Print this page

Εκτονώνεται η ένταση στο κολυμβητήριο

13 Feb 2020 Written by

Εκτονώνεται απο ότι φαίνεται η κατάσταση στο κολυμβητήριο Ηρακλείου, για τις αντιδράσεις που είχε φέρει η κατανομή των διαδρομών, καθώς σωματεία που είχαν θεωρηθεί ότι αδικούνται κίνησαν νομικές διαδικασίες και έστειλαν εξώδικα στον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΗ. Η  Διοικούσα Επιτροπή Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου με τη σειρά της, ζήτησε τη συνδρομή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ώστε να βρεθεί λύση.

Ο Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Σαρακατσάνης και ο τεχνικός σύμβουλος κ. Χούμας βρέθηκαν στο Ηράκλειο και είχαν συζήτηση στο ξενοδοχείο IBIS με τα κολυμβητικά σωματεία του Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση του, το ΕΑΚΗ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Στην ανακοίνωση του, αναφέρει:

Μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα παρά τις αρχικές επιφυλάξεις όλων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση της Διοίκησης με τα στελέχη της κολυμβητικής ομοσπονδίας και των σωματείων με αφορμή το χρόνιο πρόβλημα της κατανομής των διαδρομών.

Αυτό που κρατάμε είναι ότι τα σωματεία κατάλαβαν ότι ο ρόλος της Διοίκησης είναι διαφορετικός από την κατανομή των διαδρομών. Κατάλαβαν οτι οι λύσεις δίνονται μέσα απο διάλογο και όχι μέσα απο εξώδικα.

Το ευτυχές και αισιόδοξο είναι ότι έμαθαν να συζητάνε, να αναζητούν τι είναι αυτό που τους ενώνει και να αφήσουν στην άκρη εγωισμούς και αυτά που τους χωρίζουν.

Ήδη τα πρώτα βήματα είναι θετικά αφού μετά το πέρας της συνάντησης αναζήτησαν μόνοι τους λύσεις με συνεργασία έτσι ώστε με ομαλότητα να ολοκληρωθεί η υφιστάμενη χρόνια. Αποφάσισαν ότι με όρους και κανόνες από τα όργανα αποδεκτούς για όλους θα προετοιμαστούν κατάλληλα για τη νέα χρονιά μόνοι τους χωρίς κηδεμονίες, χωρίς αποφάσεις που να ευνοούν ή να πλήττουν σωματεία.

Και τα 11 σωματεία συμφώνησαν ότι οι αποφάσεις πρέπει και επιβάλλεται να παίρνονται από τα όργανα. Ζητήθηκε απο την ΠΕΚΥΚΡ να καταθέσει τη δική της εισήγηση έτσι ώστε έγκαιρα να προγραμματίσουν τη νέα κολυμβητική χρόνια.

Ως Διοίκηση νιώθουμε περήφανοι και για την πρωτοβουλία μας και για την ενέργειά μας να καλέσουμε σε σύσκεψη παρουσία του Γραμματέα της ΚΟΕ κ. Σαρακατσάνη και του τεχνικού συμβούλου κ. Χούμα όλα τα σωματεία τα οποία έδειξαν πραγματικά ότι όντως θέλουν να λυθεί το πρόβλημα.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις η κοινή φωτογραφία με τα χαμόγελα όλων.

Διοικούσα Επιτροπή Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου

Read 598 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from george