karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Αλέξης Κούγιας: "Τυχερός ο ΟΦΗ, που έχει τον Μπούση"

19 Apr 2019 Written by

"Ο ΟΦΗ είναι τυχερός που έχει τον Μπούση" δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στον ΣΑΚΙ Κρήτης 92.1 και στον Γιώργο Κορτσιδάκη. Ο γνωστός νονικός είχε σημαντική συμβολή στην υπόθεση αθώωσης του ΟΦΗ, στην επιτροπή εφέσεων, καθώς εκπροσώπησε τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Φώτη Τσάλο και όπως ανέφερε "είπα στον κ. Τσάλο, μόλις μελέτησα τη δικογραφία, ότι θα αθωώσω και εσένα και τον ΟΦΗ. Οπως και έγινε".

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε για την υπόθεση του ΟΦΗ ότι "για να υπάρχει καταδικαστική απόφαση, πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις. Εδώ, δεν υπήρχε τίποτα" και υπογράμμισε ότι "είχα εμπιστοσύνη στη σύνθεση της επιτροπής. Υπήρχε ένας κορυφαίος εφέτης, ήμουν βέβαιος ότι θα υπάρχει σωστή κρίση".

Για την διαφορά της απόφασης της Εφέσεων, με αυτή της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ, που υποβίβασε πρωτόδικα τον ΟΦΗ, υποστήριξε ότι "ο ΟΦΗ πήγε εντελώς χαλαρά και ανύποπτα", σε πρώτο βαθμό.

Ενώ για το αν "βασανίστηκε" για το αν θα πρέπει να αθωώσει τον ΟΦΗ, την ίδια ώρα που είναι πρόεδρος της Λάρισας, ανέφερε πως "ήταν και μια πρόκληση για μένα. Κάθε μέρα αποδεικνύεις με τις συμπεριφορές σου, το σύστημα αξιών που έχεις".

Ο Κούγιας μίλησε ακόμη για το παλαιότερο ενδιαφέρον που είχε δείξει για να αγοράσει τον ΟΦΗ, τη συμφωνία με τον Φανούρη Βατσινά και το πως χάλασε το Deal λίγο πριν τις υπογραφές, λέγοντας ότι "αντί να αγοράσω τον ΟΦΗ, πήρα το καλύτερο σπίτι της Κρήτης", ενώ εκτίμησε ότι "ο ΟΦΗ θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό, αν κερδίσει τον Αστέρα". Οσο για το μπαράζ παραμονής εκτίμησε πως "η ομάδα της Σούπερ Λίγκ που θα παίξει θα σωθεί, καθώς το επίπεδο της Β' Εθνικής είναι χαμηλό".

Τέλος, παραδέχθηκε ότι θα συνεχίσει στη Λάρισα, καθώς δεν βρέθηκε αγοραστής και έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό για τη νέα περίοδο, με τους 22 απο τους 25 παίκτες να υπογράφουν συμβόλαια για τα επόμενα τρία χρόνια.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι 31 βαθμοί που έχει η Λάρισα, είναι αρκετοί για να σωθεί, αλλά ανέφερε ότι θα πάρει και άλλους βαθμούς με ΑΕΚ και Ολυμπιαικό, στα δυο τελευταία της παιχνίδια.

Αναλυτικά οι αναφορες του Αλέξη Κούγια στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92.1:

 -Για την αθώωση του ΟΦΗ:  "Hμουν απο την αρχή βέβαιος για την αθώωση όλων. Η όλοι θα αθθωνόταν ή όλοι θα καταδικαζόταν. Η συμμετοχή του Τσάλου στην υπόθεση ήταn πολύ σημαντική. Υπήρξε πρόεδρος, της ομάδας.

Το είχα πεί από την αρχή ,ότι θα υπάρχει αθωωτική απόφαση. Δεν υπήρχε καμία προυπόθεση, για καταδικαστική απόφαση. Για να υπάρχει καταδικαστική απόφαση, πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις.
Εδώ, δεν υπήρχε τίποτα. Το κατηγορητήριο είναι ότι έστησαν ένα παιχνίδι, για το στοίχημα.
Για αυτό διενεργήθηκε έρευνα σε βαθμό κακουργήματος. Στο παιχνίδι δεν υπήρχε στοιχιματισμός. Παίχθηκαν 1300 ευρώ. Όταν το ερεύνησα, ήμουν σίγουρος, για την απόφαση.

Είχα εμπιστοσύνη στη σύνθεση της επιτροπής. Υπήρχε ένας κορυφαίος εφέτης, ήμουν βέβαιος ότι θα υπάρχει σωστή κρίση".

-Για τη διαφορά της πρωτόδικης απόφασης υποβιβασμού απο την επιτροπή δεοντολογίας και την αθθώση του ΟΦΗ στην Επιτροπή Εφέσεων:
"Αν και τώρα η κρίση, ήταν ότι έγινε η πράξις, θα είχαμε την ίδια ποινή.
Δεν αλλάζει αυτό. Αρα ή δεν έγινε η πράξη και πρέπει να απαλλαγούν όλου, φυσικά πρόσωπα και ομάδες ή έγινε η πράξη και πρέπει να καταδικαστούν όλοι. Είναι θέμα ερμηνείας. H επιτροπή δεοντολογίας, ερμήνευσε διαφορετικά την αξιοπιστία των στοιχείων. Τα δικαστήρια δεν βγάζουν αποφάσεις πατώντας ένα κουμπί. Πιθανότατα δεν βοηθήθηκε, η επιτροπή δεοντολογίας. Το παραδέχθηκαν και όλοι αυτό. Ηταν εντελώς διαφορετική η υπεράσπιση στην έφεση.Το παραδέχθηκε και ο κύριος Μπούσης".

-Αρα πήγε χαλαρά ο ΟΦΗ σε πρώτο βαθμό;

"Νομίζω πήγε εντελώς χαλαρά και ανύποπτα".

-Για το αν το γεγονός ότι ήταν πρόεδρος της Λάρισας, τον βασάνισε στο να αναλάβει την υπόθεση:
"Όχι. Δεν με βασάνισε. Σε όλες τις σημαντικές υποθέσεις τα τελευταία 40 χρόνια, μου ζητούν να συμμετάσχω. Σε άλλες επιλέγω να συμμετάσχω και σε άλλες όχι. Γνωρίζουν όλοι την ακεραιότητα μου. Ηταν και μια πρόκληση για μένα. Κάθε μέρα αποδεικνύεις με τις συμπεριφορές σου, το σύστημα αξιών που έχεις. Ηθελα να μελετήσω τη δικογραφία. Τη μελέτησα. Είπα στον κ. Τσάλο, θα απαλλαγείς και εσύ και ο ΟΦΗ. Ηταν καθοριστική η παρουσία μου στην εκδίκαση. Ανάλωσα το 80% της υπεράσπισης  και τα επιχειρήματα ήταν καταλυτικά. Ημουν βέβαιος, ότι θα έχουμε αθωωτική απόφαση".

-Για τη σχέση του με το Ηράκλειο και την Κρήτη:

"Μη ξεχνάτε, ότι με το Ηράκλειο και την Κρήτη, έχω ιδιαίτερους δεσμούς.
Στο Ηράκλειο, έχω σπίτι. Μην ξεχνάτε, ακόμή ότι παρ’ ολίγο να ήμουν ιδιοκτήτης του ΟΦΗ.
Ηταν τότε που είχε την εταιρεία ο Φανούρης Βατσινάς. Συμφωνήσαμε, δώσαμε τα χέρια, φύγαμε να πάμε να πάμε να φάμε ψάρι, μαζί με τον αντινμομάρχη το Γιώργο Μαρή. Πήγαμε στο Παλαιόκαστρο σε ένα ταβερνάκι.
Το απόγευμα θα υπογράφαμε. Είχα φέρει και τα χρήματα μαζί μου, που ήταν πάρα πολλά.
Ενώ ετοιμαζόμασταν, μου είπε ότι δεν μπορώ, να αφήσω τον ΟΦΗ, γιατί υποφέρω.
Τελικά αντί για τον ΟΦΗ, πήρα το σπίτι.
Είναι το ωραιότερο σπίτι της Κρήτης".

Για το αν είχε πρόβλημα στη Λάρισα που ενεπλάκη νομικά στην υπόθεση του ΟΦΗ:

"Είχα πρόβλημα στη Λάρισα, γιατί οι κακόπιστοι είπαν τι κάνει ο Κούγιας.

Ξέρετε, η ζωή είτε σε επιβεβαιώνει, είτε σε διαψεύδει. Ποδόσφαιρο παίζουμε. Μένουν δυο παιχνίδια.
Η ομάδα μου με τους βαθμούς που έχει μπορεί να έχει σωθεί.
Είμαστε καλά και στις ισοβαθμίες. Θα πάρουμε και άλλους βαθμούς, όπως πήραμε και με τον ΠΑΟΚ.

Εδιωξα σημαντικούς παίκτες, όταν αρνήθηκαν να ανανεώσουν με την ομάδα. Ηθελα να είναι παίκτες, που έχουν ταυτίσει το μέλλον τους με την ΑΕΛ και δικαιώθηκα για αυτό.

Είναι μια καλή ομάδα, η οποία του χρόνου, θα έχει 22 από τους 25 παίκτες με συμβόλαια για άλλα τρία χρόνια".

-Για το αν θα μείνει στη Λάρισα:
"Tι να κάνω δηλαδή; Δεν εμφανίστηκε αγοραστής. Ένα σενάριο που παρουσιάστηκε ήταν Fake News".

-Για τις εντυπώσες του, απ τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση:
"Eίναι τυχερός ο ΟΦΗ με τον Μπούση. Αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει.
Όταν αποφασίζεις να εμπλακείς με το ποδόσφαιρο και είσαι ο εγγυητής μιας ιστορικής ομάδας, να ξέρεις ότι οι λύπες είναι πιο πολλές από τις χαρές.

Όταν βλέπεις ευγνωμοσύνη όμως, περπατάω στη Λάρισα και τα παιδιά έρχονται να φωτογραφηθούμε μαζί, είσαι ο εγγυητής της κοινωνικής ηρεμίας, κατά κάποιο τρόπο.

Υπάρχουν μέρη που ο κόσμος έχει μέρος της κουλτούρας του, την ομάδα, μέρος της καθημερινότητας του.
Αν χαθεί αυτό, οι άνθρωποι δεν είναι καλά.
Όταν μπορείς να τους δώσεις τη χαρά, είναι μεγάλο πράγμα".

Για το αν θα μείνει ο ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκ:

"Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι με τον Αστέρα. Εχει απουσίες ο Αστέρας, είναι και κακή ομάδα. Δεν πήρε τα παιχνίδια που έπρεπε να πάρει. Ο ΟΦΗ συνήλθε, με τα Γιάννινα ήταν εξαιρετρικός, έμαθαν και οι προπονητές την ομάδα προφανώς.Αν κερδίσει τελειώνει το θέμα του απευθείας υποβιβασμού.
Οποια ομάδα της Σούπερ Λίγκ και να παίξει μπαράζ, θα μείνει στην κατηγορία.
Ο Πλατανιάς θα είναι μάλλον από την Β’ Εθνική. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό".

Read 1909 times Last modified on Wednesday, 24 April 2019 14:00
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi