Print this page

Συγκλονιστικά πανό

04 Oct 2020 Written by

Η συγκίνηση ξεχείλισε στην Τούμπα, στο περιθώριο του αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ.

21 χρόνια συμπληρώθηκαν απο το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν ξέχασαν τα αδικοχαμένα «αετόπουλα» και η Τούμπα γέμισε με συγκλονιστικά πανό πριν τη σέντρα του αγώνα με τον ΟΦΗ.

Μήνυμα με την θλίψη της, εξέφρασε και η ΠΑΕ ΟΦΗ με ανάρτηση της στα social media, με τη φράση "κανένας δεν σας ξεχνάει".

Mια από τις πιο μαύρες μέρες της Ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού ξημέρωσε στις 4 του Οκτώβρη του 1999.

Λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, εξετράπη της πορείας του, ύστερα από σύγκρουση με διερχόμενο φορτηγάκι πάνω σε προσπέραση του λεωφορείου, με το βαρύ όχημα να πέφτει σε χαντάκι και να κοστίζει τη ζωή σε έξι οπαδούς του «δικέφαλου».

Περίπου δυο χιλιόμετρα πριν από τα Τέμπη, στις 4:30 τα ξημερώματα, το τουριστικό λεωφορείο, που μετέφερε 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ, η μοίρα ήταν αδυσώπητη για έξι από αυτούς, που δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους και δεν ξαναστάθηκαν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας.

Τη ζωή του έχασε κι ο οδηγός του οχήματος με το οποίο συγκρούστηκε το λεωφορείο.

Οι οπαδοί ήταν στην πλειονότητα από τον σύνδεσμο του Κορδελιού.

Εκεί που σταμάτησε για πάντα ο χρόνος, στήθηκε ένα μνημείο για να θυμίζει ότι ένας από τους πιο ταξιδιάρικους οπαδικούς λαούς της Ελλάδας, θα είχε για πάντα έξι λιγότερους στις εξέδρες και στα πούλμαν...

Οι έξι νεκροί οπαδοί του ΠΑΟΚ: Χαράλαμπος Ζαπουνάκης, ετών 20, Δημήτριος Ανδρεαδάκης, ετών 25, Χριστίνα Τζιόβα, ετών 18, Αναστάσιος Θέμελης, ετών 22, Γεώργιος Γκανάτσιος, ετών 17, Κυριάκος Λαζαρίδης, ετών 17.

Γ.Κορτς

Read 343 times Last modified on Wednesday, 07 October 2020 11:30
Rate this item
(0 votes)

Latest from george