karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Ράβεται το...κουστούμι του ΟΦΗ!

08 Jun 2018 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Μέρα με τη μέρα, βελονιά με τη βελονιά, «ράβεται» το… κουστούμι για τον ΟΦΗ της Σούπερ Λίγκ.
Και είναι καλό, ποιοτικό και …μοδάτο!
Οι ανανεώσεις έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% και απομένουν κάποιες πινελιές ακόμη για να μιλάμε για το 100%, με βάση το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας και τις προτάσεις του προπονητή, στην διοίκηση, σε ότι αφορά την παραμονή του «κορμού» της ομάδας, στον ΟΦΗ της Σούπερ Λίγκ.
Σειρά, παίρνουν οι μεταγραφές, όμως… όλα στην ώρα τους!
Ο ΟΦΗ κινείται προσεκτικά και αθόρυβα για κάποιες υποθέσεις, τις οποίες βλέπουν και ανταγωνιστές του, αυτήν την εποχή.
Μεταγραφικές επαφές έχουν γίνει και μάλιστα αρκετές και προχωρημένες, εντός και εκτός Ελλάδος, όμως δεν χρειάζεται βιασύνη.
Η ελληνική μεταγραφική αγορά, είναι αυτήν την εποχή σχετικά «νεκρή», καθώς όλοι περιμένουν τις εξελίξεις στο θέμα της αναδιάρθωσης, που έχει ρίξει στο τραπέζι ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
Οι περισσότερες ομάδες, δεν έχουν μαντίλι να κλάψουν, κάποιες από αυτές δεν έχουν καν τηλεοπτικό συμβόλαιο και η… προεκλογική υπόσχεση του Υφυπουργού, για τηλεοπτικά έσοδα 2,5 εκ. ευρώ το χρόνο, για κάθε ομάδα (σε περίπτωση που πάμε στο σχέδιο για ένα πρωτάθλημα 20 ομάδων σε δυο ομίλους στην Σούπερ Λίγκ), είναι ισχυρό δέλεαρ, για τους περισσότερους, ώστε να περιμένουν.
Αλήθεια, δεν έχω καταλάβει ακόμη, γιατί από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η δυνατότητα για τηλεοπτικά έσοδα, δεν τα δίνουν από φέτος στις ομάδες και να αποφασίσουν από τώρα, για του χρόνου, ότι θα πάμε σε ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων στην Σούπερ Λίγκ και άλλες τόσες στην "αμαρτωλή" Football league.
Γιατί, «ντε και καλά» να γίνει αυτό από φέτος, κάτι που αντίκειται ασφαλώς στην ποδοσφαιρική νομοθεσία και τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, αλλά και της …λογικής.
Γιατί να σώσουμε αυτούς που πέσανε και να ανεβάσουμε αυτούς που δεν βγήκαν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα, για κάτι πιο ορθό και νομικά κατοχυρωμένο.
Η απάντηση ίσως είναι μια απλή λέξη: Εκλογές!
Αν και –ακόμη-διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, για το κατά πόσο αυτό το σχέδιο θα προχωρήσει, αποδέχομαι –και εγώ-το θλιβερό κανόνα, ότι «στην Ελλάδα, όλα γίνονται».
Κύριος ο Μανόλης Μονιάκης! Χειρίστηκε με αξιοπρέπεια ο Μανόλης, το θέμα της μη παραμονής του στην ομάδα, για τη νέα περίοδο, με βάση το πλάνο που έχει βγεί, από εκείνον, που παίρνει τις αποφάσεις.
Ο Μονιάκης, δεν «κάθισε» στο συμβόλαιο που είχε και για τη νέα περίοδο.
Ζήτησε τα δεδουλευμένα του και έβαλε την υπογραφή του στην λύση της συνεργασίας, σεβόμενος την απόφαση για αυτόν.
Άλλος στη θέση του, θα μπορούσε να σκεφθεί διαφορετικά.
Να πεί για παράδειγμα, ότι αν δεν βρώ τα λεφτά του συμβολαίου μου, δεν πάω πουθενά και θα καθίσω εδώ να με πληρώνετε.
Το έχουν κάνει και άλλοι αυτό στον ΟΦΗ.

Φέτος για παράδειγμα, πλήρωσε Ράντι, Οστοιτς, Δάφκο, Πάγκαλο, επειδή είχαν πέρσι συμβόλαιο και για το δεύτερο χρόνο. Επαιζαν αλλού και πληρωνόταν και απο τον ΟΦΗ!
Ο Μονιάκης δεν είναι σαν… αυτούς όμως!
«Είναι κάτι ιδιαίτερο για τον ΟΦΗ» όπως ανέφερε και η ανακοίνωση της ΠΑΕ.
Είναι πικραμένος που δεν συνεχίζει και αυτό είναι λογικό, αλλά φεύγει με ψηλά το κεφάλι και …ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.
Και άλλοι έφυγαν-όπως και ο ίδιος που πήγε δυο χρόνια στη Λάρισα-αλλά ξαναγύρισαν.
Την …υγεία του, να’ χει και τα υπόλοιπα είναι πιο εύκολα.

«Αν είμαι κοντά στη διοίκηση, ο Παπαματθαιάκης θα μείνει στην ομάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ηροδότου Στέλλιος Σωκιανός, στα επινίκια του άθλου της ομάδας της Αλικαρνασού, να ανέβει στην Β’ Εθνική.
Ο Σωκιανός ξεκαθαρίζει ότι «δεν θέλω να συνεχίσω πρόεδρος. Εμεινα δυο χρόνια. Θα ήθελα να συνεχίσω από κάποιο άλλο πόστο, ίσως αυτό του τεχνικού διευθυντή» αναφέρει.
Οι διοικητικές διεργασίες που γίνονται αυτήν την εποχή, στον Ηρόδοτο, θα δείξουν το τι θα γίνει…

Ενας από τους παίκτες του ΟΦΗ, που δεν συνεχίζουν, φαίνεται ότι δεν θα έλεγε «όχι» σε μια πρόταση από τον Εργοτέλη. Το θέμα είναι ο Εργοτέλης που έχει συγκεκριμένο οικονομικό «ταβάνι» στα συμβόλαια, μπορεί να τον καλύψει;
Αν μπορεί, σίγουρα θα βοηθήσει τα νέα παιδιά…
Μια σπέσιαλ πρόταση από τον επιχειρηματία Αντώνη Παπαδάκη, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Δαμάστας, έχει δεχθεί ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ, Μηνάς Πίτσος.
Ο Μηνάς αναζητάει τον τελευταίο καιρό μια ομάδα που θα του δείξει εμπιστοσύνη, για να κάνει το προπονητικό του ξεκίνημα και το σκέφτεται σοβαρά.
Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας θέλει να ανεβάσει την ομάδα του χωριού του στην Α1 ΕΠΣΗ και ο Μηνάς έχει όλο το «πακέτο».

Δεν...άρεσε σε κάποιους φίλους του ΟΦΗ, η επιλογή του Καρπενησίου, για την προετοιμασία του Σουπερλιγκάτου ΟΦΗ.

Ηθελαν.. εξωτερικό!

Για τον ΟΦΗ, που επιστρέφει φέτος στην Σούπερ Λίγκ και θα χρειαστεί 2-3 χρόνια για να πατήσει γερά στα πόδια του, δεν είναι κακή επιλογή, το Καρπενήσι, το οποίο επιλέγουν άλλωστε "συγκάτοικοι" του ΟΦΗ στην μεγάλη κατηγορία, όπως η Λάρισα και ο Απόλλων Σμύρνης, αλλά και άλλες ομάδες, με τις οποίες, ο ΟΦΗ, θα δώσει ανταγωνιστικά φιλικά.

Περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή τον Παναθηναικό ο Γιάννης Πετράκης, τον οποίο οι πράσινοι είχαν "στάντ-μπάι" σε περίπτωση που δεν προχωρούσε του Γιώργου Δώνη.

Μόνο για μια τέτοια πρόταση, θα άφηνε τα αγαπημένα του Γιάννινα, στα οποία έχει γράψει ιστορία.

Τελικά ο Δώνης είπε "ναι" στον Παναθηναικό και ο Πετράκης, παρέμεινε στην ομάδα που του έχει δώσει μια ασφαλή στέγη τα τελευταία χρόνια, για να αναδείξει τις μεγάλες του προπονητικές ικανότητες.

Αυτήν την ομάδα, θα την άφηνε μόνο για κάτι "δυνατό", το οποίο όμως ούτε φέτος ήρθε για τον κυρ-Γιάννη.

Δεν πειράζει. Καλή καρδιά!

 

 

Read 1759 times Last modified on Saturday, 16 June 2018 15:51
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi