karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

O Ρικάρντο Βαζ, ο ΟΦΗ που είναι ο γίγαντας που ξυπνάει και η αποθέωση στον Φερνάντο Σάντος

22 Feb 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Με τον αναγεννημένο στον φετινό ΟΦΗ Ρικάρντο Βάζ και την πολύτιμη -πάντα- βοήθεια της μεταφράστριας και στέλεχος της ΠΑΕ ΟΦΗ Ειρήνης Καραμηνά, είχαμε την ευκαιρία στο WINNER του TV-CRETA να μιλήσουμε για τον ΟΦΗ, για τον οποίο ο Πορτογάλος επιθετικός λέει ότι μοιάζει με μεγάλο γίγαντα πουκοιμόταν και τώρα ξυπνάει, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κεητική ομάδα για να επιστρέψει στις Ευρωπαικές διοργανώσεις.
Με τον 25χρονο winger, ο οποίος δεν είναι ο μεγάλος γκολτζής, αλλά φέτος στον δεύτερο γύρο βγάζει ερνέργεια και πάθος στο γήπεδο και έχει βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του, μιλήσαμε ακόμη για  την απόφαση του να παίξει στην Ελλάδα, για το σημαίνει για τον ίδιο το κλάμπ του ΟΦΗ, αλλά και για το συμβόλαιο του, που λήγει το καλοκαίρι αλλά έχει όρο αυτόματης επέκτασης, με συμμετοχές, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των δυο πλευρών.
Ο Βαζ μας μίλησε ακόμη, για την αγάπη του για τη θάλασσα, το υπέροχο παραθαλάσιο Αλκαμπιτές της Πορτογαλίας, που μοιάζει πολύ με την Κρήτη, για την σύντροφο του, που της αρέσει η ζωή στο Ηράκλειο, αλλά και το νεογέννητο υιό του, που ποιός ξέρει μπορεί να παίξει και αυτός στο μέλλον στον ΟΦΗ!
Ο Βαζ παραδέχθηκε ότι, όταν ήρθε στο ΟΦΗ δεν ήξερε πολλά για την κρητική ομάδα, παρότι απο τον πάγκο της πρόσφατα πέρασε μια μεγάλη προσωπικότητα της Πορτογαλίας, όπως ο Σα Πίντο, πρώην παίκτης, αλλά και σήμερα προπονητής με αξιόλογη καριέρα.
Ο Πορτογάλος επιθετικός μας μίλησε με θερμά λόγια για αυτό που συμβαίνει στον ΟΦΗ, τη δουλειά που γίνεται πίσω απο την ομάδα, απο όλο το επιτελείο, τις συνθήκες δουλειάς που παρέχονται στους ποδοσφαιριστές και ανέφερε ότι τέτοιες ομάδες τις χρειάζεται η Ελληνική Λίγκα.
Ο ίδιος λέει ότι ανεπιφύλακτα θα πρότεινε σε κάθε Πορτογάλο να έρθει στην Ελλάδα και να παίξει στον ΟΦΗ, ενώ μας αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί πολλά μηνύματα απο πρώην συμπαίκτες του, που του ζητούν να μεσολαβήσει!
Ο Βαζ αν και Πορτογάλος, δεν έχει παίκτη-πρότυπο τον Ρονάλντο, αλλά τον Μπέκαμ, ωστόσο για τον Κριστιάνο παραδέχεται ότι είναι το σημείο αναφοράς στο Πορτογαλικό ποδόσφαιρο και ένα παράδειγμα προς μίμηση για κάθε παίκτη.
Ακόμη αποκαλύπτει ότι, έκλαψε σαν μικρό παιδί όταν η Ελλάδα πήρε απο την Πορτογαλία το EURO 2004, αλλά η δικαίωση ήρθε λίγο αργότερα στη Γαλλία, όπου η χώρα του σήκωσε την κούπα.
Τέλος, ο Βαζ, αποθεώνει τον Φερνάντο Σάντος, για τον οποίο λέει ότι άνοιξε την πόρτα στους Πορτογάλους στην Ελλάδα!
 
 
Ο Βαζ για την φετινή του καλή χρονιά στον ΟΦΗ, σίγουρα καλύτερη απο την περσινή λέει ότι "αυτό που μπορώ να πώ είναι ότι απο την πρώτη στιγμή στον ΟΦΗ, όλοι μου έχουν φερθεί με τον καλύτερο τρόπο. Οταν ήρθα βρήκα μια δύσκολη κατάσταση στην ομάδα. Χρειαζόμουν κάποιο χρόνο προσαρμογής.
Φέτος συνεχίζουμε την περσινή χρονιά. Παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, Αυτό είναι το καλύτερο για την ομάδα και την Κρήτη".
Για το αν συμμερίζεται και ο ίδιος τον ενθουσιασμό των συμπαικτών του, που μίλησαν για "Ευρώπη" μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου, τονίζει  πως "το μυαλό μου είναι μόνο στο επόμενο παιχνίδι. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει. Στην αρχή της χρονιάς, το μυαλό μας ήταν να μένουμε στην κατηγορία, γιατί η περσινή σεζόν δεν ήταν εύκολη. Δεν κοιτάζαμε ποτέ το τοπ-6. Σίγουρα όμως, θα με ενδιέφερε, να παίξω και εγώ, σε μια ευρωπαική διοργάνωση με τον ΟΦΗ".
Για τον ενθουσιασμό του κόσμου, επισημαίνει πως "είναι λογικό ο κόσμος να είναι ενθουσιασμένος και να θέλει η ομάδα να παιξει σε μια ευρωπαική διοργάνωση. Πάντως για μένα το σημαντικό είναι ότι τόσο πέρσι, όσο και φέτος ο κόσμος είναι μαζί μας".
Για το αν κοιτάει τη βαθμολογία μετά τα παιχνίδια του ΟΦΗ, ο Βαζ, λέει πως  "όχι, δεν κοιτάζω την βαθμολογία μετά τα παιχνίδια. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε, πάνω σε αυτό είναι το focus μας.
Ξέρουμε τι κάνουμε κάθε μέρα. Γίνεται μεγάλη δουλειά απο ανθρώπους που είναι πίσω μας. Εχουμε τις καλύτερες συνθήκες για να δουλέψουμε σωστά. Αυτό για μένα είναι τα πάντα".
Για την αποφαση του να έρθει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ και αν θα ήθελε να συνεχίσει, ο Βαζ λέει πως "δεν ήξερα πολλά για τον ΟΦΗ όταν ήρθα. Τώρα ξέρω όμως ότι είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, στο ποδόσφαιρο. Είμαι ευγνώμων με τους ανθρώπους που έχω συναντήσει εδώ. Εχω κάνει πολύ καλή επιλογή. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για μένα και την ομάδα. Θα ήθελα να μείνω στην ομάδα".
Για το παραθαλάσιο Αλκαμπιτές, την γενέτειρα του, στην Πορτογαλία, που μοιάζει με την Κρήτη, ο Βαζ τονίζει  ότι "το μέρος μου μοιάζει πολύ με την Κρήτη. Μου αρέσει η θάλλασα. Στην Κρήτη, ο καιρός είναι καταπληκτικός. Είναι πολύ ομορφα να ζείς".
Για το αν ο νεογέννητος υιός του, θα παίξει μελλοντικά στον ΟΦΗ, λέει με χαμόγελο "δεν ξέρω. Μπορεί!", ενώ απαντά καταφατικά για το αν στη σύντροφο του, αρέσει η ζωή στην Κρήτη. "Ναι, της αρέσει πολύ!" μας λέει.
Για το αν αξίζει να μπεί στα πλέι-οφ ο ΟΦΗ, ο Βαζ, λέει πως "η γνώμη μου είναι ότι ο ΟΦΗ αξίζει να μπεί στα πλέι-οφ. Το κλάμπ κάνει όμορφα πράγματα. Μέσα στο γήπεδο και όχι μόνο. Εχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα χρειάζεται και άλλα κλάμπ όπως είναι ο ΟΦΗ. Είναι ομάδα-οκογένεια, αυτό θα πω για τον ΟΦΗ. Είναι μεγαλύτερη ομάδα, απο εκείνες που έχω παίξει. Είναι ένας γίγαντας, που κοιμόταν και τώρα ξυπνάει. Εχει γήπεδο, αθλητικό κέντρο, υπέροχες συνθήκες".
Ενώ για το αν θα πρότεινε σε κάποιο παλιό του συμπαίκτη, να παίξει στην κρητική ομάδα, απαντάει δίχως δισταγμό. Οπως λέει  "φυσικά και θα πρότεινα. Με παίρνουν πολλοί παλιοί μου συμπαίκτες τηλέφωνο και μου στέλνουν μηνύματα! Θα ήθελαν να πάιξουν εδώ. Αυτό είναι πολύ καλό για το κλάμπ".
Για τον ποδοσφαιριστή που έχει ως ίνδαλμα, είναι όπως λέει "ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και όχι ο Ρονάλντο".
Ομως, προσθέτει πως "ο Κριστιάνο Ρονλαλτο είναι το σημείο αναφορας για το Πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα παράδειγμα για ένα νέο ποδοσφαιριστή".
Για τον Πορτογάλο Ρικάρντο Σα Πίντο, που πέρασε σχετικά πρόσφατα ως προπονητής απο τον ΟΦΗ, ο Βαζ λέει πως "υπήρξε μεγάλος παίκτης και καλός προπονητής. Τον γνωρίζω πολύ καλά. Ξέρω ότι εδώ έκανε πολύ καλή δουλειά. Είναι καλό γιατί οι Πορτογάλοι προσφέρουν".
Ενώ για τον Φερνάντο Σάντος, στάζει μέλι. Οπως λέει "ο Φερνάντο Σάντος άνοιξε την πόρτα στους Πορτογάλους στην Ελλάδα. Ακόμα και αν η Ελλάδα, κέρδισε το EURO 2004 στην Πορτογαλία, είμαστε φίλοι ως λαοί. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα μας φέρονται υπέροχα".
Για το αν έκλαψε σαν μικρό παιδί το 2004, όταν η Ελλάδα πήρε το EURO της Πορτογαλίας, ο Βαζ λέει πως "έκλαψα πολύ, όταν το χάσαμε απο την Ελλάδα, αλλά μετά δικαιωθήκαμε στην Γαλλία".
Τέλος για τον άνθρωπο Βαζ, λέει ότι "είμαι διαφορετικός παίκτης μέσα και έξω απο το γήπεδο. Εξω είμαι ήρεμος, αλλά μέσα παθιάζομαι. Αυτό συμβαίνει γιατί αγαπάω πολύ το ποδόσφαιρο".
Δείτε στο παρακάτω VIDEO της εκπομπής WINNER της τηλεόρασης CRETA την συνέντευξη του Ρικάρντο Βαζ.
Read 2010 times Last modified on Friday, 28 February 2020 14:48
Rate this item
(0 votes)

Media

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi