίμα της ομάδας. Ακόμα και σε μια ήττα, τα συναισθήματα είναι διαφορετικά.
Πάμε για το επόμενο. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω απο τον Εργοτέλη και ούτε το συζήτησα ποτέ. Η περσινή χρονιά ήταν μεγάλη δικαίωση για όλους.
Η ομάδα ανέβηκε κατηγορία, ενώ ανέδειξε και πολλούς παίκτες.
Ο Εργοτέλης στηρίζει τα παιδιά του και καλά κάνει.
Αυτό είναι το μέλλον. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που έρχονται απο πίσω, που μπορούν να κάνουν πράγματα και σιγά-σιγά θα αναδειχθούν. Και πέρσι έλεγαν ότι είμαστε ο αδύναμος κρίκος. Και φέτος το καλοκαίρι έλεγαν το ίδιο.
Αυτό είναι καλό για μας. Πέρσι η ομάδα ανέβηκε κατηγορία. Φέτος έχει κάνει μια πολύ καλη πορεία».

Ο Πίτσος αναφέρεται και στον Σίνισα Γκόγκιτς, ο οποίος είχε συμβολή στην περσινή άνοδο της ομάδας. Οπως λέει «είχαμε δίπλα μας ένα προπονητή που ήταν δίπλα μας. Ο Σίνισα πρόσφερε πολλά. Είχε 4-5 έμπειρα παιδιά και κάποιους νέους που για πρώτη φορά έπαιζαν την κατηγορία. Τους δίδαξε πολλά. Δούλεψε πολύ με τα μικρά παιδιά. Τους έμαθε πως να παίζουν. Μετά απο μια κοιλιά που κάναμε με 9 παιχνίδια χωρίς νίκη πλήρωσε το μάρμαρο.
Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Ηταν τυχερός ο Εργοτέλης, που είχε ένα τέτοιο προπονητή.
Το στοίχημα το κερδίσαμε. Βγήκαμε κατηγορία και αναδείχθηκαν νέα παιδιά στην ομάδα».

Ποδόσφαιρο και ...χρήματα

Για το αν έχει καταφέρει να βγάλει χρήματα απο το ποδόσφαιρο, ο Πίτσος αναφέρει σχεδόν γελώντας πως «δεν έχω βγάλει πολλά χρήματα. Είχα πάντα μικρά συμβόλαια. Δεν είμαι απο αυτούς που λένε ότι μπορούν να ζήσουν απο το ποδόσφαιρο. Ομως δεν έχω παράπονο. Εχω ζήσει μια καλή ζωή μέχρι τώρα. Ισως θα μπορούσα να διεκδικήσω περισσότερα. Δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας όμως.
Αν θυμηθώ τις συζητήσεις για τις ανανεώσεις συμβολαίων, τι να πώ. Με ρίχνουν πολύ εύκολα» (γέλια).

Κολλητοί φίλοι

Οι μεγάλες φιλίες που έχει κάνει στο ποδόσφαιρο, είναι αυτή με τον Μανόλη Ρουμπάκη, που κρατάει μέχρι σήμερα. Με Τον Τάσο Τριανταφύλλου, με τον οποίο επίσης έπαιξε στον ΟΦΗ.
Αλλά και με τον Κώστα Αργέντη, με τον οποίο δεν υπήρξε ποτέ συμπαίκτης. Οπως λέει
«με τον Ρουμπάκη είμαστε απο μικροί μαζί. Είμαστε πολλά χρόνια στον ΟΦΗ. Αυτός τα έχει ακούσει πιο πολύ απο μένα (γέλια). Κακώς όμως. Ο Μανόλης μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα στην καριέρα του.Τον έριχνε η κερκίδα. Ειχε πολλά προσόντα.
Είμαστε φίλοι και κολλητοί απο παλιά. Δωμάτιο μαζί. Σε όλα μαζί.
Και με Τάσο Τριανταφύλλου πολύ καλοί φίλοι. Παίξαμε μαζί και στον ΟΦΗ.
Με τον Κώστα Αργέντη επίσης. Αν και δεν παίξαμε ποτέ μαζί».
Στον Εργοτελη,με τον Αθανασίου και Ρομάνο, είμαστε πιο κοντά.
Ο Ντιέγκο είναι απο τους μεγαλύτερους συμπαίκτες που είχα. Μεγάλη προσωπικότητα και αξιόλογο παιδί. Μπορεί να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα.
Είναι όμως και αυτός άνθρωπος που δεν προδίδει εύκολα ανθρώπους».

Οικογένεια και ποδόσφαιρο

Ο Μηνάς Πίτσος, έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια. Με δυο παιδιά (αγοράκι-κοριτσάκι). Ο ίδιος λέει πως «μια οικογένεια κατασταλάζει τον ποδοσφαιριστή. Τα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα. Σοβαρεύεις. Πρώτα να έχεις την υγεία σου και μετά να χαίρεσαι την κάθε μέρα.
Οι ποδοσφαιριστές κάναμε το χόμπι μας επάγγελμα. Η οικογένεια σε ηρεμεί όμως. Βέβαια με τα δυο παιδιά θέλει τρέξιμο».

«Δεν θα παίζω μπάλα μέχρι τα 40»

Ο Μηνάς Πίτσος δεν το κρύβει ότι σκέφτεται το τέλος. Το πότε θα είναι αυτό; Ο ίδιος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και στο τέλος της φετινής χρονιάς. Ο ίδιος λέει ότι «είμαι 33 ετών και θα είμαι ψεύτης αν πώ ότι δεν το σκέφτομαι. Οταν δώ ότι με προδίδουν τα γόνατα μου θα σταματήσω.Θέλω να σταματήσω σε υψηλό επίπεδο.
Κάθε χρόνο λέω ότι ίσως είναι η τελευταία χρονιά. Το ίδιο λέω και φέτος. Θα δούμε. Υπάρχουν και οι τραυματισμοί. Θέλω να σταματήσω με ψηλά το κεφάλι.Δεν θα παίζω μπάλα μέχρι τα 40. Ούτε θα παίξω μπάλα σε χαμηλές κατηγορίες. Οχι γιατί το υποτιμώ, αλλά γιατί δεν μπορώ να το κάνω. Ειδικά να παίζω, σε πλαστικά γήπεδα. Δεν με πειράζει η Β' Εθνική. Την έπαιξα και με ΟΦΗ και με Εργοτέλη. Αλλά τώρα είναι αλλιώς». Για το μέλλον του μετά το ποδόσφαιρο, τονίζει ότι «θέλω να βγάλω δίπλωμα προπονητή. Και βλέπουμε. Δεν έχω σκεφτεί το μέλλον μετά το ποδόσφαιρο. Οσο φτάνουμε προς το τέλος προβληματιζόμαστε. Θα το δούμε. Οτι είναι να έρθει, θα έρθει».

Read 16527 times Last modified on Thursday, 16 July 2015 14:00
Rate this item
(0 votes)

Latest from george

Image Gallery

{gallery}507{/gallery}