karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

"Βάλαμε τον ΟΦΗ, πάνω απο τους εαυτούς μας!"

24 Feb 2018 Written by

Είναι απο τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Μανόλης Παπαστεριανός μίλησε στην ιστοσελίδα capitano.gr για τη φετινή χρονιά και την προσπάθεια για την επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκ, για την δική του παρουσία και τη συμβολή του Νίκου Παπαδόπουλου στο να κρατηθεί η ενότητα της ομάδας.

Μερικές απο τις πιο σημαντικές αναφορές του έμπειρου μέσου του ΟΦΗ:

-Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεσαι στη δεύτερη κατηγορία, τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση;

«Πέρσι η χρονιά ήταν δύσκολη για εμένα. Ήμουν 6 μήνες στη Βέροια όπου για διάφορους λόγους δεν έπαιξα πολύ. Γύρισα τον Δεκέμβριο στην Ξάνθη, ήταν ευκαιρία για εμένα γιατί η ομάδα ήταν στη δεύτερη θέση και ο Λουτσέσκου ζήτησε να γυρίσω. Την πρώτη εβδομάδα στην ομάδα όμως, μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είχα χειρουργείο στον χόνδρο. Αυτό με κράτησε 4,5-5 μήνες εκτός και μετά δεν ήρθαν τα πράγματα όπως θα ήθελα, ώστε να έχω πρόταση από μια ομάδα που με καλύπτει. Αρχές Αυγούστου μίλησα με τον κόουτς και είδα πως ήταν η καλύτερη προοπτική για εμένα να αγωνιστώ στον ΟΦΗ».

-Το έκανες εξαιτίας του ονόματος του ΟΦΗ;

«Εννοείται. Είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα, με κόσμο που θέλει να πρωταγωνιστεί, ενώ ήθελα και εγώ να κάνω μια επανεκκίνηση μετά την περσινή χρονιά που είχα».

-Ήταν τα πράγματα όπως τα περίμενες;

«Σε ότι έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις ήταν πολύ καλύτερα από ότι τα περίμενα. Ήξερα πως υπήρχαν κάποια προβλήματα στα διοικητικά και το ότι έπρεπε να κάνω λίγο υπομονή στα χρήματα. Υπήρχαν καταστάσεις με την προηγούμενη διοίκηση που δεν περίμενα πως θα τις ζούσα σε επαγγελματική ομάδα, ήμουν όμως σίγουρος ότι η κατάσταση θα αλλάξει. Δεν υπήρχε σοβαρότητα στην ομάδα και πέρα από το οικονομικό, κάποιοι άνθρωποι μέσα από τη διοίκηση πήγαν να θίξουν την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια των ποδοσφαιριστών…»

-Η ομάδα βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά τις θέσεις ανόδου, αλλά πλέον βρίσκεται σε αυτές…

«Εξαρχής ο στόχος ήταν η άνοδος στη Super League. Εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε κάτι άλλο, αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και πρέπει να είμαστε σοβαροί και να συνεχίσουμε το ίδιο».

-Η εβδομάδα πριν τον αγώνα με τον Κισσαμικό, ήταν τόσο οριακή για την ύπαρξη της ομάδας;

«Τόσο εκείνη όσο και η προηγούμενη ήταν πολύ δύσκολη. Υπήρχαν οι γιορτές των Χριστουγέννων με υποσχέσεις οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν. Πολλά παιδιά έμειναν στο Ηράκλειο γιατί δεν είχαν χρήματα να φύγουν.

Είχαμε δώσει υπόσχεση στον προπονητή ότι θα είμαστε πίσω στην ημερομηνία που είχαμε πει. Όσοι γυρίσαμε, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τους άλλους παίκτες, είχαμε πει ότι για το καλό της ομάδας, την ιστορία της, αλλά και το δικό μας, έπρεπε να αγωνιστούμε κόντρα στον Κισσαμικό.

Ήταν μια πραγματικά οριακή εβδομάδα και βάλαμε την ομάδα πάνω από όλους και όλα. Μερικοί πάνω ακόμα και από την οικογένειά τους…».

-Πέρασε η δύσκολη περίοδος, πως είναι τώρα τα πράγματα;

«Τώρα στην ομάδα όπως έχουν πει όλοι υπάρχει ηρεμία. Παρόλα αυτά υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, όμως είμαστε όλοι αισιόδοξοι ότι θα λυθούν. Περιμένουμε και τη νεα Γενική Συνέλευση, ώστε να μπει η ομάδα σε φυσιολογική ροή».

-Τι σε κράτησε εσένα στην ομάδα;

«Από τη στιγμή που ήρθα, ήξερα τις καταστάσεις, αλλά το δέσιμο και το πάθος που είδα στην ομάδα πριν το παιχνίδι με τον Κισσαμικό, το πάθος και η στήριξη που είχαμε από τον προπονητή, αλλά και μιλώντας μεταξύ μας οι παίκτες, είπαμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια.

Φάνηκε ότι αυτό βγήκε σε καλό. Δεν σκέφτηκα προσωπικά να φύγω και αυτό βγήκε και σε προσωπικό επίπεδο σε καλό. Στόχος δικός μου και της ομάδα πλέον είναι και πάλι, το να ανέβει η ομάδα στη Super League».

-Ποιος ήταν ο ρόλος του Παπαδόπουλου σε αυτό;

«Ήταν ο σημαντικότερος που η ομάδα κρατήθηκε. Πολλοί από εμάς αν όχι οι περισσότεροι μείναμε και για τον κόουτς. Εγώ προσωπικά έμεινα για τον προπονητή και το είχα πει και στον τότε πρόεδρο, ότι μένω στην ομάδα για τον προπονητή και όχι για εσένα.

Ο κ. Παπαδόπουλος ονειρεύεται τον ΟΦΗ μεγάλο, όπως τον έχει ζήσει. Δουλεύει πολλές ώρες για την ομάδα, από το πώς θα είναι τα αποδυτήρια, μέχρι να φτιάξει την ενδεκάδα».

-Τη συνέχεια πως τη βλέπεις;

«Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και τη θέληση για διάκριση. Τα κεφάλια κάτω, δουλειά, με μοναδικό στόχο την άνοδο».

-Την προσωπική σου πορεία ως τώρα;

«Στην αρχή δεν ήμουν αυτός που ήθελα. Είχα και κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω του ιατρικό επιτελείο και τους φυσιοκοθεραπευτές της ομάδας για τη βοήθειά τους. Τώρα πλέον νιώθω καλά και θέλω να συνεχίσω έτσι και πάνω από όλα να είμαι υγιής».
-Γενικά το πρωτάθλημα είναι όπως το περίμενες;

«Ήξερα ότι θα υπάρχουν δύσκολα γήπεδα και δύσκολες ομάδες, σκληροτράχηλες. Στηρίζεται περισσότερο στη δύναμη. Λίγες είναι οι ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να το προσπεράσουμε και αυτό».

-Που κατά τη γνώμη σου θα κριθεί η άνοδος;

«Στη δική μας καθαρά απόδοση. Στα εκτός έδρας δικά μας παιχνίδια, γενικά στη δική μας καθαρά απόδοση».

-Θεσσαλονίκη, Βέροια, Ξάνθη, Ηράκλειο, ποια πόλη προτιμάς;

«Στη Θεσσαλονίκη ήμουν κοντά εννέα χρόνια. Τη θεωρώ δεύτερο σπίτι μου. Στην Ξάνθη έζησα 2,5 χρόνια, πέρασα ωραία, έκανα φίλους και γενικά ήταν μια όμορφη εμπειρία. Εδώ τώρα στο Ηράκλειο, παρότι είμαι μικρό χρονικό διάστημα, περνάω όμορφα, έχω κάνει και εδώ πολλούς φίλους. Είχα ακούσει για τη φιλοξενία των κρητικών, τώρα τη ζω κιόλας».

-Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;

«Αυτό που θέλουμε όλοι στην ομάδα, είναι να είναι δίπλα μας. Βλέπει ο κόσμος πως όταν είναι κοντά μας, μας δίνει μεγάλη ώθηση και βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε».

Πηγή:ofi1925.gr

Read 1848 times Last modified on Monday, 26 February 2018 13:41
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi