karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Αθλητισμού είναι τόσο κοντά στους αθλητές

03 Apr 2020 Written by
 
H ένταξη της οικογένειας του αθλητισμού στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης και η οικονομική "ανάσα" στην πολύ δύσκολη αυτή εποχή της πανδημίας, έφερε βροχή ανακοινώσεων απο τις Λίγκες και τους ίδιους τους αθλητές, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την αποτελεσματική του στάση στο όλο ζήτημα.
Ακόμα και Λίγκες που είχαν κρατήσει αποστάσεις απο τον Υφυπουργό, όπως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, του αναγνωρίζουν την συμβολή του, στην ένταξη του αθλητισμού στα μέτρα, ενώ τα όργανα των αθλητών, τονίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Αθλητισμού, στέκεται τόσο έντονα δίπλα τους και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή.
Τα "ευχαριστώ" της Ελληνικής αθλητικής κοινότητας, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την ένταξη του αθλητισμού στα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊο, είναι πολλά.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην ανακοίνωση της,  αναφέρει ότι "είναι ίσως η πρώτη φορά που ο ελληνικός αθλητισμός στηρίζεται εν ώρα κρίσης, γεγονός που πρέπει να επισημανθεί, καθώς πρόκειται για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση της αθλητικής οικογένειας σε σχέση με την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας που ορθά απολαμβάνει τη μέριμνα και τη στήριξη της Πολιτείας στον αγώνα ενάντια στη φονική πανδημία" αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της.
Ανακοινώσεις εξέδωσαν ακόμη οι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών (βόλει) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων καλαθοσφαιστών (ΠΣΑΚ).
Oι βολειμπολίστες αναφέρουν ότι "συγχαίρουμε κι ευχαριστούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει χειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας".
Ενώ οι αθλητές του μπάσκετ επισημαίνουν πως "είναι από τις ελάχιστες φορές, που ένας άνθρωπος με θεσμικό ρόλο στο χώρο του αθλητισμού, στέκεται τόσο πολύ κοντά στους αθλητές".
Το πιο σημαντικό για τον Αυγενάκη είναι πάντως ότι όλα αυτά τα λόγια, για τη στάση του στο ζήτημα, δεν είναι κάποια αίσθηση ή διαπίστωση. Είναι λόγια που προέρχονται απο τους ίδιους τους ανθρώπους που στελεχώνουν τον αθλητισμό. Και αυτό είναι το σημαντικό.
Η Σούπερ Λίκ 2 και Football league (Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας), στην οποία το πρόβλημα επιβίωσης των ποδοσφαιριστών είναι πραγματικά μεγάλο, τονίζει μεταξύ άλλων ότι "είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους τους φορείς, συλλόγους, αθλητές και τις οικογένειες τους να βιώνουν έμπρακτα κάθε δυνατή υποστήριξη από το κράτος που ζουν".
Ενώ ο ΕΣΑΚΕ, η Λίγκα του επαγγελματικού μπάσκετ, τονίζει πως "οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την άμεση αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος αποδέχθηκε το δίκαιο αίτημά μας και το υλοποίησε άμεσα".
Δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις απο τις Λίγκες και τους αθλητές:
Η ανακοίνωση της ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή):
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες της προς την Ελληνική Κυβέρνηση, που τις δύσκολες αυτές ώρες, ενέταξε αθλητές, σωματεία, αθλητικές ενώσεις αλλά και την ίδια την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στα μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από τη διακοπή των δραστηριοτήτων τους λόγω του κορωνοϊού.
Το αίτημα των αθλητικών φορέων έγινε αμέσως αποδεκτό από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ενημέρωσε τους αρμόδιους Υπουργούς και πέτυχε την αποδοχή του δίκαιου αιτήματος.Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο ελληνικός αθλητισμός στηρίζεται εν ώρα κρίσης, γεγονός που πρέπει να επισημανθεί, καθώς πρόκειται για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση της αθλητικής οικογένειας σε σχέση με την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας που ορθά απολαμβάνει τη μέριμνα και τη στήριξη της Πολιτείας στον αγώνα ενάντια στη φονική πανδημία.
Ευχή όλων μας είναι να ξεπεραστεί γρήγορα και με τις μικρότερες αρνητικές συνέπειες η κρίση λόγω του κορωνοϊού ώστε ο αθλητισμός να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς. Μέχρι τότε… μένουμε σπίτι!
 
H ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών):
Συγχαίρουμε κι ευχαριστούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει χειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας. Σε μία πρωτόγνωρη κι αβέβαιη πραγματικότητα, ο υφυπουργός ακούει με προσοχή κι αμείωτο ενδιαφέρον την αθλητική οικογένεια, εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή του προς αυτή.
Έδειξε παράλληλα διορατικότητα, καθώς, με δική του πρωτοβουλία, κινήθηκε εγκαίρως ώστε να θωρακιστούν οι εμπλεκόμενοι με τον επαγγελματικό αθλητισμό από τις συνέπειες του κορονοϊού και να μπορέσουν να εξασφαλίσουν το επίδομα ειδικού σκοπού.
Είμαστε υπερήφανοι για τους χειρισμούς του κ. Αυγενάκη, ο οποίος στηρίζει επίσης σειρά κοινωνικών δράσεων, όπως εξάλλου επιτάσσει το αθλητικό ιδεώδες, στις οποίες συμμετέχει και ο ΠΑΣΑΠ.
 
H ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβομένων καλαθοσφαιστών (ΠΣΑΚ):
"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών θέλει να εκφράσει δημόσια την εκτίμηση του προς το πρόσωπο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Είναι από τις ελάχιστες φορές, που ένας άνθρωπος με θεσμικό ρόλο στο χώρο του αθλητισμού, στέκεται τόσο πολύ κοντά στους αθλητές.
Ο κύριος Αυγενάκης έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του για όλους τους αθλητές, ακούει τους προβληματισμούς τους και προσπαθεί να δώσει λύση σε ότι πρόβλημα παρουσιαστεί.
Έτσι έγινε και με την περίπτωση του Συνδέσμου μας και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε που στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, συμπεριέλαβε με δίκη του πρωτοβουλία όλους τους αθλητές, ανάμεσα στους οποίους είναι φυσικά και οι καλαθοσφαιριστές - μέλη του ΠΣΑΚ.
Επίσης, έγινε μεγάλη προσπάθεια να συμπεριληφθούν και οι αθλητές της Α2 αλλά και των μικρότερων κατηγοριών, όμως αυτό ήταν ανέφικτο. Ωστόσο, τα δεδομένα θα αλλάξουν από τη νέα σεζόν, αφού έχει δημιουργηθεί ένας ισχυρός δίαυλος επικοινωνίας και υπάρχει κατανόηση από όλες τις πλευρές.
Οι συζητήσεις με τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ συνεχίζονται και ευελπιστούμε πως αυτό το δύσβατο μονοπάτι που διανύουμε, θα βγάλει πιο δυνατό το ελληνικό μπασκετ".
Η Σούπερ Λίκ 2 και Football league (Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας):
Σε μια περίοδο που ολόκληρος ο πλανήτης και κατ’ επέκταση η παγκόσμια αθλητική κοινότητα δοκιμάζονται από την πρωτοφανή μάστιγα του Covid 19, είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους τους φορείς, συλλόγους, αθλητές και τις οικογένειες τους να βιώνουν έμπρακτα κάθε δυνατή υποστήριξη από το κράτος που ζουν.
Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, θέλει να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες της προς την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την υπαγωγή των αθλητών και των μελών μας στα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών που εχουν πληγεί από την πανδημία.
Όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε να σημειώσουμε την πιο σημαντική νίκη! Μένουμε ενωμένοι, μένουμε δυνατοί, μένουμε σπίτι!"
Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: «Ο ΕΣΑΚΕ και οι 14 ΚΑΕ που απαρτίζουν τον Σύνδεσμο χαιρετίζουν τη στάση της Κυβέρνησης προς την Επαγγελματική Καλαθοσφαίριση, που παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει, ενέταξε τις Ανώνυμες Καλαθοσφαιρικές Εταιρείες και Λίγκες στα μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από τη διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την άμεση αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος αποδέχθηκε το δίκαιο αίτημά μας και το υλοποίησε άμεσα.
Οι 14 ομάδες του ΕΣΑΚΕ εναρμονίστηκαν με τα νέα μέτρα στήριξης, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι στην επαγγελματική καλαθοσφαίριση να απολαμβάνουν την μέριμνα που παρέχεται στο σύνολο της «αθλητικής οικογένειας» της χώρας.
Θέλουμε να δηλώσουμε το «παρών» σε κάθε ενέργεια της Πολιτείας που προάγει το αθλητικό πνεύμα και ανταποδίδει στο κοινωνικό σύνολο και στους φιλάθλους μας, την υποστήριξη που τόσα χρόνια απολαμβάναμε.
Ευχόμαστε σύντομα να ξεπεράσουμε όλοι μαζί και με το μικρότερο δυνατό κόστος σε ανθρώπινες ζωές την κρίση, να εστιάσουμε στο κοινό καλό, να αναλάβουμε την ατομική μας ευθύνη, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Μέχρι τότε, μένουμε σπίτι μας και #ζούμεαθλητικά».
Read 1843 times Last modified on Thursday, 09 April 2020 13:21
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi