KORTS SKAI 340x150

george

george

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ο Εργοτέλης ακροβατεί εδώ και μέρες σε τρείς κατηγορίες, αλλά με βάση τα δεδομένα που έχουν σχηματιστεί μετά το «ναυάγιο» Βρέντζου για την εξεύρεση χρηματοδότη, τα σενάρια είναι δυο: σύλλογος αν και έχει κερδίσει την άνοδο στην Football league, είτε θα αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική, είτε στο τοπικό πρωτάθλημα Ηρακλείου!

Μια παρέα φίλων του Εργοτέλη, με τους οποίους έτυχε να συναντηθώ, μου εξηγούν το σκεπτικό τους, το οποίο όπως μου λένε, εκφράζει και την πλειοψηφία αυτή τη στιγμή στο Μαρτινέγκο.

«Περίπτωση να παίξει αυτή τη στιγμή η ομάδα στην Footballleagueδεν υπάρχει. Χρειάζονται 270 χιλιάδες ευρώ, για να συσταθεί η νέα ΠΑΕ. Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν, οπότε το ξεχνάμε.

Οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Εργοτέλης στην Γ’ Εθνική, είναι επίσης λίγες.

Κατ’ αρχήν στην περίπτωση αυτή, η ομάδα θα είναι τιμωρημένη από το νέο αθλητικό νόμο και δεν θα έχει δικαίωμα ανόδου, αλλά θα ξεκινήσει και με -6 βαθμούς.

Ακόμη, αν κάνεις μια ομάδα για να μείνει στην κατηγορία, χρειάζονται, περίπου 150 χιλιάδες ευρώ και δεν ξέρεις αν θα σωθείς κι’ όλας με τα χρήματα αυτά, καθώς φέτος πέφτουν 6 ομάδες από την Γ’ Εθνική και πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό.

Ούτε αυτά τα χρήματα υπάρχουν. Αλλά δεν αποκλείουμε ακόμη τίποτα, για το σενάριο αυτό.

Ισως η καλύτερη λύση, όσο και αν ακούγεται σκληρό, είναι η Α1 ΕΠΣΗ, για τον Εργοτέλη.

Με χαμηλό κόστος, στήριξη των υποδομών και μια ομάδα αποκλειστικά με δικά μας παιδιά, ώστε όταν είμαστε έτοιμοι να επανέθλουμε, χωρίw παχιά λόγια, φανφάρες και σχέδια στην άμμο.

Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να υπολογίσουμε τα έξοδα που θα έχει η νέα διοίκηση για τη λειτουργία της ακαδημίας ποδοσφαρίου, αλλά και τα τρέχοντα έξοδα, που είναι αρκετά».

Αυτές είναι σκέψεις και προτάσεις Εργοτελιτών, με αγάπη και προσφορά στο σύλλογο, αρκετά χρόνια και είναι πολύ πιθανόν να κατατεθούν στην  Γενική Συνέλευση στην οποία θα παρθούν οι καθοριστικές αποφάσεις, για την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται ο Εργοτέλης.

Οσο και αν ακούγεται σκληρό (και είναι!), αλλά και υπερβολικό, οι υπερασπιστές να επιστρέψει ο Εργοτέλης, στο τοπικό πρωτάθλημα Ηρακλείου, ελλείψει άλλης εναλλακτικής πρότασης, είναι αρκετοί.

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που λένε ότι και στην Γ’ Εθνική, μπορεί να γίνει μια προσπάθεια, ακόμα και αν ο Εργοτέλης, δεν έχει δικαίωμα ανόδου.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις είναι προ των πυλών… 

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ακόμα και αν αυτήν την ώρα μηδέν, στην οποία βρίσκεται ο ΟΦΗ, όπου κάποιοι έχουν ήδη σκάψει το λάκκο και έχουν όχι μόνο θάψει, αλλά έχουν κάνει και το… μνημόσυνο της ομάδας, εγώ θα διατηρήσω, την αισιοδοξία μου, ότι έστω και την τελευταία στιγμή κάτι καλό θα γίνει.

Γιατί, δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι οι άνθρωποι που έχουν βάλει δυο χρόνια στον ΟΦΗ, ένα ποσό που ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, θα πετάξουν την προσπάθεια αυτή στα σκουπίδια και θα βάλουν τους εαυτούς τους στην άχαρη διαδικασία, να μείνουν, στην ιστορία, ως μια φωτοβολίδα.

Επειδή, γνωρίζω προσωπικά ένα προς ένα, εκείνους που μπήκαν μπροστά στον ΟΦΗ, πριν από δυο καλοκαίρια, δεν πίστευα ποτέ ότι ο ΟΦΗ θα ερχόταν στο σημείο που είναι σήμερα.

Να είναι δηλαδή, βυθισμένος στην αβεβαιότητα και την αμφισβήτηση, όπως ήταν δηλαδή την εποχή, που οι ίδιοι ανέλαβαν μια διαλυμένη ομάδα σε όλα τα επίπεδα, για να την φέρουν στον ίσιο δρόμο.

Και σε ένα βαθμό τα κατάφεραν. Μπορεί η φετινή χρονιά, να ανέδειξε ένα πρόβλημα ρευστότητας, τους τελευταίους μήνες και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, να δημιούργησαν ένα άνοιγμα, σε μια κατηγορία χωρίς έσοδα, όμως η γενική εικόνα του ΟΦΗ επι των ημερών τους, ήταν καλή και σίγουρα δεν είχε σχέση με το παρελθόν.

Αδικεί τους ανθρώπους αυτούς, η εικόνα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες και αυτό γίνεται και με δική τους ευθύνη.

Παρ’ ότι πριν από μερικές εβδομάδες, όλοι έλεγαν ότι ο ΟΦΗ ξεκίνησε ιδανικά αυτό το καλοκαίρι, έκλεισε τον Παπαδόπουλο και προχώρησε γρήγορα σε ένα αποτελεσματικό σχεδιασμό, για τον οποίο ευθύνη έχει η τεχνική ηγεσία, κατάφερε να πάρει σημαντικούς παίκτες και να αρχίσει να δείχνει ότι είναι το «αφεντικό» της κατηγορίας, ξαφνικά λες και… κατέβηκαν οι διακόπτες!

Εσωτερικές διαφωνίες των μετόχων, για την λειτουργία της ομάδας, σύγκρουση φιλοσοφιών, αλλά κυρίως «κούραση» στην οικονομική συνεισφορά κάποιων από αυτούς (υπάρχουν μέτοχοι από την ομάδα των 9 που έχουν βάλει έκαστος πάνω από 100 χιλ. ευρώ τα τελευταία δυο χρόνια), ανέδειξαν προβλήματα μεταξύ τους, έφεραν στασιμότητα αποφάσεων, αλλά και …καθίζηση της ομάδας, η οποία φρέναρε ξαφνικά, μετά από 15 μέρες έντονου σπρίντ σε μεταγραφές και άλλα σημαντικά ζητήματα!

Λίγα 24ωρα πριν απο όλα αυτά, η ομάδα προχωρούσε δυναμικά, είχε έτοιμο μεταγραφικο πλάνο και αν δεν είχε μπεί αυτό το φρένο, πιθανόν σήμερα να μιλούσαμε για μια ομάδα ήδη δομημένη, με πολύ σημαντικούς παίκτες με τους οποίους ο ΟΦΗ είχε προφορική συμφωνία!

Μιλάμε για ένα εσωτερικό σαμποτάζ, για ένα ιδανικό αυτογκολ που έβαλε στον εαυτό του ο ΟΦΗ!

Ετσι, προέκυψε ο …Πάτσης και ο…κάθε Πάτσης.

Τα χρήματα είναι πολλά και αυτό είναι σίγουρο. Όταν μιλάμε για 650 χιλιάρικα που είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και είναι χρήματα που χρειάζεται η ομάδα για να παίξει το ρόλο, που θέλει, δεν είναι παίξε-γέλασε, όσο και αν κάποιοι αφελείς, τα θεωρούν όλα δεδομένα.

Αν σε αυτήν την κρίσιμη φάση, οι άνθρωποι αυτοί δεν προστατέψουν οι ίδιοι, αυτό που έχουν κάνει στον ΟΦΗ, τότε κρίμα στα χρήματα που έδωσαν, κρίμα στον κόπο τους και το χρόνο που αφιέρωσαν! Μεγάλο κρίμα!

Εγω, λοιπον, θα διατηρήσω την αισιοδοξία μου, ότι έστω και την τελευταία στιγμή, οι μέτοχοι του ΟΦΗ, θα βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη, πιο βαθιά, για να βρεθεί η λύση εσωτερικά και χωρίς ουρανοκατέβατους μνηστήρες, με αδιευκρίνιστους σκοπούς…

Αισιόδοξος, ότι ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει μια καλή πορεία στην Α1 πόλο, δήλωσε ο αρχηγός του ΟΦΗ Γιώργος Σπαγουλάκης σε συνέντευξη του στον Αthletic Radio 104.2,  και κάλεσε τον κόσμο του ΟΦΗ να στηρίξει την προσπάθεια. O Γιώργος Σπαγουλάκης μίλησε για την ιστορική άνοδο του ΟΦΗ, την νέα χρονιά στην Α1, τον Μάκη Βολτυράκη, τον πατέρα του Μιχάλη αλλά και τον Γιάννη Δανδάλη.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιώργος Σπαγουλάκης:

Για την νίκη – ανόδου στον Γέρακα στο 3ο ματς:

«To πιστέψαμε. Το κυνηγήσαμε και το πετύχαμε. Ήρθε η δικαίωση των κόπων μας. Καταφέραμε και σπάσαμε την έδρα του Νηρέα. Ήταν ένα δύσκολο ματς αλλά η άμυνά μας ήταν εκπληκτική και η εστία μας στο ξεκίνημα απόρθητη. Προηγηθήκαμε με 5-0 και μετά όλα ήρθαν όπως τα θέλαμε. Μπήκαμε αποφασισμένοι για μια μεγάλη «μάχη» Έναν πόλεμο».

Για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Κολυμβητήριο:

«Ήταν ένα υπέροχο Σ/Κ. Είχαμε δίπλα μας λίγο κόσμο στον Γέρακα κυρίως συγγενείς. Μας βοήθησαν όμως ενώ το πάθος που βγάλαμε ήταν απίστευτο. Ξέραμε οτι μπορούσαμε. Το Κολυμβητήριο ήταν γεμάτο. Αλλά εμείς ήμασταν αποφασισμένοι. Μετά το πανηγυρίσαμε. Ήταν όλα… μαγικά».

Για τα όσα ακολούθησαν του ματς:

«Το διασκεδάσαμε μέχρι αργά. Το γλεντήσαμε όπως έπρεπε. Ξενυχτήσαμε. Γι΄αυτο ίσως και την επόμενη μέρα δεν ήμασταν τόσο καλοί στον Τελικό με τον Απόλλωνα. Σημασία έχει όμως η άνοδος και δεν πειράζει που χάσαμε το πρωτάθλημα. Και το γλέντι συνεχίζεται στο Ηράκλειο…»

Για την σειρά με τον Νηρέα και τα πλέϊ οφ:

«Το πρώτο ματς το χάσαμε καθαρά εμείς. Μας πείσμωσε ο τρόπος που το χάσαμε στα πέναλτι Ήμασταν άτυχοι. Στο 2ο ματς καταλάβαμε οτι ο Νηρέας είναι στα μέτρα μας. Και αποκτήσαμε σιγουριά οτι θα τα καταφέρουμε. Προετοιμαστήκαμε καλά. Ο Απόλλων ήταν η καλύτερη ομάδα και με ένα μπάτζετ 100.000 ευρώ ήταν το φαβορί για να ανέβει».

Για το αν περίμενε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α2 οτι ο ΟΦΗ θα ανέβαινε:

«Δεν το περίμενα. Μόνο ο προπονητής μας το έλεγε. Εγώ ήμουν επιφυλακτικός γιατί και πέρυσι είχαμε καλή ομάδα, και μάλιστα είχαμε και δύο παίκτες επιπλέον. δεν τα καταφέραμε. Ο στόχος μας αρχικά ήταν να σωθεί η ομάδα αλλά μετά η κατάσταση άλλαξε και είχαμε μία πορεία ανόδου».

Για τον Μάκη Βολτυράκη:

«Ο κόουτς μας οδήγησε στην Α1. Με την δουλειά του, την εμπειρία του. Είναι ο καλύτερος και καταλληλότερος προπονητής για την ομάδα. Και γω που έχω περάσει και από το πόστο του προπονητή στον ΟΦΗ μάθαινα πολλά καθημερινά. Μας βοήθησε τεχνικά, στην ψυχολογία, στην προετοιμασία του ματς. Ήταν ο πρωτομάστορας της ανόδου. Είναι μεγάλη τύχη για τον ΟΦΗ που τον έχει στις τάξεις του».

Για την νέα σεζόν:

«Διψάμε για την συμμετοχή μας στην Α1. Περιμένουμε την νέα σεζόν πως και πως. Είναι ένα όνειρο ζωής που πραγματοποιήθηκε. Είμαι αισιόδοξος οτι θα πάμε καλά. Ο Μάκης Βολτυράκης θα μας βοηθήσει γιατί ξέρει την κατηγορία. Τώρα θα υπάρχει και ένα σχετικό μπάτζετ αφού θα αυξηθούν και τα κόστη της ομάδας».

Για τον ίδιο:

«Είναι μία δικαίωση για μένα. Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Τόσοι κόποι τόσων χρόνων δεν πήγαν χαμένοι. Θα συνεχίσω να παίζω αν και είμαι πλέον 40αρης. Το κίνητρο της Α1 είναι μεγάλο για μένα».

Για τον Γιάννη Δανδάλη:

«Ο Πρόεδρος είναι πάντα δίπλα μας. Ήρθε και στον Γέρακα και πανηγύρισε έξαλλα την άνοδο. Μας στηρίζει πάρα πολύ σε δύσκολους οικονομικά καιρούς. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ:

«Ο κόσμος είναι φανταστικός. Τον ευχαριστούμε για την συμπαράσταση. Ήταν κοντά μας καλοκαίρι και χειμώνα. Τον περιμένουμε και την νέα σεζόν. Μας έδωσαν ώθηση».

Για αν ένιωθαν το βάρος της ανόδου:

«Το όνομα του ΟΦΗ είναι βαρύ και είτε φοράς την φανέλα του, είτε το σορτσάκι του, είτε το μαγιό του και το σκουφάκι του είναι μεγάλο το βάρος. Θέλουμε να δίνουμε χαρά σε όλους τους Ομιλήτες. Ήταν υποχρέωση μας να τα καταφέρουμε να ανέβουμε. Για τον ΟΦΗ, τον κόσμο του, το Ηράκλειο.Όλοι πληγωθήκαμε με την μη άνοδο στο ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ και πλέον όλοι περίμεναν από μας να χαρούν.

Για τον πατέρα του, Μιχάλη:

«Ο πατέρας μoυ στηρίζει την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Όταν δεν υπήρχε αύριο. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Του οφείλουμε πολλά. Είναι πολύ χαρούμενος. Ήταν μία δικαίωση για αυτόν. Δεν ήρθε στην Αθήνα για λόγους υγείας αλλά μόλις τελείωσε το ματς και μιλήσαμε στο τηλέφωνο ήταν συγκινημένος. «Μπράβο, τα καταφέρατε», μου είπε. Το ήθελε πάρα πολύ».

Για το Κολυμβητήριο Ηρακλείου:

«Έχω περάσει πάρα πολλά σε αυτό. Και δύσκολες καταστάσεις. Να μην έχει φώτα. Μπορεί να φιλοξενήσει ματς της Α1».

Για το μήνυμα που στέλνει για την νέα σεζόν:

«Καλούμε τον κόσμο και όλο το Ηράκλειο να μας στηρίξει. Αξίζει η προσπάθεια μας να συνεχιστεί. Το πόλο είναι ένα ωραίο άθλημα και όποιος έρθει μια φορά να μας δει, ξανά έρχεται».

Νεότερα Άρθρα

Stoiximatistirio