karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

"Kρίνεται η άνοδος του ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκ!"

22 Mar 2018 Written by

"Η άνοδος δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά οι υπόλοιπες 5 αγωνιστικές, θα κρίνουν τα πάντα" τονίζει ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΦΩΣ" εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τους παίκτες του ΟΦΗ "για τη νοοτροπία και την αυτοπεποίθηση που έχουν", μίλησε για την ανάγκη που έχει ο σύλλογος για να ανέβει στην Σούπερ Λίγκ  καθώς "τα έσοδα στη Β' Εθνική είναι μηδαμινά", υπογράμμισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τι κάνουν οι άλλες ομάδες, επισημαίνοντας ότι "πανηγυρίζω μόνο τα γκολ της ομάδας μου", ενώ δήλωσε δικαιωμένος για την ποδοσφαιρική εξέλιξη του Δημήτρη Μάνου, για τον οποίο είπε ότι "όταν ήρθα στον ΟΦΗ θα έλεγα ότι ο Μάνος δεν ήταν στους βασικούς. Πίστευα ότι αυτό το παιδί μπορούσε να δώσει πολλά. Και με δικαίωσε”.

Αναλυτικά οι αναφορές του Νίκου Παπαδόπουλου στο "ΦΩΣ":
-Γιατί ήσουν σίγουρος ότι θα πιάνατε κορυφή;

“Πιστεύω στην ομάδα και στην ποιότητα των παικτών. Πιστεύω και στη νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα, έχουμε αυτοπεποίθηση”.

-Και κάνατε την έκρηξή σας την περίοδο που ο Άρης κάνει την κοιλιά. Καλύψατε πολύ μεγάλη διαφορά και από τρίτοι , είστε στην πρώτη θέση.

“Κοίταξε. Εδώ είχε γίνει κατά την άποψή μου μία λάθος εκτίμηση των δεδομένων. Ο ΟΦΗ από την αρχή της σεζόν ήταν ψηλά, είχε όμως προβλήματα μετά για τα οποία δεν θέλω να μιλάω δημόσια, και μας στοιχίσανε. Ήρθαν κάποια άσχημα αποτελέσματα και μείναμε πίσω. Αλλά ποτέ δεν είπαμε ότι ο στόχος είναι κάτι άλλο εκτός της ανόδου. Η άνοδος ήταν μονόδρομος για τον ΟΦΗ, πέρα από το πρεστίζ ότι με τον κόσμο που έχει και την ιστορία που έχει η θέση του είναι στη Σούπερ Λίγκα, είναι και θέμα βιωσιμότητας του συλλόγου. Ο ΟΦΗ πρέπει πάση θυσία να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα, διότι τα έσοδα στη Β' Εθνική είναι μηδαμινά σχεδόν”.

-Τι γίνεται με τα χρωστούμενα;

“Υπάρχει μια διοίκηση που τρέχει, νέα παιδιά στη διοικούσα επιτροπή από το πρωτοδικείο που τρέχουν για τον ΟΦΗ, υπάρχουν και οι μέτοχοι, υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά τα αφήνουμε στην άκρη. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να πετύχουμε την άνοδο που θα είναι καλό για όλους. Και για τους παίκτες και για τη βιωσιμότητα της ομάδας”.

- Είσαι 7 βαθμούς πάνω από την τρίτη Παναχαϊκή. Πιστεύεις ότι τέλειωσε το θέμα της ανόδου; Φαντάζομαι ότι πανηγύρισες το γκολ του Άρη στα τελευταία λεπτά στην Πάτρα! Διότι έχεις την Παναχαϊκή στην έδρα της.

“Δεν ασχολούμαι και πολύ με το τι κάνουν οι άλλοι. Εγώ πανηγυρίζω μόνο τα γκολ της ομάδας μου. Και αυτό μεταφέρω στους παίκτες. Η άνοδος δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα τελειώσει πιστεύω στις επόμενες 5 αγωνιστικές. 10 αγωνιστικές μένουν, αλλά οι επόμενες 5 είναι οι κρίσιμες. Έχουμε το πλεονέκτημα εμείς και ο Άρης, όμως το πρόγραμμά μας είναι δύσκολο. Επ' ουδενί δεν πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι τελείωσε η μάχη. Οι επόμενες 5 αγωνιστικές για εμένα είναι ίσως το δυσκολότερο κομμάτι του πρωταθλήματος”.

-Το πρόγραμμα της Παναχαϊκής πώς σου φαίνεται;

“Δύσκολο όπως και το δικό μας. Έρχεται ο Άρης σε εμάς, πάμε εμείς στην Παναχαϊκή, θα γίνουν γερά ματς”.

-Μπορεί να σταθεί ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα;

“Ναι. Αυτό που επισημαίνω συνέχεια στους ανθρώπους εδώ είναι ότι πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός, οργάνωση, ένα καλό πρότζεκτ. Υπάρχει ήδη βάση παικτών που μπορούν να σταθούν στη Σούπερ Λίγκα. Θα χρειαστούν και προσθήκες βέβαια. Λίγες προσθήκες. Και με σύνεση. Διότι τα δύο πρώτα χρόνια του ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα πρέπει να είναι με λίγα έξοδα για να υπάρξει οικονομική σταθεροποίηση. Να μην έχουμε πάλι τα λάθη του παρελθόντος... Ο ΟΦΗ πρέπει να προσέξει τα οικονομικά του και να οργανωθεί στα τμήματα υποδομής”.

-Είσαι υπέρ των Ελλήνων παικτών;

“Όχι απλώς είμαι υπέρ αλλά το θεωρώ και μονόδρομο για τις περισσότερες ομάδες για να μην πω όλες. Εκτός και αν έχεις έναν πρόεδρο που θα βάζει πολλά λεφτά από την τσέπη του κάθε χρόνο. Τα έσοδα στο ποδόσφαιρο συρρικνώνονται. Πρέπει οι ομάδες να στραφούν στην οργάνωση και στην παραγωγή των δικών τους παίκτων”.

-Πώς δεν έχει βρει ο ΟΦΗ έναν άνθρωπο με οικονομική ισχύ να αναλάβει την ομάδα; Μιλάμε για την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, μιλάμε για νομό Ηρακλείου που είναι παραπάνω από το μισό ΑΕΠ όλης της Κρήτης και ο μισός πληθυσμός της Κρήτης, μιλάμε για περιοχή με παραγωγή, με γεωργία, με κτηνοτροφία, με τουρισμό, με τα πάντα.

“Αυτό φίλε αναρωτιόμαστε και εμείς πολλές φορές. Θέλει δουλειά, θέλει ανθρώπους με γνώση, τεχνοκράτες, για να κτίσουν την ομάδα, τη δομή της ομάδας σε σωστές βάσεις”.

- Μίλησε μου λίγο για το Δημήτρη Μάνο. Του έκανα συνέντευξη και όταν τον ρώτησα ποια είναι η καλύτερη θέση του, μου είπε “παίζω δεξιά, παίζω αριστερά, παίζω “δεκάρι”, αλλά είμαι γεννημένος σέντερ φορ”! Η γνώμη σου;

“Καταρχήν, δεν θέλω να περιαυτολογώ αλλά δες πότε άρχισε την εκτόξευσή του ο Μάνος”.

-Θα το έλεγα από μόνος μου. Άρχισε από το β' γύρο πέρσι, έβαλε 9 γκολ στο β' γύρο, φέτος έχει σκίσει τα δύχτια, σκοράρει σε κάθε ματς, και δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση ότι όλα αυτά άρχισαν με το που πήγες εσύ πέρσι τον Γενάρη στον ΟΦΗ.

“Όταν ήρθα στον ΟΦΗ θα έλεγα ότι ο Μάνος δεν ήταν στους βασικούς. Τον είχα σταμπάρει όμως και στη Βέροια και στον ΟΦΗ σε παιχνίδια που είχε παίξει αλλαγή. Πίστευα ότι αυτό το παιδί μπορούσε να δώσει πολλά. Και με δικαίωσε”.

-Πώς εξηγείς την εκτόξευσή του; Πριν δεν είχε τις επιδόσεις που έχει τους τελευταίους 12 μήνες. Έχει τύχη;

“Όχι, σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχερός. Αυτά που κάνει δεν γίνονται από τύχη. Βάζει πολλά γκολ και προσωπικά γκολ. Έχει ικανότητα. Το θέμα ήταν η εμπιστοσύνη που δείχνεις σε έναν ταλαντούχο παίκτη. Οι ομιλίες μαζί του. Και να του δείχνεις στην πράξη ότι τον πιστεύεις. Ακόμα και σε ματς που δεν είχε πάει καλά, δεν τον έβγαλα από την ομάδα. Αισθάνθηκε ότι είναι βασικός. Πίστεψε στις δυνάμεις του”.

-Ποια είναι τα κύρια ατού του Δημήτρη Μάνου;

“Το χαρακτηριστικό αυτού του παιδιού- και το θεωρώ μεγάλο προσόν για επιθετικό- είναι η τρομερή αυτοπεποίθηση που έχει και το ποδοσφαιρικό του θράσος. Και βέβαια το ταλέντο να στέλνει τη μπάλα στα δύχτια. Είναι δουλευταράς επίσης. Ξέρει μπάλα, είναι γρήγορος. Στην ερώτηση που μου έκανες πριν: Για εμένα είναι σέντερ φορ! Ναι, έχει παίξει και άλλες θέσεις, αλλά η θέση που πρέπει να παίζει είναι καθαρόαιμο φορ. Προσοχή όμως. Θέλω να πω κάτι”.

- Σε ακούω....

“Εύκολα μπορεί να χαθεί ένα παιδί αν δεν προσεχτεί και αν δεν προσέξει ο ίδιος. Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει για να βελτιώνεται διότι δεν έχει πετύχει πολλά ακόμα. Είναι σε καλή ηλικία για δουλειά, μπορεί να φτάσει ψηλά, όμως άλλο Φούτμπολ Λιγκ και άλλο Σούπερ Λίγκα”.

-Πού θέλει περισσότερη βελτίωση; 

“Όταν παίζει με την πλάτη στο τέρμα. Στις υποδοχές του. Με πρόσωπο στο τέρμα είναι πολύ καλός”.

- Γιατί δεν βγάζουμε Έλληνες σέντερ φορ; Εδώ και πολλά χρόνια ο μόνος που βγήκε και έκανε μεγάλη καριέρα είναι ο Μήτρογλου.

“Διότι σαν χώρα είμαστε της φιλοσοφίας της άμυνας, δεν δουλεύουμε πολύ στο επιθετικό ποδόσφαιρο, και δεν εμπιστευόμαστε τα δικά μας ταλέντα στις κρίσιμες ηλικίες, γεμίζουν οι ομάδες με ξένους σέντερ φορ”!

-Είσαι υπέρ των Ελλήνων;

“Ναι. Εγώ θέλω τις ομάδες μας να έχουν 8 Έλληνες στην 11άδα και 3 ξένους”!

-Όπως παλιά...

“Ναι”.

-Κι εγώ αυτό θέλω και το γράφω χρόνια. Τρελαίνομαι με το “φύσε εσύ- έλα εσύ” μισθοφόρων αδιάφορων παικτών.

“Είναι μονόδρομος, αν δεν αλλάξει αυτό δεν θα πάμε πουθενά ως ποδόσφαιρο”.

Πηγή:ofi1925.gr

 

Read 2415 times Last modified on Saturday, 24 March 2018 21:26
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi