karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Ο αποκλεισμός του ΟΦΗ, μέσα απο τα μάτια ενός μεγάλου σκόρερ

19 Sep 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Πριν απο 34 χρόνια (17/9/1986) ο ΟΦΗ στο πρώτο ευρωπαικό του παιχνίδι, είχε τον μεγάλο Γιώργο Βλαστό στο σωστό σημείο και στο παιχνίδι με την Χάιντουκ στο Γεντί Κουλέ, την κέρδισε με 1-0, σημειώνοντας την πρώτη ευρωπαική του νίκη στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ο ΟΦΗ επέστρεψε μετά απο 20 χρόνια, στην κλασική του διοργάνωση (Γιουρόπα Λίγκ σήμερα) και σε μια αντίστοιχη φάση μέσα στην περιοχή, είχε τον Φιγκειρέδο, σε θέση βολής, αλλά ο Βραζιλιάνος επιθετικός αστόχησε και τελικά ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα αποκλεισμό απο τον Απόλλωνα Λεμεσού με 1-0.

«Φαινόταν ότι θα κριθεί στο γκολ το παιχνίδι» μας είπε στον ΣΚΑΙ Κρήτης, ο Γιώργος Βλαστός, που τιμήθηκε στο παιχνίδι με τους Κύπριους (μαζί με τον Ακη Αγιομαμίτη), για το πρώτο ευρωπαικό γκολ που είχε βάλει με τον ΟΦΗ πριν απο 34 χρόνια.

Οπως θυμάται «ήταν μια ωραία σέντρα του Μίλτου απο αριστερά, η μπάλα ήρθε στην περιοχή, την διεκδίκησε ο Σαμαράς με τους αμυντικούς της Χάιντουκ, ήρθε η μπάλα σε μένα, σούταρα δυνατά και την έστειλα στα δίχτυα» μας λέει ο «Ρουμενίγκε» του ΟΦΗ εκείνης της χρυσής εποχής.

Δυστυχώς ο Φιγκειρέδο, δεν είχε δεί την γκολάρα του Βλαστού για να κάνει το ίδιο.
Δυνατό σουτ και η μπάλα στα δίχτυα.

Ο πρώην πλέον Βραζιλιάνος επιθετικός του ΟΦΗ, ίσως είχε στο μυαλό του τα…πετροδολάρια απο τον Αραβία (πουλήθηκε μετά το παιχνίδι σε ομάδα του Ντουμπάι) και το πλασέ του, πήγε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Αν ο ΟΦΗ είχε σκοράρει πρώτος στο 42’ του αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού, ίσως το παιχνίδι να είχε διαφορετική εξέλιξη.

«Δεν υπάρχει αν στο ποδόσφαιρο» μας λέει ο σπουδαίος Γιώργος Βλαστός, ένας απο τους κορυφαίους σκόρερ του ΟΦΗ όλων των εποχών, αλλά και ένας σπουδαίος επιθετικός στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Σίγουρα αν πήγαινε ο ΟΦΗ με το 1-0 στα αποδυτήρια, θα έβρισκε περισσότερους χώρους» συμπληρώνει ο παλαίμαχος επιθετικός.

Για το ευρωπαικό παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ μας είπε ότι «ήταν ένα παιχνίδι που θα κρινόταν στο γκολ. Το έβαλε ο Απόλλων και πήρε την πρόκριση».

Διέκρινε όμως, απο πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας των δυο ομάδων πως «ο ΟΦΗ δεν βρήκε χώρους στο γήπεδο, ο αντίπαλος είχε πολύ κοντά τις γραμμές του. Και ο Απόλλων δεν έκανε ευκαιρίες. Εβαλε το γκολ και μετά είχε λόγο να το κρατήσει».

Για το τι συζητούσαν την ώρα του αγώνα με τον άλλοτε Κύπριο επιθετικό του ΟΦΗ Ακη Αγιομαμίτη, αλλά και τους άλλους παλαίμαχους, μας είπε πως «ανταλλάζαμε απόψεις για το παιχνίδι. Πάντα με το χαμόγελο όπως παλιά. Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία. Το παιχνίδι φαινόταν δύσκολο για αυτόν. Ο Απόλλων ήταν πολύ καλά στημένος αμυντικά. Ο ΟΦΗ δεν βρήκε διαδρόμους. Είχε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο με τον Φιγκειρέδο στο πρώτο ημίχρονο σε όλο το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ δεν βρήκε χώρους στο γήπεδο, ο αντίπαλος είχε πολύ κοντά τις γραμμές του. Ο Απόλλων δεν άλλαξε καθόλου την τακτική του. Απο το πρώτο λεπτό, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Φάνηκε πιο έτοιμη ομάδα, απο τον ΟΦΗ. Οχι, καλύτερη. Πιο έτοιμη. Εχει όμως και καλούς παίκτες».

Για το αν ο ΟΦΗ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, ο Γιώργος Βλαστός, δείχνει να συμφωνεί.
Οπως λέει «δεν είδα μεγάλες διαφορές στις ομάδες. Για μένα ήταν μια ευκαιρία για τον ΟΦΗ, να πάρει την πρόκριση. Ομως τα ευρωπαικά παιχνίδια είναι διαφορετικά. Οι ομάδες που έχουν την εμπειρία ξέρουν πως να τα αντιμετωπίσουν».

Ο Παλαίμαχος επιθετικός σημειώνει με νόημα ακόμη ότι «ο ΟΦΗ έχει κάνει ελλιπή προετοιμασία, καμία ομάδα δεν έχει κλείσει το ρόστερ, το ίδιο και η δική μας ομάδα.
Καλό θα ήταν ο ΟΦΗ να ήταν έτοιμος σε αυτό και να πέρναγε στον δεύτερο γύρο, γιατί θα ήταν μια διάκριση, πέρα απο το χρηματικό που είναι σημαντικό. Είναι διάκριση για την ομάδα. Τα παιδιά προσπάθησαν έδωσαν την μάχη, αλλά φαινόταν, δεν ήταν έτοιμη η ομάδα. Οι παίκτες έδωσαν αυτό που είχαν. Μετά το 60’ έβλεπα κουρασμένα παιδιά, γιατί δεν έχει γίνει προετοιμασία. Η αντίπαλη ομάδα, επίσης, είχε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια».

Ο άλλοτε επιθετικός του ΟΦΗ, αναφέρθηκε και στο άδειο Γεντί Κουλέ. Οπως είπε «έπαιξε το ρόλο του. Είναι ένα θέατρο χωρίς κόσμο. Είναι άχαρο. Και εγώ στην κερκίδα θα ήθελα κόσμο δίπλα μου. Να δώσει φωνή και πάθος στους παίκτες. Ειδικά στο Γεντί Κουλέ, ξέρουμε τη σημασία της έδρας».

Ο Βλαστός, στα θετικά που διέκρινε στον ΟΦΗ, ήταν η παρουσία του Σελίμοβιτς στην άμυνα. Οπως είπε «μου άρεσε ο Σελίμοβιτς. Ελλειπε απο την ομάδα. Είναι δυνατός, γρήγορος, μαχητής, έχει τη πρώτη πάσα. Μου έκανε εντύπωση. Πέρσι είχαμε προβλήματα στην άμυνα. Πιστεύω θα βοηθήσει».

Για την επόμενη μέρα στον ΟΦΗ, ανέφερε πως «η ομάδα έδωσε το σύνθημα. Προχωράμε.
Πάμε για το επόμενο. Ο ΟΦΗ έχει ηρεμία. Δεν ιδρώνει και το αυτί, απο φωνές. Είδαμε τη διαφορά με τον Αρη. Ο Αρης απέλυσε τον προπονητή, εμείς είπαμε πάμε, προχωράμε».

Ακόμη, «απάντησε» στον Ακη Αγιομαμίτη, ο οποίος τον χαρακτήρισε «αλεπού μέσα στην περιοχή» και «μεγάλο επιθετικό».

Ο Βλαστός για τον άλλοτε Κύπριο στόπερ του ΟΦΗ, είπε ότι «ο Ακης ήταν η ψυχή της ομάδας. Μπαίναμε στο γήπεδο και μας έπιανε απο το γιακά. Πάμε δυνατά μας έλεγε. Ξυπνάμε. Μεγάλος μαχητής».

Read 1831 times Last modified on Wednesday, 23 September 2020 00:33
Rate this item
(0 votes)

Media

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi