Print this page

Δεν ξέχασαν το "λιοντάρι της Κρήτης" που έφυγε...

10 Sep 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

To σήμα κατατεθέν στην καριέρα του Νίκου Γιαλαμά, ήταν ο ΟΦΗ.
Υπήρξε ένα Κρητικόπουλο, που έζησε το όνειρο του ΟΦΗ, στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και κατέγραψε με τη φανέλα του και ευρωπαικές συμμετοχές στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ!
Δεν ήταν όμως μόνο ο ΟΦΗ, ο σταθμός της καριέρας, του άτυχου Νίκου Γιαλαμά, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 49 ετών απο ανακοπή καρδιάς.
Ξεχωριστό για τον κρητικό γκολκίπερ, ήταν το πέρασμα του απο τον ιστορικό Πανσερραικό, την εστία του οποίου υπερασπίστηκε την περίοδο 1999-2001 καταγράφοντας μάλιστα 69 συμμετοχές και όπως μαρτυρούν οι Σερραίοι έδωσε σε όλα τα παιχνίδια τον καλύτερο του εαυτό.
Στον Πανσερραικό, ο Γιαλαμάς, είχε συμπαίκτη τον γνώριμο του απο τον ΟΦΗ Γιώργο Τσιφούτη, ο οποίος ήταν ένας παίκτης-σύμβολο για την ομάδα των Σερρών, μετά το πέρασμα του απο τον ΟΦΗ.
Στο άκουσμα του ξαφνικού θανάτου, του Νίκου Γιαλαμά, οι Σερραίοι με αναφορές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκαναν λόγο για το «Λιοντάρι της Κρήτης», (Λιοντάρι είναι το σήμα του Πανσερραικού) αλλά και το πανό που του είχαν αναρτήσει οι φίλαθλοι του Πανσερραικού, στην εποχή, που αγωνιζόταν στον Πανσερραικό («Γιαλαμάς, το λιοντάρι της Κρήτης»).
Ο Νίκος Γιαλαμάς αγωνίστηκε ακόμη στον ιστορικό ΑΟΑΝ, στον Αγιο Νικόλαο (2002).
Οι Αγιονικολιώτες δεν τον ξέχασαν και στο άκουσμα του θανάτου του, ανέβασαν μια φωτογραφία, με το Νίκο Γιαλαμά, να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
“Ηταν μέλος και πρωταγωνιστής της ομάδας σε σπουδαίες στιγμές της ιστορίας της» έγραψε η ομάδα του Αγίου Νικολάου στην συλλυπητήρια ανακοίνωση της.
Το ίδιο και ο Γιούχτας, ένας ακόμη σταθμός του Νίκου Γιαλαμά στην Κρήτη.
Οπως γράφει η ομάδα των Αρχανών «ο Νίκος Γιαλαμάς συνέβαλε σε σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις που σημείωσε ο Γιούχτας την προηγούμενη δεκαετία»
Ο Νίκος Γιαλαμάς σε επίπεδο Κρήτης, αγωνίστηκε ακόμη στα Χανιά, στον Ολυμπιακό Χερσονήσου, αλλά και στον Πατούχα Βιάννου.
Ο Γιαλαμάς αγωνίστηκε σε 2 παιχνίδια με τον ΟΦΗ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 12 παιχνίδια στην Α’ Εθνική (Σούπερ Λίγκ), έπαιξε 13 παιχνίδια στο Κύπελλο Ελλάδος και κατέγραψε πολλά παιχνίδια ακόμη σε Β' και Γ' Εθνική.
Η καριέρα του φαίνεται να φτάνει προς το τέλος της, απο το 2003 και μετά, όπου αργότερα ασχολήθηκε για λίγο με την προπονητική, κυρίως με τα μικρά παιδιά και πήρε και το δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Β’. Ηταν μέλος του συνδέσμου προπονητών Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ενα ρέκβιεμ για το Νίκο Γιαλαμά

Το τελευταίο αντίο στο χαμογελαστό παιδί του ΟΦΗ

Read 429 times Last modified on Monday, 14 September 2020 13:05
Rate this item
(0 votes)

Latest from george