karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Ταφόπλακα στα ερασιτεχνικά σωματεία

29 Jul 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

"Ηρθε η ώρα ...ενταφιασμού των Ερασιτεχνικών σωματείων". 

Με την φράση αυτή, ο ΠΑΟΚρουσώνα, εκφράζει τη συμπαράσταση του, στην ομάδα του Ρωμανού, με τον οποίο αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία (Α1 ΕΠΣΗρακλείου), για το θέμα που ανέδειξε με ανακοίνωση της η ομάδα της Ελιάς, με αφορμή την απόφαση του Δήμου Χερσονήσου, να ζητάει αντίτιμο (ενοίκιο), απο τις ερασιτεχνικές ομάδες, για την χρήση των γηπέδων, αλλά και ποσοστά απο τις διαφημιστικές ταμπέλες, αλλά και τα εισιτήρια που κόβουν στα παιχνίδια, έσοδα που είναι τα μοναδικά που έχουν οι ομάδες για την επιβίωση τους.

"Ηρθε η ώρα. Οτι δεν κατάφερε η οικονομική κρίση, ότι δεν κατάφερε ο covid-19, αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα" προσθέτει στην ανακοίνωση του ο ΠΑΟΚαρουσώνα.

Η απόφαση αυτή του Δήμου Χερσονήσου, έχει προκαλέσει κλιμακωτές αντιδράσεις, καθώς και σύλλογοι απο άλλα σπορ που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, είναι έτοιμες να ξεσηκωθούν, καθώς δηλώνουν αδυναμία να καλύψουν, αυτό που ζητάει η δημοτική αρχή.

Λέγεται ότι η απόφαση επεκτείνεται σε όλα τα σπορ, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και τα ερασιτεχνικά σωματεία, αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα.

Ανακοίνωση συμπαράστασης, προς την ομάδα του Ρωμανού, εξέδωσε και η ΑΕΚατσαμπά, η ποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "θεωρούμε απαράδεκτο να ζητάει ο ένας Δήμος μέρος από τα πενιχρά έσοδα μια ομάδας τοπικού που στην ουσία όλοι ξέρουν ότι δεν φτάνουν ούτε για τα μισά έξοδα μιας αγωνιστικής σεζόν".

Και προσθέτει ότι "οι ομάδες του τοπικού επιτελούν κοινωνικό έργο συντηρώντας ανδρικό τμήμα και Ακαδημίες χωρίς να υπάρχει επιχειρηματικό κέρδος αλλά αντίθετα οι ερασιτέχνες παράγοντες στηρίζουν με δικά τους έξοδα τα σωματεία του τόπου τους".

Αιχμηρή είναι και η τοποθέτηση που κάνει στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΝΟΜ, Γιάννης Κρητικός, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως "φαίνεται η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου αδυνατεί να αντιληφθεί την έννοια του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μάλλον θεωρεί ότι οι διοικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων διαχειρίζονται πακτωλό χρημάτων και αναζητεί τρόπους να καρπωθεί μέρους των. Υπενθυμίζουμε ακόμη στη Δημοτική Αρχή Χερσονήσου ότι ο νόμος προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων συλλόγων, μέχρι ποσοστό 1,5% του προϋπολογισμού του Δήμου (άρθρο 202 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων). Αλήθεια, ο οικονομικά εύρωστος Δήμος Χερσονήσου, προτίθεται να υλοποιήσει την πρόβλεψη του νόμου αυτή, όπως μια σειρά άλλων δήμων, με μικρότερες οικονομικές δυνατότητες, πράττουν;".

Ισως θα πρέπει η δημοτική αρχή της Χερσονήσου, να έρθει σε μια συνενόηση με τις ομάδες, πριν ξεκινήσει την επιβολή, του μέτρου αυτού. Τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν αντέχου το κόστος. Αν δε, την ίδια οικονομική πολιτική ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, τότε θα μιλάμε για οριστική ...ταφόπλακα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με απρόβλεπτες κοινωνικές και αθλητικές συνέπειες.

 

Δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί για το θέμα αυτό:

 

Η τοποθέτηση του πρώην προέδρου του ΠΑΝΟΜ Γιάννη Κρητικού:

Με μεγάλη μας έκπληξη, η οποία αμέσως μετατράπηκε σε τεράστια αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε δυστυχώς από τρίτους και κατόπιν εορτής για τα σχέδια του Δήμου Χερσονήσου που αφορούν τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο Δήμος Χερσονήσου, μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης συνέταξε και ψήφισε σήμερα Τρίτη 28/7 σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Χώρων, προκειμένου αυτό να τύχει διαβούλευσης με τους πολίτες χωρίς κανένα από τα αθλητικά σωματεία της περιοχής να γνωρίζει το παραμικρό.

Η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου, αντί συνεννόησης με τους χρήστες των αθλητικών χώρων, αντί κοινού προβληματισμού με τα σωματεία, αντί να αφουγκραστεί τις αγωνίες των αθλητών, αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις σε χρόνια ή παροδικά προβλήματα, ψηφίζει σχέδιο κανονισμού λες και έχει να διαχειριστεί χώρους ολυμπιακών προδιαγραφών τους οποίες χρησιμοποιούν οι πρωταθλήτριες ομάδες κόσμου. Φαίνεται η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου αδυνατεί να αντιληφθεί την έννοια του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μάλλον δεν γνωρίζει την δουλειά που γίνεται στα τμήματα των συλλόγων μας, το επίπεδο των αθλητών μας, τις θυσίες τις οποίες όλοι οι ασχολούμενοι κάνουμε. Μάλλον θεωρεί ότι οι διοικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων διαχειρίζονται πακτωλό χρημάτων και αναζητεί τρόπους να καρπωθεί μέρους των.

Θα πρέπει να γνωρίζει η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου όπως και η σημερινή Δημοτική Αρχή ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή μας έχουν δημιουργηθεί με κόπο και ιδρώτα ανθρώπων των αθλητικών σωματείων, πολλές φορές και με χρήματα των διοικήσεών τους, με σκοπό να αθλείται η νεολαία μας. Ας προσπαθήσει να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή, ας φροντίσει για την καλή συντήρηση και επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων και ο Δήμος μας, αντί να προσπαθεί να αντλήσει έσοδα από τα μη υπάρχοντα στα ταμεία μας.

Υπενθυμίζουμε ακόμη στη Δημοτική Αρχή Χερσονήσου ότι ο νόμος προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων συλλόγων, μέχρι ποσοστό 1,5% του προϋπολογισμού του Δήμου (άρθρο 202 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων). Αλήθεια, ο οικονομικά εύρωστος Δήμος Χερσονήσου, προτίθεται να υλοποιήσει την πρόβλεψη του νόμου αυτή, όπως μια σειρά άλλων δήμων, με μικρότερες οικονομικές δυνατότητες, πράττουν;

Καλούμε την Δημοτική Αρχή Χερσονήσου να αποσύρει άμεσα το σχέδιο που σήμερα ψηφίστηκε. Να προκαλέσει συναντήσεις με τους χρήστες των αθλητικών χώρων, να ακούσει τις προτάσεις τους, να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Ας γνωρίσει και τους χώρους που θέλει να διαχειριστεί, αφού φαίνεται ότι ο συντάκτης του σχεδίου ούτε καν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί. Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι καθήκον της και υποχρέωσή της είναι η ενίσχυση του αθλητισμού.

Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε τις διοικήσεις των ποδοσφαιρικών συλλόγων που έχουν έδρα στο Δήμο μας σε κοινή συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και κοινή δράση. Τις επόμενες ημέρες θα αναλάβουμε σχετική πρωτοβουλία.

Με εκτίμηση ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κρητικός Γιάννης.

 

H ανακοίνωση του ΠΑΟΚρουσώνα:

Ο ΠΑΟΚΡΟΥΣΩΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ !!!
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ .
ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ....ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο covid 19 ΜΑΛΛΟΝ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ......
ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
ΝΕΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ....
ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ......
ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΧΡΗΜΑΤΑ - ΧΡΟΝΟ - ΙΔΡΩΤΑ - ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ....
ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ....
Η ΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΟΧΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ .... ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΗΠΕΔΟ .... ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ....
ΔΣ
ΠΑΟΚΡΟΥΣΩΝΑ

 

H ανακοίνωση της ΑΕΚατσαμπά:

 «Η διοίκηση της ΑΕΚατσαμπά "Di Babbo Climatecnica" πιστή στις αρχές της ομάδας μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση μας στην ομάδα του Ρωμανού απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις του Δήμου Χερσονήσου για την μίσθωση του γηπέδου στο χωριό της Ελιάς.

Θεωρούμε απαράδεκτο να ζητάει ο ένας Δήμος μέρος από τα πενιχρά έσοδα μια ομάδας τοπικού που στην ουσία όλοι ξέρουν ότι δεν φτάνουν ούτε για τα μισά έξοδα μιας αγωνιστικής σεζόν.

Οι ομάδες του τοπικού επιτελούν κοινωνικό έργο συντηρώντας ανδρικό τμήμα και Ακαδημίες χωρίς να υπάρχει επιχειρηματικό κέρδος αλλά αντίθετα οι ερασιτέχνες παράγοντες στηρίζουν με δικά τους έξοδα τα σωματεία του τόπου τους.

Διεκδικούμε δωρεάν γήπεδα για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία του Ηρακλείου, δωρεάν κάλυψη όλων των παγίων εξόδων των σωματείων και σοβαρή χρηματοδότηση για τα ερασιτεχνικά σωματεία, για την κάλυψη των εξόδων των μικρών και μεγάλων αθλητών.

Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ότι πιο σημαντικό υπάρχει στο σύνολο του αθλητισμού στη χώρα μας και χρειάζεται στήριξη για ανάπτυξη και όχι φορολογική εκμετάλλευση.

Με τιμή το ΔΣ της ΑΕΚατσαμπά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Δήμος που ζητάει απο ερασιτεχνικές ομάδες να πληρώνουν ενοίκιο και ποσοστά απο εισιτήρια και χορηγούς

 

Read 643 times Last modified on Sunday, 02 August 2020 23:47
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi