karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

O πρώην διεθνής διαιτητής που βρέθηκε στο Γεντί Κουλέ και αποθέωσε τον κόσμο του ΟΦΗ

19 Feb 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Με τον πρώην διεθνή διαιτητή Ηρακλή Τσίκινη, σχολιάσαμε στο WINNER της τηλεόρασης CRETA, την διαιτησία του αγώνα ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-0, το VAR, τους Ελληνες και ξένους διαιτητές, αλλά και την γενικότερη κατάσταση στην Ελληνική διαιτησία.
Ο Ηρακλής Τσίκινης, ο οποίος προσεχώς θα σχολιάζει θέματα διαιτησίας στην αθλητική εκπομπή στο νεο ΜΕGA, ήρθε στο WINNER για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.
Ο πρώην διαιτητής βρέθηκε στο Ηράκλειο για επαγγελματικούς λόγους (εργάζεται στο Υπουργείο πολιτισμού) και δεν θα μπορούσε ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου να μην ρεθεί στις εξέδρες του Γεντί Κουλέ, για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο.
Ο Ηρακλής Τσίκινης, δεν κρύβει το δέσιμο του με τον ΟΦΗ, όταν η διοίκηση της ομάδας, ζήτησε την βοήθεια του, την εποχή που ο ΟΦΗ βρισκόταν στην Γ’ Εθνική σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία.
Ο ίδιος, αποθέωσε τον κόσμο του ΟΦΗ και το Γεντί Κουλέ, ευχήθηκε η κρητική ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη, τόνισε ότι ο ΟΦΗ έλειψε απο την Σούπερ Λίγκ, όπως και ο Αρης, ενώ θυμήθηκε ένα παιχνίδι ΟΦΗ-Ηρακλής 2-2 που είχε σφυρίξει την εποχή που ο ίδιος ήταν διαιτητής.
Ο Ηρακλής Τσίκινης ανέφερε ότι η διαιτησία Ζαχαριάδη στο παιχνίδι δεν ήταν καλή και ειδικά ο βοηθός στην θύρα 8 (Πάτρας), έκανε πολλά λάθη, αλλά ευτυχώς υπήρχε το VAR για να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Ανέφερε ότι, το γκολ με το οποίο ο ΟΦΗ κέρδισε το παιχνίδι ήταν κανονικό, ενώ στην φάση που ο Ατρόμητος ζήτησε την αποβολή του Σωτηρίου, επειδή έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής, ανέφερε ότι σωστά ο VAR γύρισε τη φάση πίσω, καθώς υπήρχε επιθετικό φάουλ, πάνω στον Τσιλιανίδη.
Ο πρώην διαιτητής μίλησε για το VAR, ανήκει σε αυτούς που είναι υπέρ αυτού, αλλά ανέφερε ότι οι Ελληνες διαιτητές πρέπει να εκπαιδευτούν περισσότερο.
 Για την εικόνα της διαιτησίας στο παιχνίδι ΟΦΗ-Ατρόμητος, ο Ηρακλής Τσίκινης, ανέφερε ότι "η διαιτησία ήταν μέτρια. Εγινε σε πολλές φάσεις χρήσης VAR. Είχε προβλήματα ο βοηθός Πάτρας. Αν δεν υπήρχε το VAR σε αυτό το παιχνίδι δεν ξέρω γιατί θα συζητάγαμε. Πρέπει να υπάρχει το VAR, αλλά να μην αντικαθιστά τον διαιτητή. Ο διαιτητής πρέπει να παίζει χωρίς ξέρει ότι υπάρχει VAR, για να μην αντικαθιστά τον εαυτό του. Αν δεν ήταν το VAR να υποδείξει ότι είναι καθαρό το γκολ του ΟΦΗ, ίσως να μην μιλούσαμε για νίκη του ΟΦΗ".
Σχολιάζοντας τις επίμαχες φάσεις του αγώνα, ο πρώην διεθνής διαιτητής, τόνισε πως  "στη φάση που ο Ατρόμητος ζήτησε την αποβολή του τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Σωτηρίου, επειδή έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής, ο διαιτητής Ζαχαριάδης δεν έχει δεί στην αρχή της φάσης ένα επιθετικό φάουλ πάνω στον Τσιλιανίδη. Στην αντεπίθεση ο Σωτηρίου πιάνει τη μπάλα εκτός περιοχής και είναι κόκκινη κάρτα. Ούτε αυτό δόθηκε. Ο VAR παρεμβαίνει και σωστά βλέπει τη φάση από την αρχή της. Το επιθετικό φάουλ δηλαδή. Ότι ακολουθεί από εκεί και μετά είναι μη γενόμενο. Αρα, σωστά δεν δόθηκε η κόκκινη κάρτα. Ο βοηθός δεν έπιασε και το γκολ του Σεμέντο που σωστά ακυρώθηκε. Επιασε μόνο το γκολ του Φιγκειρέδο που σωστά ακυρώθηκε. Στο γκολ που σωστά μέτρησε, στην αρχή της φάσης καλύπτεται οριακά ο Σεμέντο. Μετά σκοράρει ο Φιγκειρέδο, χωρίς να υπάρχει οφσάιντ. Ο βοηθός το ακυρώνει.

Ευτυχώς ο VAR το μέτρησε".

Για την εφαρμογή του VAR στην Ελλάδα, ανέφερε ότι "έχουμε προβλήματα στη χρήση του VAR. Γίνεται μεγάλη χρήση ενώ δεν θα έπρεπε. Ακόμη αργεί, η όλη διαδικασία. Παγώνει τους παίκτες και τον κόσμο. Μπαίνει γκολ και δεν ξέρεις αν πρέπει να πανηγυρίσεις ή όχι. Από την άλλη πάντως, αποδίδεται δικαιοσύνη. Είχαμε γρήγορη εκπαίδευση των διαιτητών. Χρειάζεται και η γραμμή του οφσάιντ και αλλά και η γκολ λάιν. Ηρθε με ελλείψεις το VAR".

Για το γεγονός ότι γίνονται και λάθη ακόμα και μέσα απο το δωμάτιο του VAR ή απο διαιτητές που βλέπουν ξανά σην οθόνη την επίμαχη φάση, επισημαίνει ότι  "είναι η κρίση της απόφασης. Απορούμε όλοι μερικές φορές, πως γίνεται λάθος, ακόμα και μέσα απο την οθόνη. Είναι κάποια πράγματα ανεξήγητα".

Για τους Ελληνες και ξένους διαιτητές, αναφέρει πως "είναι οπισθοδρόμηση, για το Ελληνικό ποδόσφαιρο οι ξένοι διαιτητές. Αλλά είκαι και αναγκαίο κακό. Ετσι όπως είναι η κατάσταση, θα ήταν επικίνδυνο να σφυρίζουν ελληνες διαιτητές. Πρέπει να επιστέψει η κανονικότητα. Εχουμε καλούς νέους διαιτητές, αλλά δεν έχουν ψυχολογία. Χρειάζεται η προσωπικότητα του διαιτητή".

Για το γεγονός ότι δεν βλέπουμε σήμερα παραπομπές διαιτητών, παρά τα σοβαρά λάθη τους, αναφέρει ότι "βλέπουμε διαιτητές που θα έπρεπε να παραπέμπονται, να μην μένουν έξω για κάποια παιχνίδια, όπως συνέβαινε και όταν έπαιζα εγώ. Εδώ θέλω να πω ότι ακόμα και όταν ο διαιτητής, ή ο βοηθός διορθώνεται από το VAR το λάθος του παραμένει. Κανονικά ο βοηθός Πάτρας, έχει βαθμό, για παραπομπή. Στις 4 φάσεις, έπιασε μια. Όταν δεν υπάρχει τιμωρία, ο διαιτητής δεν έχει πίεση, καθώς ξέρει ότι ακόμα και αν κάνει λάθος δεν θα παραπεμφθεί".

Για την σχέση του με τον ΟΦΗ και την ατμόσφαιρα στο Γεντί Κουλέ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ανέφερε ότι  "αγαπώ πολύ το Ηράκλειο και την Κρήτη. Πέρασα απο τον ΟΦΗ σε δύσκολες εποχές. Οι άνθρωποι της ομάδας μου ζήτησαν την βοληθεια μου στην Γ' Εθνική. Αν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι όπως ο Γιάννης Πολεμαρχάκης ο πρόεδρος και οι άνθρωποι της διοίκησης, ο Δημήτρης Αποστολάκης και άλλοι, που μπήκαν τότε μπροστά, ίσως ο ΟΦΗ σήμερα να μην ήταν έτοιμος να μπεί στην Ευρωπη.Πρόσφεραν ανιδιοτελώς στα δύσκολα χρόνια και πέτρινα χρόνια για μια ομάδα με την ιστορία του ΟΦΗ. Χάρισαν τις μετοχές τους στο νέο ιδιοκτήτη και η προσφορά τους ήταν πολύ σημαντική. Ανατριχιάζω στο Γεντί Κουλέ. Χάζευα τον κόσμο με τον Ατρόμητο. Εχει ένα γνήσιο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Η Σούπερ Λίγκ ήταν φτωχή, χωρίς τον ΟΦΗ, αλλά και τον Αρη. Εύχομαι να βγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ".

Για την δική του διαιτητική παρουσία και αν θυμάται κάποιο περιστατικό στο Γεντί Κουλέ, είπε ότι "ήμουν τρία χρόνια διεθνής διαιτητής. Ηταν ένα όνειρο για μένα. Εχω παίξει πολλά παιχνίδια στο Γεντί Κουλέ.

Θυμάμαι ένα παιχνίδι ΟΦΗ-Ηρακλής 2-2 με πολύ ένταση, αλλά φύγαμε αγαπημένοι από το γήπεδο. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα εδώ".

Για την αθλητική εκπμπή στο νέο MEGA και τα σχόλια που θα κάνει πάνω στην διαιτησία, τόνισε πως  "η εκπομπή θα είναι  Κυριακή βράδυ, στις 10 η ώρα από το Mega. Πιστεύω θα είναι μια διαφορετική εκπομπή. Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός, γιατί αυτή είναι η καυτή πατάτα. Θα κάνουμε πρεμιέρα με το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ο κριτής θα είναι ο τηλεθεατής".

Δείτε στo παρακάτω VIDEO την συνέντευξη του Ηρακλή Τσίκινη, στην εκπομπή WINNER του TV-Creta.

 

            .

 

 

 

 
Read 1807 times Last modified on Monday, 24 February 2020 01:42
Rate this item
(0 votes)

Media

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi